Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILIYOR

SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILIYOR


Bu nereden çıktı anlamak mümkün değil. ?Biz enayimiz uçak var, arabalar var. Doldururuz sığınmacıları göndeririz? diyenler. Birden fikir değişikliği yaparak sığınmacı Suriyelileri vatandaş yapmaya karar verdiler. 3 milyon Suriyeliyi vatandaş yapmanın tek bir amacı vardır. Oy deposu olarak kullanmaktır. Anlaşılan odur ki? Başkanlık sistemi için sıkıntıya girildi. Onun için Suriyelilerin oyları ile başkanlık sistemini getirebilmektir. Bu Suriyeliler bayramlaşmak için Suriye ye gittiklerine göre sıkıntı yok demektir. Bunlar Suriye girip çıkabiliyorlarsa Suriye ile bir sorunları yok demektir. Ancak şu an Suriye de geçim sıkıntısı çekecek olmaları nedeni ile Türkiye de kalıyor olabilirler. Bayramlaşmaya gidenlerin dönüşlerinde acaba kaç terörist bunlara karışıp ülkeye girmiştir. Cumhurbaşkanı ?kalifiye elemenler var. Bunları almayalım da başka ülkeler mi alsın? Diyor! Türkiye kendi kalifiye elemanlarına sahip çıkmıyor. Bu kalifiye elemanları başka ülkeler kaptırıyoruz. Ondan sonrada % 45´şinin okuryazarlığı olmayan Suriyelileri kalifiye eleman diye vatandaş yapmaya çalışıyoruz. Bu sığınmacıların içerisinde her çeşit insan var. Dolandırıcısından tutunda hırsızlık yapana kadar var oğlu var. Bu Suriyeliler tek partili bir sistemden geldiler. Sığınmacı olmaları hasbiyle Türkiye büyük itibar gösterdi. Suriyelilere imtiyaz tanındı. Okullara yerleştirilmelerin de imtiyaz tanındı. Üniversiteye imtihansız girme hakkı verildi. 450 dolar limitli kredi kartı verildi. Valilikler ev kiralarını ödüyor. Emeklilerin maaşlarından sorulmadan Suriyelilere yardım için para kesiliyor. Ekmek elden su gölden geçiniyorlar. Kalifiye elemen diye vatandaş yapılmak istenen kimyager bomba imal ederken bombanın patlaması neticesinde öldü. Sığınmacı kimliği altında birçok olaya karışan Suriyelilere şahit olduk. Türkiye ye girenlerin çoğu terör örgütleri ile ilişkisi olduğu biliniyor. Kendi gençlerine ve kalifiye elemanlarına sahip çıkmayanlar.  Suriyelileri vatandaş yapmaya çalışıyor. Türkiye deki işsizlere iş veremeyenler bunlara nasıl iş bulacaklar? Bunları vatandaş yapmak istemesinin bir sebebi daha var. Bu Suriyelilerin Sunni olmalarıdır. Yine mezhepçiliği kullanıyorlar. Mezhepçilik kullanılarak kendi siyasi amaçlarına alet ediliyorlar. Vatandaş dediğin vatanı için canını verebilmelidir. Bunlar sıkıyı görünce kaçtılar. Bu Suriyelilerin vatandaş yapılmasının tek bir nedeni vardır. Başkanlık seçiminde oylarını almaktır. Bular askere gidecekler mi? Vergi verecekler mi? Amerika bir kişinin Amerikan vatandaş olabilmesi için şartlar koymuş. Önce bir iş kuracak. Buradan kazandığı paranın vergisini ödeyecek. Ve uzun zaman kontrol altına da tutuluyor. Ondan sonra vatandaş yapıyor. Yani vatandaşı olacağı ülkeye yük olmayacak durumda olanlar vatandaş yapıyor. Bizim vatandaş yapacaklarımız ise bir dönüm bostan yan gel yat Osman niteliğinde olacaklar. Sırf AKP´ye oy vermeleri için Türk vatandaşı yapılıyor.

Ülkemizde birçok etnik gurup var. Bir tane daha etnik gurup yaratılmaya çalışılıyor. Fakiri çok olan ve geçim sıkıntısının hat safhada olduğu bir ülkenin bu durumu düşünmesi gerekir. Fakir sayısını düşürmek için gayret göstermesi gerekirken. Fakir sayısını artırmaya çalışıyorlar. Ahlaki yönden çürümüşlük duruma gelmiş kişileri vatandaş yapmak bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Cumhurbaşkanı her şeyi millete soralım diyor. Bu Suriyelilerin vatandaş yapılması konusunu da millete sorulsun. Referanduma gidilsin. Diyelim ki bu 3 milyon Suriyeliyi vatandaş yapıldı. Bunların Türk olmaları mümkün değil. Ülkede Arap ırkından olanlar var. Fakat sayıları çok fazla değil. Bu 3 milyon kişi ile birlikte sayıları artacak. Etnik guruplar içersinde Kürtlerden sonra ikinci etnik gurup olacaklar. Aradan 3-4 sene geçtikten sonra örgütlenip bizde özgürlük istiyoruz. Zaten Hatay bizimdi. Hatayı bize verin derlerse. Ne olacak? Başkanlık sistemi uğruna ülkenin bu riske sokulması değer mi? Hiç yoktan ülkenin başına bir bela daha çıkacak. Suriyelilerin vatandaş yapılmasına ben karşıyım. Benim gibi çevremdeki konuştuğum pek çok kişide karşıdır. Hem Suriye ile aramızı düzelteceğiz deniyor. Ondan sonrada Suriyeli sığınmacılar vatandaş yapılmak isteniyor. Ya Suriye ile aramızı düzelteceğiz söylemi yanlış. Ya da Suriyelilerin vatandaş yapılmak istenmesi yanlıştır. Kendi memleketine faydası olmayanların, başkasının ülkesine ne faydası olabilir? Ayrıca bu kadar kişinin vatandaş yapılması görülmüş değildir. İktidar bu konuyu çok iyi düşünmelidir. Başkanlık sistemi uğruna ülke böyle bir riske atılamaz. Suriyelilerin vatandaş yapılması çok arzu ediliyor ise. o zaman referanduma gidilsin. Madem barış ilan edildi. Buda milletle barışmaktır. Biz vatandaş olarak Suriyelilerin vatandaş yapılmasını istemiyoruz. İsteme ihtimalimiz dahi yoktur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! O9- 07- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44