Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE OLAYI ÇIKMAZA GİRDİ.

SURİYE OLAYI ÇIKMAZA GİRDİ.


Suriye olayında geldiğimiz nokta tam bir çıkmaz oldu. ABD´nin isteği ile Suriye batağına girdik. Şimdi ABD ile karşı karşıya geldik. Biz ABD ile Suriye´nin karşısındayız. Suriye´nin yanında Rusya, İran var. Şu anda Suriye de mevcut olan PYD ve YPG terör örgütlerinin karşısında yalnız Türkiye var. ABD bu örgütlerin araksında duruyor.

Bu örgütlere silah, mühimmat ve her türlü araç gereç desteğini yapıyor. Hatta bu örgütlerin militanlarını dahi eğitiyor. Suriye´nin yanında olan Rusya ve İran ile Türkiye üçlü ittifak yaptı. Bu ittifak ne kadar sağlıklı olur. PYD ve YPG ile bizi baş başa bıraktılar. Bu örgütlere zamanında Kobani olaylarında yardımcı olduk. Türkiye alenen destek vermedi amma Kobaninin IŞİD den alınmasından yana idi. Barzani´nin peşmergelerinin Suriye topraklarına geçmesine izin verdik.

Bu sayede Kobani IŞİD´dın elinden alındı. Şimdi ABD PYD ve YPG ile birlikte bir ordu kurma çabasında. Fakat Afrin olayında topu Rusya´nın üzerine attı. Ben PYD ve YPG´yi desteklemiyorum dedi. Çünkü bizim Afrine operasyon düzenleyebilmemiz için. Hava sahasının Rusya tarafından açılması gerekiyor. Hava operasyonu yapılmadan Afrine karadan girmek çok zor. Allah korusun çok kayıp verebiliriz. Ayrıca Rusya´nın afrinde askerleri de var.

Genelkurmay başkanı ile MİT müsteşarının Rusya ya gitmelerinin amacı hava sahasının açılmasını sağlamak içindir. Şimdi Afrine özgür Suriye ordusu ile birlikte girilecek. Bundan öncede girdiğimiz yerlere özgür Suriye ordusu ile girdik. Fakat ben özgür Suriye ordusundan bir tek şehit olan duymadım. Ve o zaman alınan yerler özgür Suriye ordusunun yönetimine bırakıldı.

Bu özgür Suriye ordusu için bazı iddialar ortaya atılmıştı. İçlerinden bazılarının IŞİD´ DE geçtiği ve kendilerine bırakılan bazı köyleri para karşılığında IŞİD da sattıkları iddia edildi. Böyle haklarında iddia buluna birileri ile şimdi Afrine nasıl girilir diye merak ediyorum. Rusya ya da güvenilmez. Rusya da yapılan toplantıya PYD ve YPG´yi de davet ettiler. Türkiye´nin itirazı üzerine onları toplantıya almadılar. Şimdi gel de Rusya ya güven ben şahsen güvenemem.

Rusya Akdeniz de olabilmek için. Suriye´nin hamiliğini yapıyor. Suriye ye füze sistemin kurdu. Uçak gemisinin birisi devamlı Suriye kara suları içersinde. Artık dünyada dostumuz olan hiçbir ülke kalmadı. Ve Rusya´nın bizden öç alama düşüncesinin bittiğini hiç zannetmiyorum. Her an o düşürdüğümüz uçağın intikamını almaya çalışacağı kanısındayım. Bizim Suriye deki birliğimize hatırlarsanız bir hava saldırısı oldu. Nereden kalktığı belli olmayan bir uçak tarafından bombalandı. Bizim iktidar peşini bırakı verdi.

Bana kalırsa o birliğimizi bombalayan uçak Rus uçağı idi. Yine buna benzer bir bombalama olayı oldu. Rusya bombaladı bu karadan olan bir bombalama olayı idi. Rusya ne dedi? Türk askerinin orada olmaması gerekiyordu. Biz onun için bombaladık dediler.  Bu iki olayda düşürülen uçağın intikamı için idi. O uçak düşürme olayında siyasiler olaya karışmayıp da iki ülkenin genelkurmaylarına çözümü bıraksaydılar bu konuyu askerler kendi aralarında hallederlerdi.

Amma bizim siyasiler işin içine girdi. Yine sınırı ihlal etsinler yine vururuz dediler. Sonra Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik dediler. Dönemin başbakanı Davutoğlu vur emrini ben verdim dedi. Sonra olay pilotun üzerine ihale edildi. Pilot FETÖ´cü imiş o düşürmüş dediler. Hiçbir pilot komutanlarında vur emri almadan bir uçağı düşüremez. Ben bu olaydan dolayı Rusya ya güvenemiyorum. Rusya da ki toplantıya PYD ve YPG´yi neden toplantıya çağırdı? Ve bildiğim kadarı ile bu örgülerin Rusya da büroları var. Şimdi PYD ve YPG ile bizi baş başa bıraktılar. Bıraktılar da bunlara gizliden yardım etmeseler.

ABD´nin PYD ve YPG ile birlikte ordu kurmasına İran karşı çıkıyor. Rusya sesini çıkarmıyor. Düşman ilan etiğimiz Almanya karşı çıkıyor. Bu Suriye olayına nereden bulaştık? Bu kadar maddi ve manevi zarara uğradık. Bu Suriye olayına harcadığımız para ile neler yapılmazdı ki? Artık dönüşü olmaya bir karanlık tüneler doğru gidiyoruz. Rusya´nın himmetine muhtacız. Hava sahasını açmazsa işimiz çok zor. Burası neresi Suriye değil mi?

Suriye üzerinde Rusya´nın ne kadar hâkimiyeti olduğunu görüyor musunuz? Suriye hava sahasının açılmasına ve kapanmasına Rusya karar veriyor. Biz hala Esat peşimdeyiz. Yakında Esat için çalışmaya başlarsak hiç şaşırmayın. En sonunda iş oraya gidecektir. Çünkü Suriye´yi destekleyen Rusya ve İran ile üçlü ittifak yapıldı. Bu ittifak bizi Esat´a kadar götürür. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Her türlü kazadan beladan korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyene! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene! NE MUTLU TÜKÜM DİYENE!

20- 01-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44