Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE OLAY İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEME DÖNÜŞÜYOR

SURİYE OLAY İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEME DÖNÜŞÜYOR


ABD Çekileceğim diyor. Buna inanmak çok zor. ABD şimdi bizim operasyon yaptığımız bölgeden çekiliyor. ABD güçlerinin batıya çekilmesi mümkün değil. Haliyle doğuya doğru çekiliyorlar. Buraya tekrar döneceğim. Operasyon başlamadan önce cumhurbaşkanı belki yarın. Belki yarından da yakın dediği günlerde. Esad YPG´ye çağrıda bulundu.

Kendinizi ateşe atmayın. Gelin bize katılın dedi. PYG olumlu bir cevap vermedi. Şimdi baktılar ki iş kötüye gidiyor. Esad ile anlaşmışlar. Esad da harekete geçmişti. Esad´a bizim operasyon yaptığımız bölgeyi ele geçirmek istiyor. İran asker gönderdi. İran ´ta baştan beri Esad´dın yanında yer aldı. Esad´ın ordusu her geçen gün güçleniyor. Rusya´nın desteği var. İran´ın desteği var. Şimdi birde YPG ile anlaşmış.

Türk ordusunun Esad güçleri ile karşı karşıya gelmesi mümkün olabilir. O zaman ne olacak? Hem biz Suriye´nin toprak bütünlüğünün bozulmasını istemiyoruz deniyor. Bu durumda ne yapılacak? Karışı karşıya gelmemizin planları Rusya tarafından yapılıyor. Böyle bir durumda Rusya ve İran´ın istediği noktaya gelmiş olacağız. Bu iki devlet Esad ile masaya oturun diyordu. İran operasyon başladıktan sonra Suriye ye asker gönderdi. Esad güçlerine destek vermek için.

Rus askerleri zaten orada. Her halde bu durumda Esad güçleri ile savaş çılgınlığı yapılamaz. Tek çare Esad ile masaya oturmak olacaktır. O zaman ABD tek başına kalacaktır.  ABD´nin buradan çekileceğini hiç tahmin etmiyorum. Başka bir senaryo ortaya koyabilir. Barzani Putin den Kürtleri koruması için yardım istedi. Nasıl bir cevap aldığını bilmiyoruz. ABD Kürt devletinin kurulmasından yana. Terör örgütlerine yardım etmesinin tek amacı Kürt devletini kurdurup İsrail´e jandarma yapmak. Şimdi Barzani ile anlaşarak bu emeline ulaşmayı planlaya bilir.

Putin Rusya da Türkiye ve İran ile üçlü bir toplantı yapmıştı. O toplantıya YPG ve PYD sorumlularını da çağırmıştı. Türkiye itiraz etti. Onları o toplantıya itiraz üzerine almamıştı. Bu hareketi Putin´in bu terör örgütlerine sıcak baktığının bir göstergesi idi. Barzani´nin Kürtlere yardım et isteğine nasıl bir cevap verdiği bilinmiyor. Putin de bir Kürt devletinin kurulmasına sıcak bakmış olabilir. Şimdi ABD askerleri Irak sınırına doğru çekiliyor. Batıya doğru çekilme imkânı yok. ABD Suriye´deki terör örgütlerine yardımıdevamlı Irak üzerinde yaptı.

Bu Barzani ile aralarının iyi olduğunu gösteriyor. ABD Barzani ile iş birliğine girebilir. Şayet böyle bir birliktelik gerçekleşirse. Barzani bizim başımıza bela olabilir. Bizim operasyonumuza karşı çıktı. Ve Türkiye´deki 30 milyon Kürdü isyan ettiririm dedi. Şimdi olayı toparlayacak olursak. Türkiye Esat güçleri ile çatışmayı göze alabilecek mi? Suriye bu olaylarda sonra nasıl şekillenecek. Çünkü Esat Fırat´ın doğusunu ele geçirmek için. Harekete geçti.

Artık Türkiye Esad ile masaya oturmadan başka çaresi kalmayacak. Bekleyip göreceğiz. Allah bizim için en hayırlısı ne ise onu versin. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Bize şehit haberleri duymayı nasip etmesin. Bu operasyonda şehit olan. Sivil ve askerlerimize Allah rahmet eylesin. Ailelerine ve Türk milletine sabırlar versin. Bilinmeyen denklem durumuna gelen Suriye´den en az zararla çıkmayı nasip etsin. Bize acılı günler göstermesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                               16- 10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44