Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE TOPRAKLARINDA TEK BAŞIMIZA KALDIK

SURİYE TOPRAKLARINDA TEK BAŞIMIZA KALDIK


Rusya ile ABD anlaştı. Esad ile YPG anlaştı. İran zaten Esad´ın yanındaydı. Putin Esad ile YPG´yi anlaştırdı. Trump terör örgütü sorumlusu ve kırmızı bülten ile aranan kişiyi telefonla arıyor. Söylenene bakılırsa Terör örgüt ile Türkiye arasında arabuluculuk yapacakmış. Terör örgütlerininTürkiye ile arasındaki sorunu bilmiyormuş gibi davranıyor. Bu terör örgütleri askerimizi, emniyet güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızı şehit ettiğini bilmiyor mu salak?

Hem de ABD´nin verdiği silah ve mühimmat ile. Önce bu teröristlere verdiğin silahları ve mühimmatları geri alacaksın. Onları silahtan arındıracaksın. Ondan sonra arabuluculuğa soyunacaksın. Köpek pislik yemekten vazgeçemez. Onlara verdiğin her türlü araç gereci silahlar dahil geri alacaksın. Ondan sonra arabulucu olacaksın. Ben terör örgütlerine verdiklerim geri aldım. Bundan sonrada hiçbir türlü yardım yapmayacağım diyeceksin.

O zaman Türkiye geregini yapar. Şimdiye kadar tavşana kaç tazıya tut politikası izlediniz. Gerçi bu Trump´ın sözüne güvenilmez. İp ile de kuyuya inilmez. Esad güçleri YPG ile birlikte Suriye´nin kuzeyine doğru harekete geçtiler. Yani bize doğru geliyorlar. Bu Esad güçleri Rusya dan habersiz hiçbir iş yapmaz. Şu anda Suriye´deki Planları Rusya yapıyor.

Türkiye tek başına kaldı. Türkiye´yi Esad ile masaya oturtmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanının bu konuda daha önce söylediği sözler var. ?Ben bu kadar Müslümanın kanına giren kişi ile masaya oturmam? dedi. Türkiye Esad ile masaya otursa yine masada anlaşmazlık çıkacaktır. Müslüman kelimesi hiç söz konusu olmasa bile. Neden diye soracaksınız?

Esad´a karşı isyan eden ordunun bir bölümü Türkiye ye gelmedi mi? Ve bu gelenlere Suriye özgürlük ordusu ismi konmadı mı? Suriye de yapılan bütün operasyonlara Türk ordusu ile birlikte katılmadılar mı? Bu operasyonda Suriye milli ordusu adı verilmesinin sebebi nedir? Suriye de ele geçirilen topaklar bunlar bırakıldı. Bu operasyonda elde edilen yerlerde bunlara verilecek. Esad ile Türkiye masaya oturmaya karar verdiler. Masaya oturdular!

Türkiye daha önce ve şimdi bizim teröristlerden temizlediğimiz yerlerin yönetimi Suriye milli ordusunda olacak diyecekler. Esad yönetimi bunu kabul etmeyecek. Esad haklı olarak bunu ret edecek. Türkiye dış ülkeler biz buraların yönetimi Suriye mili ordusuna verilsin diyoruz. Kabul etmiyorlar diyecek. Onlarda Nasıl olur? Kendi milli ordusuna yönetimi vermiyor diyecekler. Esad´ı suçlayacaklar. Bir ülkede iki tane milli ordu olur mu?

İşte Türkiye özgür Suriye ordusu (ÖSO) olan gurubun adını. Suriye milli ordusu (SMO) olarak bunun için değiştirdi. İktidar onları bu bölgelere yerleştirerek güney sınırımızı güvence altına almak istiyor. Şu an operasyon yapılan yerlerin yönetimi. Bu SMO bırakılacak. Bu bölgeye kim yerleştirilse yerleştirilsin Esad mutlaka buraları geri alacaktır. Esad olmazda başka birisi olur. Yunanistan 18 adamızı işgal etti. Şimdi ses çıkaran olmadı. Yarın başka birileri iktidara geldiğinde. Bu adaları Yunanistan´dan geri alacaktır. Suriye´deki olayda aynen böyle.

Yine şehitlerimiz var. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ailelerine ve Türk milletine sabırlar versin. Türk milletinin başı sağ olsun. Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Ordumuza güç kuvvet versin. Ordumuzu muzaffer eylesin. Milletimize şehit haberi duymayı nasip etmesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  17- 10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44