Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE İLE TÜRKİYE´NİN MASAYA OTURMASI

SURİYE İLE TÜRKİYE´NİN MASAYA OTURMASI


Suriye ile Türkiye´nin masaya oturması iki lidere kaldı. Daha önce böyle bir teklife Tayyip Erdoğan yapıldı. Bu kadar Müslümanı öldüren birisi ile görüşmem demişti. Suriye´nin içişlerine karışan Türkiye değil mi? Esad ile çok samimi görüşen Tayyip Erdoğan değil miydi? ABD başkanı ben Suriye´nin başında Esad´ı istemiyorum.

Bize yardımcı olun isteğine karşılık bir gecede Suriye ile aramız bozuluverdi. Bu kadar samimi görüşülen birisine karşı ılımlı bir yaklaşım gösterile bilinirdi. Bak ABD seni istemiyor. Bizden yardım istiyor. Biz kabul etmedik. Kendine çeki düzen verirsen iyi olur denile bilinirdi. Esad´da ona göre tedbirini alırdı. Türkiye ne yaptı? Suriye ile arayı bozdu. Suriye ile savaşmaya o kadar hevesli göründük ki? Suriye tarafına geçeriz. Türkiye ye doğru 4-5 adet roket atarız.

Al sana savaş diyenler oldu. Bunu söyleyenler yetkili kişilerdi. 15 gün içerisinde Şam da Cuma namazı kılarız diyen Davutoğlu değil miydi? Bu Suriye´yi esir alırız anlamına gelmiyor mu? Esad suçlu ise Türkiye ondan iki kat daha suçludur. Tayyip Erdoğan halen ben katille görüşmem diye diretirse. Suriye olayını çıkmaza sürüklemiş olur. Kini, ihtirası bir kenara bırakıp. Ülkenin geleceğini göz önüne alarak. Masaya oturulmalıdır. Ülke menfaati varsa Teröristlerle bile masaya oturulur.

Kişisel olaylar bir kenara atılır. İngiltere de de böyle sorun vardı. Ne yaptılar? Masaya oturdular sorunu çözdüler. Şimdi İngiltere de sorun yaşanıyor mu? Suriye´deki terör olayları Suriye´nin sorunu. İşler gün geçtikçe sarpa saracak. Esad güçleri YPG ile anlaştı. YPG´liler Esad´ın ordusu ile birlikteler. Rusya´nın desteği ile Kuzeye doğru ilerliyorlar. Şimdi Türkiye bu operasyonun durdurulmasını istiyor, Kimden Putin´den? Putin bunu kabul eder mi?

Edeceğini tahmin etmiyorum. Esad güçleri bu hareketini sürdürürse. Türkiye Rusya destekli Esad ve YPG ile savaşmak durumun da kalabilir. Rusya ile de aramız bozulur. SOÇİ buluşmasında varılan anlaşma ile teröristler güvenli bölgeden çekilecek. Esas Türkiye´yi rahatsız eden Fırat´ın batısındaki teröristlerdi. Putin onları bana bırakın ben hallederim demiş. Görüyor musunuz? Rusya´nın dahi teröristlerle ilgisi var. Bu YPG´nin Rusya da bürosu var. Şimdi ABD YPG kaybetti. Yalnız yapılan anlaşmada YPG´den terör örgütü olarak bahsedilmiyor. YPG unsurları olarak bahsediliyor.

Bunlara ne ABD nede Rusya terör örgütü demiyor.  Davutoğlu da IŞİD´da terör örgütü dememişti. Heyecanlı gençler gurubu demişti. Bu SOÇİ anlaşması ile Rusya´nın artık Suriye topraklarında kalıcı olduğu tescillenmiş oldu. Bu sayede Akdeniz de varlığını sürdürecektir. ABD petrol bölgesine PYD´lileri çekti. Petrol bölgesinin kontrolünü PYD´lilere yaptıracak. Hani ABD verdiği silah ve araç gereçleri geri alacaktı? Bu işler söylemle olmaz. İcraatla olur. Kiminle olursa olsun yapılan anlaşmalar telefonla olmaz. Anlaşma mutlaka zapt altına alınır.

Tayyip Erdoğan´a sordular. ?Çekilme sizin istediğiniz gibi oldum? dediler. ?İstediğimiz gibi olmadı? dedi. ABD petrol bölgesini sahiplendi. Şimdi Suriye de ipler Rusya´nın eline geçti. YPG zaten Esad ile anlaştı.  Şimdi bize 30 kilo metre derinliğinde bir güvenlik bölgesi verdiler. Bu güvenli bölgede Türk askerleri ile Rus askerleri devriye görevi yapacak. Esad petrol bölgesini istiyor. Rusya buna nasıl bir çare bulacak. Rusya Suriye´nin toprak bütünlüğünün sağlanmasını istiyor. Rusya zaten Suriye de ABD´yi istemiyor. Şimdilik sözde Suriye konusunda mutabakat sağlanmış gibi görünse de sorunların halledildiği söylenemez.

30 kilo metre ilerimizde yine terör örgütü var. Köpek pislik yemekten vazgeçmez. Terör örgütleri yine sınırımızdaki yerleşim yerlerimize taciz atışı yapmaya devam edeceklerdir. Suriye olayı ileride çok olaylara gebedir. Esad kaybettiği yerleri mutlaka alamaya çalışacaktır. Ayrıca Suriye milli ordusu yeni adı eski özgür Suriye ordusu nereye yerleştirilecek? Esad´ın bunları topraklarında istemesi mümkün değil. İster misiniz? Bu ÖSO´Lileri bizim ordumuza alsınlar. Bunu zaman gösterecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                          24- 10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44