Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK OLDULAR

SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK OLDULAR


Ülke için olumlu olan her şeyi AKP yapmış. Olumsuz olan hiçbir şey yapmamış. Olumsuzlukların hepsini muhalefet, paralelciler, gezi parkçılar ve terör örgütleri yapmış. Böyle olunca da eleştirenlerin hepsi darbeci olmuş. Paralelci olmuş! Terör örgütü yandaşı olmuş. Hepsi bir şeylere bulaşmış. Fakat AKP ismi gibi sütten çıkmış ak kaşık olmuş. Şimdi bakalım sütten çıkmış ak kaşık mı? Yoksa kara kaşık mı görelim. Önce şu darbeci gezi parkı olayından başlayalım. Gezi parkı olayları nasıl başladı? Ağaçların kesilmesine karışı çıkanlar parkta toplandı. Ağaçların kesilmesini önlemek için. Parkta çadır kurdular. Sabahın köründe. Polis basınına uğradılar. Çadırları yakıldı. Gençler darp edildi. İşte bu çadırların yakılması milleti ayağa kaldırdı. Kısa sürede ülkenin her tarafında gösteriler başladı. Polis biber gazı, tazyikli su, plastik mermi ve cop kullandı. Hayatını kaybeden gençler oldu. Sakat kalanlar oldu. Burada bir olaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Suriye deki muhaliflerden yaralananlar hastanelerde tedavi ettirildi. Gezi parkı olaylarında yaralananları tedavi eden doktorlar hakkın da soruşturma açıldı.  Askerimizi polisimizi şehit eden terör örgütünün militanlarından yaralı olarak ele geçirilenler. Hastanede tedavi ettirirken, gezi parkı olaylarında yaralananları tedavi eden doktorla hakkında soruşturma açıldı. İyide terör örgütü militanları neden tedavi ettiriyorsunuz da? Gezi parkında yaralananların tedavisini engelliyorsunuz? Bu gezi parkı olayını darbe olarak kabul ettiler. Bunların elinde silah, bomba, makineli tüfek, var mıydı? Ancak kendileri korudular. Elinde Türk bayrağı olan kadınlar dahi tazyikli su ile yerlerde süründürüldü. İktidar bunları unuttu ama biz unutmadık. Bu olayı darbe olarak nitelendirmek demek, mağduriyet senaryosu yazmak demektir.

17- 25 Aralık operasyonuna da darbe dediler. Kim yaptı bu darbeyi?  Ne istediniz de vermedik dedikleri kişiler yaptı. Hasret bitsin gel artık diye çağırdıkları kişi yaptı. Methiyeler düzdükleri kişi bu darbeyi yaptı. Orduya birlikte kumpas kurdukları kişiler yaptı.  O zaman çok iyi idi. hocanın aleyhinde birisi bir şey söylese o kişiyi yerden yer vuruyorlardı. Ayaklarında ki nasıra basılınca hocadan kötüsü olmadı. Şimdi FETO terör örgütü oldu. İktidar bunları unuttu. Amma biz unutmadık. Bilhassa orduya kurulan kumpası unutmamız mümkün değil.  17-25 Aralık olaylarına adı karışan bakanların yüce divana gönderilmesini önleyen AKP´nin tavrını biz unutmadık. Operasyonda ele geçirilen paraları paralelciler koydu dediler. İyi de o paralar bakan çocuklarına ve şarkıcının kocasına neden verildi? Paralelciler koydu ise? Başkasının parasını almayı neden kabul etiler?  Hani siz Müslüman´dınız? O paralar haram değil mi? Herkese veriyorlar talkım kendileri yiyor salkımı. Bakanların yargılanmasını kim önledi? AKP değil mi? Çamuru başkalarına atmakla bu işten kurtulduklarını zannediyorlar. Bu olay eninde sonunda yargıya taşınacaktır. Her şeyi paralelcilere yüklemeye çalıştılar. Muhalefet bu paralelcilerden bu kadar dert yanıyorsunuz. Gelin bu olayı araştırmak için. Bir araştırma komisyonu kuralım dedi. Neden bu komisyonun kurulmasını engellediniz? Çünkü ucu AKP´li bakanlara dokunuyordu. İktidar buları unuttu. Amma biz unutmadık.

Şimdi gelelim en önemli konu olan terör meselesine. 2002 senesinde terör bitme noktasında idi. Ve o sene 7 şehidimiz vardı. O senelerde dönemin başbakanın Tayyip Erdoğan kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç´e geziye gitti. Orada 4-5 genç Tayyip Erdoğan´a ?biz Kürdistan konsey üyesiyiz. Kürklerin sorunu ne olacak?? Dedi! Tayyip Erdoğan ? Kürt sorunu diye bir şey yok. Terör sorunu var? dedi. Ne kadar güzel bir cevap değil mi? Sonra o sıralarda bir âlimler gurubu çıktı ortaya ?biz terör örgütü ile iktidar arasında arabuluculuk yapacağız? dediler. Bunlar dönemin başbakanı il de görüştüler. Diyarbakır´a gittiler! Orada kimlerle görüştüler ise? Tekrar Ankara ya döndüler. Başbakan ile görüştüler. Ondan sonra başbakan ?ben Diyarbakır´a gideceğim? dedi. Belirli bir günden sonra bitmemiş TOKİ evlerinin anahtar teslim töreni için Diyarbakır´a gitti. Orada halka hitap ederken ? Kürt sorunu benim sorunum. Bu sorunu ben halledeceğim. Devlet hata yapmıştır? dedi. Daha önce Norveç gezisinde Kürt sorunu yok diyen. Başbakan burada Kürt sorunu benim sorunum bu sorunu ben halledeceğin dedi. Olaylar ondan sonra başladı. Öcalan ile gizli görüşmeler yapılmaya başlandı. Öcalan ile avukatları görüştürülmeye başlandı. Muhalefet iktidar Öcalan ile gizli görüşmeler yapıyor dediklerinde. Bu söyleyenlerin ne şerefsizlikleri, ne namussuzlukları kaldı. Verdiler veriştirdiler. Ondan sonra Oslo görüşmeleri başladı. Oslo görüşmeleri PKK´nın üst düzey yöneticileri ile iktidarın gönderdiği kişiler arasında yapıldı. Karayılan daha sonra bir açıklama yaptı. ?Türkiye kuzey Irak´a bir uçak gönderdi. Bizim toplantıya katılacak olan kişiyi o uçak Oslo ya götürdü? dedi. Oslo görüşmelerini de inkâr etiler. Sora Diyarbakır da KCK operasyonu yapıldı. Bu operasyonda Oslo tutanakları ele geçirildi. Oslo görüşmeleri bu operasyonla deşifre oldu. Savcı MİT müsteşarı hakkında soruşturma açtı. Ve MİT müsteşarı Hakan Fidan ifadeye çağrıldı. İktidar bir gece yarısı oturumu ile MİT müsteşarının ifadeye çağrılmasının başbakanın iznine bağlı olan kanunu çıkardı. Böylelikle de MİT müsteşarının ifadesi alınamadı. Oslo görüşmeleri deşifre olduğu ile kaldı. Bu görüşmeleri inkâr eden iktidar, biz görüşmedik. Devletin kurumları görüştü dedi. Yarın bu konuya devam edeceğim saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 -06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44