Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TANK FABRİKASI

TANK FABRİKASI


Sakarya´nın Arifiye ilçesinde bulunan askeriye ye ait tank Palet fabrikası için özelleştirilme kararı alınmış. Fabrika 2019 Aralık ayında özel şirkete 25 seneliğine devredilecek. Kimin alacağı söylenmiyor. Muhalefet Katar ordusuna devredileceğini iddia ediyor. Fakat iktidardan bu iddiaya cevap veren çıkmadı. Hatta şöyle bir iddiada da bulundular. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´a hediye edilen uçağa karşı verileceğini de söylediler.

Bunca milli servetimiz olan fabrikalar satıldı. Bir ülke harp gereçleri üreten bir fabrikayı satmamalıdır. İlgililerden yalnız eski genelkurmay başkanı ve savunma bakanı olarak Hulusi Akar konuştu. ?Malzemeler değişmeyecek, işçi çıkarması olmayacak üretim devam edecek? dedi. Şimdiye kadar yapılan özelleştirmelerde bu söylemleri çok duyduk. Örneğini Nisan, Mayıs aylarında yaşadık. 15 şeker fabrikası satıldı. Şeker üretimi devam edecek dediler.

İşçiler çıkarılmayacak dediler. Üretim yapılmadığı gibi, işçiler işten çıkarıldı. Söylemler milletin ve işçilerin gazını almak için söylendi. Şimdi savunma bakanı Hulusi Akarın söylediklerinin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Şayet Katar ordusuna verileceği doğru ise. Doğru gibi gözüküyor. Çünkü muhalefetin iddiasına iktidardan cevap veren olmadı. Anadolu da bir söylem vardır. Başka birisi birinin eşeğini ararken şarkı söyleyerek arar derler.

Katar da bu fabrikada kendi vatandaşlarını çalıştırır. Bizim işçilerimiz işsizliğe mahkûm edilir. Harp gereçleri üreten bir fabrika stratejik öneme haizdir. Bu fabrika ürettiği tank ve paletleri başka yerlere de satacaktır. Senin tank ve paletlerinin bütün özellikleri başkasının eline de geçmiş olacaktır. Her şey özel şirketlere devredilir. Fakat harp gereçleri üreten fabrikalar kesinlikle özel şirketlere devredilemez. Kırıkkale de silah üretimi yapılan fabrika var. Onu da isteseler verilecek mi? Yerli ve millilikten söz ediliyor.

Bu yalnız sözde kalıyor. Yerli ve millilik sözle olmaz. İcraat ile olur. Stratejik özelliği olan bir yerin özel şirkete devredilmesi yanlıştır. İşçi sendikaları satılmaması için imza topluyor. Haklı olarak bu satışa karşı çıkıyorlar. 19 Ocakta eylem yağacakların söylüyorlar. Şeker fabrikalarının satışını istemiyoruz diye 1 milyon 600 bin kişi imza verdi. 15 çuvalla dolduruldu başbakanlığa teslim edildi. Dikkate bile alınmadı. Bu tank ve palet üreten fabrikanın ve sendikaya bağlı diğer illerdeki işçilerin de katılımı ile ayın 19 da eylem yapacaklar.

Göreceksiniz oraya polis ve jandarmayı yığacaklardır. Allah verede olay çıkmaması için. Polis ve jandarma anlayışlı davranır. Polis ve jandarma emir kuludur. Esas amirleri karar vericidir. Onun için iş amirlere düşüyor. Olay olmaması için her iki tarafında aklıselim davranması gerekir. Artık Türkiye gerginlikten bıktı. Hele olaylı bir gerginliği kaldıracak durumda değildir. Yöneticiler aklıselim davranarak bu özelleştirmeden vazgeçmelidirler. İktidar biz milletimizin isteklerini yerine getiriyoruz diyor. Millet şeker fabrikalarının satışını da istemedi. Millete rağmen sattılar. Bu tank ve palet fabrikasının satışını da istemiyorlar. Bunların isteklerini olsun bu sefer geri çevirmeyin.

Muhalefet bu fabrikanın Katara verileceğini iddia ediyor. Hem de cumhurbaşkanına verilen uçağa karşılık diyorlar. Katar Emir´i kendisine ait olan bir uçağı hediye olarak verdi. Şayet bu fabrika uçağa karşılık verilirse, ordunun ve milleti olan bir fabrika verilecek demektir. Onun için iktidar bu işi enine boyuna iyi düşünmelidir. Ben de bu fabrikanın özelleştirilmesini istemeyenlerden birisiyim. Orduya savaş gereci yapacak fabrikaların daha çoğaltılması gerekir. Bu günün yarını da var. Keşke füze yapabilsek füze sistemleri kurabilsek ne iyi olur. Çocuklarımıza kendilerini savuna bilecek tesisler bırakabilsek.

Amma nerde elimizdekileri bile elden çıkarmaya çalışıyoruz. Almanya da çalışan bir arkadaşım vardı. Maden mühendisi bana bir şey anlattı. Almanya kendi ocaklarından kömür çıkarmaz. Afrika ülkelerinden kömür ithal eder dedi. Sebebini de şöyle açıkladı. İleride kömür yatakları kalamayacak. İşte o zaman çocuklarınız kömürsüz kalamasın diye. Kendi ocaklarındaki kömürleri çocuklarına bırakıyorlar dedi. Onlardaki düşünceye bakınız. Birde bizdeki yaşananlara bakınız. Bana iyi bir fikir olarak geldi. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne Mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-01- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44