Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE´NİN GELECEĞİ BUGÜN BELİRLENECEK

SURİYE´NİN GELECEĞİ BUGÜN BELİRLENECEK


Suriye´nin geleceği bugün belirlenecek.  120 saat süre bugün doluyor.  Hem de cumhurbaşkanımız Rusya da Putin ile görüşecek. Süre içerisinde ABD başkanı Trump´ın bir söylemi var. Suriye´deki petrol bölgesine yerleştiklerini söylüyor. Tabii orada kalmalarına müsaade ederler ise? Rusya ABD´nin Suriye de kalmasını istemiyor.

Bu petrol bölgesini Esad´a istiyor. ABD bunu söyleye dursun. Suriye´nin geleceğini belirleyecek olan toplantı.  Rusya da Putin ile Tayyip Erdoğan´ın yapacağı toplantı belirleyecektir. Konuşulacak tek gündem maddesi Suriye olacaktır. Putin´in Tayyip Erdoğan´a teklifi Esad ile masaya oturun olacaktır. Çünkü Rusya ile İran çok zamandan beri bunu ima ediyorlardı. Son zamanlarda artık resmen söylüyorlar. İran´ın barış pınarı operasyonuna karşı çıkmasının tek sebebi budur. Esad´ın Türkiye´den talebi ne olacak?

Esad Suriye de yabancı ülke istemiyorum diyor. Esad´a göre yabancı ülkeler hangi ülkelerdir? Türkiye ve ABD´dir. Yani Esad´ı istemeyen ülkelerdir. Bu mesele masada halledilecek bir meselefakat? Türkiye´nin teklifi ne olacak? Türkiye teröristlerden temizlen ve hali hazırda özgür Suriye´nin kontrolünde olan yerlerin yönetiminin bunlara verilmesini isteyecektir. Onun için isim değişikliği yaptılar Suriye milli ordusu oldu. Fakatbir ülkede iki tane milli ordu olmaz. Onun için Esad bu teklifi kabul etmeyecektir. Rusya destekli Esad güçleri Suriye milli ordusunun (yeni ismi)kontrolünde olan yerleri almak için. Harekata başladı.

Bunun sonu ne olur? Şayet Esad bunda karalılığını sürdürür ise? Türkiye Rusya destekli rejim güçleri ile karşı karşıya gelecek demektir. Bu Türkiye için iyi bir durum olmaz. Rusya´yı ve İran´ın da karşımıza almış oluruz. Suriye ile tek sorunuzum Suriye milli ordusunun nereye yerleşeceği durumuna gelebilir. Suriye milli ordusunu tampon bölgeye yerleştirmek olabilir. Çünkü bu Suriye milli ordusunu Esad´dın kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü Esad´a isyan eden guruptur. Birisi Türkiye ye PKK´lıları ülkenizde bir yere yerleştirin dese?

Türkiye´nin bunu kabul etmesi nasıl mümkün değil ise. Esad içinde aynıdır. İster misiniz bu Suriye milli ordusu bizim başımıza yıkılsın. Olur mu? Olur! Artık ordumuza fazla yüklenmeyelim. Ordumuz eski gücünde değil. Ben şimdi size benim orduda çalıştığım dönemlerdeki hava kuvvetlerinden biraz bahsedeyim. Pakistan´ın pilotlarını bizim hava kuvvetleri eğitirdi. Pakistan´dan iki pilot gelirdi. Bizde eğitimlerini tamamlarlardı. Onlar gider başkaları gelirdi. NATO devletleri arasında atış yarışmaları yapılırdı. Bizim pilotlar kupa alırlardı.

Almanya birleşmeden önce batı Almanya hava kuvvetleri uçaklarında silah kullanma yasağı vardı. Bizim üslerimize gelirlerdi. Onların uçaklarına silah yüklenirdi. Bizim pilotların eşliğinde atış eğitimi yaparlardı. Neden ordumuz. Bu hale geldiğini daha sonra bütün teferruatı ile anlatacağım. Ordu artık garibanların ordusu oldu. Bir devlet çökertilmek istenirse Milli eğitimi ve ordusu ile oynarlar. Bugün Suriye ile ilgilenen bütün ülkeler Rusya da Tayyip Erdoğan ile Putin görüşmesine odaklanmış olacaklardır. Bu toplantıdan çıkacak kararın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                        22 ? 10 -2019 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44