Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TARİH ATATÜRKÜ ALTI HARFLERLE YAZIDI

TARİH ATATÜRKÜ ALTI HARFLERLE YAZIDI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Doğudaki olaylar insanın kanını donduracak nitelikte. Hayatta hiçbir zaman bugünkü kadar karamsar olmamıştım. Olayların gelişimine bakıyorum! Söylemlere bakıyorum! Tüylerin ürperiyor! 15 gündür Diyarbakır’a bağlı yollar trafiğe açılamıyor. Asker bir tarafı açıyor. Öbür taraf kapatılıyor hendekler açılıyor. Bu olayı çözecek olan içişleri bakanıdır. Bu olaylar başladığı günden beri 22 askerimiz yaralandı. Askeri birliğin karşısına PKK militanları çadır kurmuş. Bir korucu bunu içine sindirememiş. Birliğin komutanına “komutanım bunlara bir şey yapmayacak mıyız”? Demiş! Komutan “kesin emir var. Sakın bir şey yapmaya kalkmayın. Ateş açarlarsa meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız” demiş. 22 asker yaralanmış! Ülkenin genelkurmay başkanı ne yapıyor? Koltuğunda oturuyor. Balyozdan hapis cezasına çarptırılmış. Subayın eşi genelkurmay başkanını eleştirdi diye. Orduevine ve sosyal tesislere girme cezası vermiş. Ordu personeline bu cezayı veriyorsun. Fakat ailesine ceza verme yetkisine sahip değilsin. İktidarın güdümünde hareket ederek aileleri baskı altına alamazsınız. Eşlerine istediğinizi yapıyorsunuz. Fakat ailesine bir şey yapma hakkınız yok. 22 asker yaralanmış. Genelkurmay başkanı olarak bölgeye git de neler oluyor? Olayları yerinde izle. Ordu şimdiye kadar bu kadar sahipsiz bir duruma düşürülmedi. Asker megafon karşısında yol kenarına çadır kuran PKK yandaşlarına rica ediyor. Size zarar vermek istemiyoruz diyor. Bu ordunun ne kadar aciz duruma düşürüldüğünün göstergesidir.

Hükümet bu olaylar karşısında kendisi bir şey yapmadığı gibi. Emniyet güçlerinin ve ordunun elini ayağını bağlamış. Ne uğruna? Makam uğruna! Makam uğruna koca devletin onuru ile gururu ile bu kadar oynanmaz. Tarih Atatürk’ü altın harflerle yazmıştır. Fakat bu günün yöneticilerini tarih kömür karası ile yazacaktır. Manevi değerlerimiz PKK’nın meclis deki uzantıları vasıtası ile yok edilmeye çalışılıyor. Kazım Karabekir’in ağrıda ki heykeli kaldırılacakmış. Kazım Karabekir ismi her yeden silinecekmiş. Bir caddeden Koca Seyittin ismini kaldırmışlar Ahmet Kaya ismini koymuşlar.

Başbakan dünya çevre gününde yaptığı konuşmada, Diyarbakır Bingöl karayolunun kapatılması ile ilgili “yolları kesiyorlar, işi gücü yok kanal açıyorlar araç geçmesin diye. Bunlara terörist mi desek, ekşiye mi desek, yol kesen mi desek, her şey var bunlarda” diyor. Yol kesmek teröristliktir. Buları yapanlarda teröristtir diyemiyor. Onlar incinmesin diye terörist demekten imtina ediyor. Doğudan gelen birisi ile bir arkadaşım görüşmüş. O doğudan gelen şahıs doğudan işler sizin bildiği gibi değil. Orada kontrol tamamen PKK’nın eline geçmiş durumda. Devlet kuralları işlemiyor. PKK’nın kuralları işliyor demiş. Olaylara ve söylemlere bakıldığında da durumun öyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi yeni bir yol haritası üzerinde hummalı bir çalışmanın olduğunu. Süreçten sorumlu Beşir Atalay söylüyor.

Buların bir tek amacı var. BDP ve HDP’nin % 7 oyunu alabilmek için yapılıyor. Şayet böyle olmamış olsaydı. Şırnak valisi “sürece katkılarında dolayı başbakanımız. Ve Öcalan’ı takdirle karşılıyorum diyebilir miydi? Selahattin Demirbaş “ başbakan masada başka söylüyor. Dışarıda başka söylüyor” diyor. 

Ülkeyi düşman istilasından kurtaran, Türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk’ü itibarsızlaştırmak kimsenin haddi değildir. Dünyanın takdirine mazhar olmuş. Ve yabancı bir âlimin “ Allah Türkler için Atatürk’ü yaratmış. Atatürk de Türkiye cumhuriyeti devletini yaratı” diyebiliyor. İktidardan aldıkları cesaretle meclis kürsüsünde Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışabiliyorlar.  “Atatürk biraz musallini biraz hitlerdir deme şımarıklığını gösterebiliyorlar. Hem barıştan bahsediyorlar. Ondan sonrada! Askerlerimizi yaralıyorlar. Manevi değerlerimize saldırıyorlar. Bunlara ses çıkaran olmuyor.

Ülkenin bölünmesinin sorumluları bellidir. Birileri makam derdine bunları şımartıyor. Birileri de koltuğunu koruma uğruna olanlara seyirci kalıyor. % 7 oya karşılık yapılanları görüyor musunuz? Bir zamanlar ülkeyi bölmek için Sevr vardı. Şimdide ülkeyi bölmek için. BOP var! İktidar cumhurbaşkanlığı seçimi için her türlü tavizi veriyor. Bunu dilendirenlerin konuşmalarından anlıyoruz. Siyasi heyetin Öcalan ile görüşmeye gideceği söyleniyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Hatta siyasi heyetin kandile gideceği iddiası dahi konuşuluyor. Bu yapılanları ve söylenenleri içimize sindiremiyoruz. İktidara destek verenler bu olayları ve söylenenleri içlerine sindirebiliyorlar mı? İktidar vebal altındadır. İktidara destek verenlerde bu vebale ortaktırlar. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur. Biz bunun için mi? Canımızı feda ettik diye yakanıza yapışacaklardır. Tabii inancı olanlar bunun böyle olacağını bilirler. İnancı zaafa uğramış olanlarda. Duyarsız davranıp elle gelen düğün bayramdır derler.

 Gelenin ne olduğunu hiç düşünmezler. Bu ülke batarsa şimdiki kayıkta olanlar önce batacaklardır. Bu tarihte hep öyle olmuştur. Ülkenin durumu bir makam uğruna çıkmaza sürükleniyor. Atatürk tarihe ismin altın harflerle yazdırarak, yaşadığınız bu ülkeyi emanet etmiştir. Emanete ihanet edilmez. Bu işin sonunun nereye varacağını kimse kestiremez. Analar ne cevherler doğurmuştur. Bir cevher mutlaka çıkacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44