Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE YE SALDIRININ AMACI NE İDİ?

SURİYE YE SALDIRININ AMACI NE İDİ?


Suriye ye yapılan saldırının üzerinden 4 gün geçti. ABD, İngiltere ve Fransa,  bu üçlü Miraç kandilinde Suriye ye saldırdı. Bu saldırının amacı tam olarak anlaşılmadı. Fransa cumhurbaşkanın bu saldırı ile ?Türkiye ile Rusya´nın arasındaki bağı kopardık? diyor. Bu saldırı bunun için mi yapıldı? Esat´a gözdağı vermek için mi yapıldı? Yoksa Esat´ı yok etmek için mi yapıldı? Şayet bu amaçla yapıldı ise? Üç önemli nokta vuruldu.

Ve böyle bir saldırıda ölen olmadı. 4-5 kişinin yaralandığı açıklandı. O kadar füze atılıyor. Üç önemli yer vuruluyor. Hakikaten Rusya ile Türkiye´nin arasını açmak için mi yapıldı? Yoksa Rusya´nın tavrının ne olacağını anlamak için mi yapıldı? Rusya tehlikeli bir olay olduğunu belirterek kınadı. Bu saldırı çok anlam taşıyor. Müslüman ülkelerin tavrının ne olacağını anlamak için mi yapıldı. Bu üç ülkenin elinde radarlara yakalanmadan hedefini imha edebilecek sistemler var. Neden füzelerinin savunma sistemine yakalanmasına izin verdiler.

ABD başkanı saldırı hedefine ulaşmıştır diyor. Hedef üç önemli noktanın imha edilmesi miydi? Rusya çok ılımlı hareket etti. Esat´a moral vermeye heyet gönderildi. En sert eleştiri İran devlet başkanından geldi. Bu işin içerisinde bir oyun olduğu açıkça görülüyor. Esat´a yapılıyor. Esat fazla zarar görmüyor. Sanki Esat´a bilgi verilmiş gibi. O vurulan yerlerde hiç mi? İnsanlar yoktu? Yoksa Esat´a oraları boşatması mı söylendi? Bu kadar Müslüman ülkelerinden ses seda çıkmadı. 4 gün geçti. Merak etmesinler sıra onlara da gelecek.

ABD´nin tek bir hedefi var BOP´UN gelişmesidir. Orta doğunun İsrail tarafından ele geçirilmesidir. Suriye işini halletsinler. Ondan sonra ki hedef İran olacaktır. Zaten ABD ile İran´ın arası iyi değil. ABD İran´ı ne ile suçluyor. Nükleer silah üretmekle suçlamıyor mu? Bundan sonraki hedef bunun için İran olacaktır. Kendimizi bu olayların içerisinden soyutlayamayız.

Çünkü ABD´nin bir dışişleri bakanı vardı. Condala Rays hatırlarsınız zenci bir bayandı. 22 ülkenin sınırları değişecek demişti. Doğu sınırı Himalya dağları etekleri. Batıda Cebeli Tarık boğazı, güneyde panama kanalı, kuzeyde Karadeniz olarak sınırları dahi vermişti. Bu verilen sınırlara bakıldığında Türkiye´nin sınırlarının da değişecek olmasıdır.

Suriye ye yapılan üç ülkenin gerçekleştirdiği saldırı. Müslüman ülke olarak Türkiye ve Suudi Arabistan tarafından destek gördü. İran dan başkanda sert açıklama yapan olmadı. İran devlet başkanı bu saldırıyı yapan üç ülke için eşkıyalık olarak nitelendirdi. Fransa cumhurbaşkanının söylediğine ben katılıyorum. Türkiye´yi Rusya´dan kopardık diyor. Rusya şimdiye kadar Türkiye hakkında hiçbir beyanda bulunmadı. Yalnız yapılan saldırıyı tehlike gördüklerini söyleyerek. Saldırıyı kınadıklarını beyan ettiler. Rusya´nın tehlikeli gördüğü ve kınadığı bir saldırıyı Türkiye desteklediğini açıkladı. Rusya´nın bunu unutacağını zannetmiyorum.

Biz herkese bunun ceremesini ödeyecekler diyoruz da? Rusya´nın bize ödeteceği cereme ne olur? Onu düşünmüyoruz. Düşürdüğümüz Rus uçağının intikamını unutmadılar. Suriye de bizim birliğimizi vurdular. Yanılmıyorsam orada 8 şehit verdik. Orada Türk askerlerinin olmaması gerekiyordu dediler. Bu saldırının hedefe ulaştığı ABD tarafından açıklandı. Fakat hedefin ne olduğu kesin olarak anlaşılmadı. Çünkü kafalarda birçok istifam bırakmıştır. Bunun tam olarak anlaşılması zamana bağlıdır. Bu işin içerisinde işler olduğu kanaatindeyim. Çünkü Fransa cumhurbaşkanı daha bu işlerde toy birisi olduğu beyanlarından anlaşılıyor. İngiltere´yi kandırdıklarını tahmin ediyorum.

Esat´ın kimyasal silah kullandığına inandırmış olabilirler. Fransa cumhurbaşkanı Suriye ye asker göndereceğini açıkladığında Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Saldırıdan sonrada alkışlamış olduk. Bu bir tezat değil midir? Rusya şimdilik sessizliğini koruyor. Ve Esat´ın kimyasal silah kullanmadığını savunuyor. Türkiye ise kimyasal silah kullanıldığını iddia ediyor. Rusya ile her konuda ters düşmüş durumdayız. Bu sessizliğin sonunda ne çakacağını ileride göreceğiz. Rusya ABD başkanının açık vermesini bekliyor gibi. Çünkü ABD başkanın gaf üzerine gaf yapıyor. Bence bu gelişmeler Türkiye´nin aleyhine olacak gibi gözüküyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE! 17-04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44