Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE KONUSUNDA ABD YE GÜVENİLMEZ

SURİYE KONUSUNDA ABD YE GÜVENİLMEZ


Suriye konusunda ABD´ye güvenilmez. Bilhassa bu Trump var iken. Çünkü adamın bir söyledikleri birbirini tutmuyor. Akşam söylediğini sabah unutuyor. Böyle bir kişinin ABD´nin başında olması bütün ülkeler için bir talihsizliktir. Nerede ne zaman nerede ne yapacağı?Hiç belli olmaz. Devlet adamı ay gibi güneş gibikaralı olacak. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra eğilmeyecek. Menfaat düşkünü, küstah, Kendini beğenmiş, bencil kişiden devlet adamı olmaz.

Ayrıca paragöz Suudi Arabistan´a silah sattığı için. Kaşıkçı cinayetini unuttu. Suudi Arabistan kralı ile samimi davranışlarda bulundu. ABD ile anlaşılarak barış pınarı operasyonunu ara verildi. PYD ve YPG güvenli bölgeden çekilecek.  ABD´de verdiği silah ve cephaneleri geri toplayacak. YPG Esad ile anlaşmadı mı? Esad güçlerine katılmadı mı? ABD BOP´dan vazgeçmez. ABD bu terör örgütlerinin Suriye´den çıkmasını asla kabul etmez.

Zafer kazandık diye havaya girilmemelidir. Salı güne kadar süre var. Verilen süre içerisinde sınırlarımıza halen taciz atışı yapılıyor. ABD terör örgütleri ile anlaştı ise? Neden hala taciz atışı yapılıyor. Silah ve mühimmat geri alınacak deniliyor. Bu geri alınma işlemi bir heyet huzurunda yapılmalıdır. Süre sonunda ben verdiklerimi geri aldım diyecek. Bunun garantisi ne olacak? Suriye´nin geleceğini tayin edecek olan Rusya´dır. Salı günü Cumhurbaşkanımız Rusya´da Putin ile bir toplantı yapacak. Buradan çıkacak kar Suriye´yi şekillendirecektir.

Esad Suriye´de yabancı ülke istemiyorum diyor. Bu söylemi Rusya ve İran destekliyor. Rusya destekli rejim güçleri kuzeye doğru geliyor. Yani bizim sınırımıza doğru geliyorlar. Ayrıca Putin Suriye´deki terör örgütlerine de sıcak bakıyor. Putin´in Suriye´de istemediği tek ülke ABD´dir. Türkiye içinde bunu şöyle ima ediyor. ?Türkiye kendi güvenliğini sağlamalıdır. Fakat Suriye´nin toprak bütünlüğüne de saygı göstermelidir? diyor. Bunun anlamı da Türkiyede Suriye´den çekilsin demektir. Bunu İran da istiyor.

İran operasyonun başlamasının ardından Suriye ye asker gönderdi. Salı günü Putin ile yapılacak görüşmede Putin Esad ile masaya oturun. Bu toprak bütünlüğü konusunda anlaşın derse ne olacak? Türkiye eski adı özgür Suriye ordusu. Yeni adı Suriye milli ordusu olan bu guruba. Bizim terörden temizlediğimiz yerlerin yönetimini bunlara verin diyecek. Türkiye´nin bu teklifini Suriye´nin kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü bu eski adı özgür Suriye ordusu denen gurup. Esad rejimine kaşı ayaklananlardır. Bu durumda masada anlaşmanın olması mümkün olur mu?

Masada Rusya´nın da olama olasılığı da var. Şu anda Suriye de ipler Rusya´nın elinde. Bu konuda ABD başkanı Trump´ın sözü geçmez. Ayrıca Esad güvenli bölge denen yeri de istemiyor. Hattı zatında Putin Esad´ı kendi isteklerine göre yönlendiriyor. Esad ülkemde yabancı ülke istemiyorum diyor. Kastettiği ülkeler ABD ve Türkiye´dir. Putin´in de isteği budur. Esas Suriye meselesi şimdi başlıyor. Eski adı ÖSO olan bu gurup ne olacak. Bunları Esad´ın Suriye de istemesi mümkün değil. Rejim güçleri eskisi gibi güçsüz değil.

Çünkü Esad önce YPG´ye gelin bize katılın diye çağrı yaptı. Türkiye barış pınarı operasyonunu başlatınca işin vahametini anlayan YPG Esad ile anlaştı. Ortada bir PYD kaldı. Şimdi ABD onları bir yerlere yerleştirmenin çabasında. ABD´nin elinde PYD´den başka kurduğu bazı örgütlerde var. Onları bir yerlere yerleştirecek ki? Amacına ulaşabilsin. Amaç o bölgede bir Kürt devleti kurdurup. İsrail´in jandarmalığını yaptırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için de Barzani ile anlaşabilirler. Hali hazırda kazanılmış bir şey yok. Havaya girmeyelim. Olaylar inşallah iktidarımızın düşündüğü gibi gerçekleşir. 10- 15 gün içerisinde Geçekleşecek olaylar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Olayların Türkiye lehine gerçekleşmesini cani gönülden temenni ediyorum. Allah ülkemiz için en hayırlısını verir inşallah. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                   21- 10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44