Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILMASIN

SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILMASIN


Noktasına, virgülüne ve hiç bir kelimesini değiştirmeden sosyal medyada paylaşılan bir paylaşımı sizlerle paylaşıp. Bu konudaki düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum.

SURİYE VATANDAŞLIK BÜROSU: AHMED-I ŞERİFİ

Türk gençleri karı kız peşinde koşarken. Suriyeli gençler TC’nin lokomotifi olmuştur. 15-20 yıl içerisinde en büyük şirketlerin sahibi Suriyeliler olacağı gibi. Yönetimde Suriyelilerin elinde olacaktır. Bu bizim şiarımızdır, varımızla yoğumuzla çalışacağız.                               

Bu topraklarda TC’nin hegemonyasını yıkmak için bulunmaktayız. Bizi Allah gönderdi. Bugün 5 yarın 10 milyon Suriyeli. T.C. bu gerçeği er ya da geç kabullenmek durumundadır.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu söylendiğine göre bunu kim söylemiş olursa olsun. Bu bir düşüncenin ortaya konmasıdır. Türkçede bir değim vardır. Besle kargayı oysun gözünü derler. Bu söz tam yerine cuk diye oturmuştur. Defalarca yazdım. Suriyeliler Türk vatandaşı yapılmasın.

Bunlar Türk vatandaşı yapıldığında etnik guruplar içerisinde Kürtlerden sonra ikinci sırada etnik gurup olurlar. Yarın Hatayı bizim elimizden siz aldınız verin Hayayı biz orada özerkliğimizi ilan edeceğiz derle diye yazdım. Ben sosyal sigortaya gidip. Maaşımı öğrenmedim. Fakat gidip öğrenenlerden edindiğim bilgiye göre maaşlardan 24 lira Suriyeliler için kesinti yapıldığı yönündedir. Ne imiş Türk gençleri karı kız peşinde koşuyor ‘muş da. Suriyeliler onların yerine çalışıyormuş.

 Halbuki Türk gençleri Suriye de şehit olurken onlar. Deniz kenarlarında nargile tüttürüyorlardı. Suriyeliler nerede ise ülkenin has evladı oldu. Suriye de savaş çanları çalarken onlar. Türkiye de bir eli yağda bir eli balda hayatlarını yaşıyorlar. Bir arkadaşımın hanımı arkadaşı ile markete gitmişler. Markette dolaşırlarken iki Suriyeli önlerine ne gelirse sepete koyuyorlarmış.

Arkadaşımın hanımı arkadaşına bunların aldıklarını biz alamıyoruz demiş. Suriyeli bayanın birisi Türkçe olarak. “Tabi bize bakacaksınız. Bizi buraya sizin hükümetiniz getirdi” demiş. Şimdide büyük şirketleri ele geçireceklerini ve yönetimi ele geçireceklerini söyleme cüretini gösterebiliyorlar. Dağdan gelen bağdakini kovarmış derler. Bizim ülkemizden nerede ise bizi kovacaklar. Şu cürete bakar mısınız?

Ülke ne hallere geldi? Artık Suriyelileri ülkelerine gönderme zamanı gelmiştir. Kendilerini ne zannediyorlar? Anlamak çok zor. Türk vatandaşı olmak bu kadar kolay olmamalıdır. Bu Suriyelilerin çoğu Arap’tır.  Tarih boyunca Araplar Türk ırkını sevmemiştir. Araplar Türkleri hep arkadan vurmuştur. Arap ülkelerinin içersin de Türklerin yanında yer aldığını gördünüz mü? Kıbrıs’ı tanıyan bir tek Arap ülkesi yoktur.

Onun için yol yakınken bu Suriyelilerden kurtulmalıyız. Türk vatandaşlığına geçişi zorlaştırmak gerekir. İktidar son yaptığı değişikle Türk vatandaşlığına geçişi kolaylaştırdı. Bir ev alıp 250 bin lira yatıran Türk vatandaşı olabiliyor. Vatandaşlık satın almak bu kadar kolay olmamalıdır. Önce Suriyelilerden kurtulmalıyız. Ve hiçbir Suriyeli Türk vatandaşı yapılmamalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                       28 -07- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44