Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TAMAM DERLERSE

TAMAM DERLERSE


Millet tamam derse bizde tamam der çekiliriz dendi. İyi güzelde bizimde A. B.C. planlarımız var demek ne anlama geliyor. Artık milletin kafasında ya yine trafolara kedi girerse. Son referandumda ki gibi yüksek seçim kurulunda bir şeyler olursa endişesi var. Bu A.B.C. planları bu endişeyi doğrular niteliktedir. 7 Haziranda seçimin önü tıkandı.

Biz seçimin önünü açarak 1 Kasım seçimlerin yaptık denildi. Ondan sonrada başkanlık geldi. 7 Haziran seçiminde temayüller dahi uygulanmadı. 45 günlük süre bilinçli olarak dolduruldu. Ahmet Davutoğlu süreyi doldurmak için hiçbir koalisyon kurma eğiliminde olmadı. Temayüllere göre Kemal Kılıçdaroğluna hükümeti kurma görevi verilmesi gerekirken. Bu görev verilmedi. Doğrudan erken seçim kararı verildi.

7 Haziranda % 60 oy alan muhalefete hükümet kurma şansı tanınmadı. Millet iradesinin önü kesildi. Anlaşılan o millet tamam dese dahi iktidar tamam demeyeceğe benziyor. Tavuğun kıçından çıkan yumurta mühürsüz sattırılmıyor. Fakat ülkenin kaderini belirleyecek seçimde mühür kullanılmıyor. Irak dahi şaibeli seçim olmasın diye parmak boyasını kullanıyor. Biz şaibe yaratacak şeylere başvuruyoruz. Cumhur ittifakı kuruyorlar.

26 maddelik kanun yapıyorlar. Mecliste kendi oyları ile kabul ediyorlar. Bu cumhur ittifakı onlar için demokratik hak oluyor. Muhalefet milletin ittifakını kuruyor. Bin bir türlü eleştiriye maruz kalıyorlar. Hainlikle İtham edildiler, terör örgütleri ile bir araya geldiler dediler. FETÖ´cülükle itham edildiler. Kâfirler bir araya geldi diyenler oldu. Bunlar ülkemize hiç yakışmayan söylemler. Mübarek ramazan ayına girdik. Bu mübarek ayda liderlerin dillerine hâkim olup birbirlerini incitmemelerini temenni ediyorum.

Bu seçim gençlerin seçimi olacak diyorlar. Hangi gençlerin seçimi olacak. Ülkede gençler maalesef mutsuz. Üniversitelerin bölünmemesi için günledir. Üniversiteme dokunma diye eylem yaptılar. Bu üniversite gençliğinin sesini duyan oldu mu? Gençlerin işsizlik derdi var. Derman olan oldu mu? Hâlbuki gençlik bu ülkenin geleceğidir. Gençliğe önem verilmezse gençlikten verim alınamaz. Maalesef gençlik mutsuzdur. Bilhassa garibanların gençleri daha da mutsudur. Çünkü istedikleri hiçbir şeye sahip olamıyorlar. Genel olarak bakacak olursan. Milletin çoğunluğu mutsuz. Ve psikolojisi bozuk durumdadır.

Millet burnundan soluyor. Geçim sıkıntısı hat safhada. Ekonomi iyi diyorlar. Diyorlar da benzine 18 kuruş zam yaptılar. Cumhurbaşkanı uzun zamandır Avrupa´ya gitmiyordu. İngiltere ye neden gitti dersiniz? Hem de kraliçe ile görüştü. Çok önemli konular olmadan kraliçe ile görüştürmezler. Zannedersem borç alınacak. Çünkü vaat ettikleri seçim rüşvetine dahi verilecek para yok. Öyle olmasaydı? Kısa sürede benzin 5 tl den 6. 29 olmazdı. Şimdi kaşıkla verdiklerini seçim sonunda kepçe ile geri alacaklar.

Millet tamam derse bizde bir kenara çekiliriz dediklerine bakmayın. Seçimi kazanmak için her yola başvuracaklar. Sandıklardan seçmen sayısından fazla rakam çıkarsa hiç şaşırmayın. O durumda kendileri kazanırlarsa eyvallah derler. Şayet aradıklarını bulamazlarsa seçime itiraz edip seçimi iptal ettirirler. Seçmen sayısının altında kalırsa yüz 95 seçimi kaybederler. Bunları bu seçimde gönderecek olanlar bellidir. Şeker fabrikalarının satışı ve üniversitelerin bölünme olayıdır. Sandıklara 3 milyondan fazlar oy sokamazlar.

Buna rağmen bu belirttiğim şeker fabrikaları ve üniversite olaylarından tahmin edemeyecekleri kadar fazla oy gelecek muhalefete. Bir defa şeker fabrikalarının satılmasını istemeyen 1milyon 600 bin kişi imza verdi. Bu en az 5 milyon oya tekabül eder. Onun için sıkıntı içersindeler. Hırçınlıkları ve sağa sola saldırmaları bunun eseridir. Bir devlet başkanı % 25 oyu olan bir partiye pislik diyebilir mi?

CHP ye oy vermeyecekler bile bu söylemden sonra CHP ye oy verecektir. Şimdi önümüzde iki ittifak var. Cumhur ittifakında Türklük yok! Atatürk ve cumhuriyet yok! Laiklik ve demokrasi yok! Milliyetçilik yok! Milli servetçilik yok! Birleştiricilik yok. Adalet yok! Fakat karşılarında milletin ittifakında bu saydıklarımın hepsi var. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44