Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE DEKİ OLAYLAR

SURİYE DEKİ OLAYLAR


Suriye öyle bir hale geldi ki? Terör örgütlerinin en çok barındığı ülke haline geldi. Nasıl oldu da bu kadar terör örgütü burada mekân kurdu? Suriye ordusunun içerisindeki bazı subaylar yönetimi ele geçirmek için. Özgür Suriye ordusunun (ÖSO) temelini hazırladı. Bunları da ABD kışkırttı. Ne yazı ki? ABD bunların arkasında durmadı. Bunlara Türkiye sahip çıktı. Hatay da kamplar kuruldu. Bunlar o kamplarda eğitildi. Şimdi tam bir örgüt haline geldiler. Bu özgür Suriye ordusuna başka terör örgütlerinden de katılımlar oldu.

Araştırmacılar da bu örgütü terör örgütü olarak niteliyorlar. Bu örgütten ayrılıp IŞİD saflarına katılanlar oldu. Şimdiki terör örgütleri paraya hizmet eder hale geldi. Hatırlarsınız IŞİD için ülkelerini bırakıp bu örgüte gelenler oldu. Bunlar para için geldiler. IŞİD diye bir örgüt yoktu. Bunlar El kaide den ayrılanlardı. İran, Irak, Lübnan, Filistin gibi ülkelerden gelip Suriye de birleştiler. Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan bunlara destek verdi. Sonra biz devlet kuracağız dediler. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ?devlet kurmalarına izin vermeyiz? dedi.

Buna rağmen Irak Şam İslam devleti (IŞİD) olarak kuruldu. Böylelikler Suriye de bir terör devleti kurulmuş oldu. Bunların İslamiyet´le uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Para için kurulmuş bir örgüttür. Suriye de El kaide var. El Nursa var. Önceden PKK´nın uzantısı PYD vardı. Bunlar Suriye de sesi sedası duyulmayan bir PKK´nın uzantısı idi. Sonra bunlar tam bir terör örgütü olabilmek için. Harekete geçtiler.

Öcalan Barzani´ye bunlara katılmaları için. 15 militan göndermesini istedi. Barzani kuzey Irak´tan istedikleri militanları gönderdi. Böylelikle PYD örgütü tam bir terör örgütü oldu. Sonra ABD YPG diye bir silahlı gurup kurdurdu. Bunlarda YPG yi beslediler. Bu iki örgüt birlikte hareket etmeye başladılar. Şimdi ABD yeni bir örgüt kurdurdu. Suriye demokrat güçleri(SDG)  adı altında kuruldu. Bu yeni kurulan örgütün militanları PYD ve YPG den devşirmedir. Bu örgüt tamamen kendilerine bağlı bir örgüttür.

Şimdi Türkiye bu (ÖSO) Özgür Suriye ordusu ile birlikte hareket ediyor. Bu ÖSO´na terör örgütü diyenler var. Bunlara terör örgütü diyenlere iktidar verip veriştiriyor. Balkım buna terör örgütü diyenler haklımıdır? Bu ÖSO kendi ülkelerinin iktidarını devirip yönetimi ele geçirmeye çalışanlar değil mi? Şimdi bir karşılaştırma yapalım. 15 Temmuzdan önce cemaat ne ile anılıyordu. Bazı kişiler FETO diyordu. Bunun anlamı cemaatin başında ki kişi anlamına geliyordu. Bu cemaat sonra ne yaptı. Yönetimi ele geçirmek için.

15 Temmuzda bir kalkışma teşebbüsün de bulundu mu? Bu teşebbüs milliyetçi, cumhuriyetçi komutanlar tarafından bastırıldı mı? Bizim cemaat dediğimiz örgüt. Bu olaydan sonra bazı kişilerin FETO dedikleri örgüt. FETÖ oldu mu? Yani Teytullah terör örgütü oldu mu? Bu terör örgütünün amacı ne idi? Yönetimi ele geçirmek değil miydi? Şimdi dönelim Özgür Suriye ordusuna. Bunların amacı Suriye yönetimini devirmek değil miydi?

Suriye olayları bunların hareketinden dolayı başlamadı mı? Alın size karşılaştırma neticesinde çıkan sonuç. İkisi de ayni amaç için kalkışmışlar. Birine terör örgütü diyorsanız? Öbürüde terör örgütüdür. Bana göre ÖSO´na terör örgütü diyenler haklıdır. Bizim askerlerimiz bunlarla birlikte savaşıyor. Terör örgütlerinden temizlenen yerlerin yönetimini bu ÖSO´na bırakacağız. Bunların ileride ne yapacakları belli olmaz. Daha önce IŞİD´ dan alınan yerlerin yönetimi de bunlara bırakıldı. Bu ÖSO´nun para karşılığı bazı köylerin IŞİD´a sattıkları iddia edildi. Bu basında yer aldı. Türkiye Suriye de her yönden yalnız bırakılmıştır.

ABD terör örgütlerinin yanında yer almıştır. Sözde müttefikimiz olmasına rağmen. İran Türkiye işgalci demedi mi? Rusya saman altında su yürütüyor. Gizliden terör örgütleri ile görüşüyor. Suriye de oynan senaryoları planlayan Rusya´dır. Bu işin sonu Esat ile anlaşmaya gider. Rusya, İran ve Türkiye Rusya da üçlü bir ittifak oluşturdular.

O zaman ben şöyle demiştim. Bu ittifak Türkiye yi Esat´a götürür demiştim. Ne tekim Rusya ağzındaki baklayı geçtiğimiz günlerde çıkardı. Çözüm Ankara´nın Şam ile görüşmesindedir dediler. Allah kahraman ordumuza güç kuvvet versin. Düşmanları karşısında muzaffer eylesin. Bize şehit acısı göstermesin. Çünkü Suriye de kim eli kimin cebinde olduğu belli değil. Bilinen bir gerçek varsa tek başımıza kaldığımızdır. Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07- 03- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44