Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TARİHİ FIRSAT

TARİHİ FIRSAT


Muhalefetin eline tarihi bir fırsat geçti. Bu tarihi fırsatı bir daha bulmazlar. Şayet bu tarihi fırsatı değerlendiremezlerse millet bunun hesabını muhalefete sandıkta mutlaka soracaktır. Demokrasilerde partilerin kırmızıçizgileri olmaz. Siyaset uyuşma sanatıdır.  Partilerin kırmızıçizgileri olduğunu farz elim. Partiler bu kırmızıçizgilerinden taviz verebilir. Fakat ülkenin kırmızıçizgilerinden taviz verilmez. Şimdi ellerine vatandaşı ayrıştırmak için ellerinden geleni yaparak. Vatandaşları ayrıştıran AKP´ye hesap sormanın zamanı gelmişken, bu fırsatı değerlendiremezlerse AKP´yi güçlendirirler. Her fırsatta kendilerine yakın olanları memnun etmek için. Ve kendilerine yakın olanları. Kışkırtmak için neler yapılmadı. Her fırsatta ayrımcılık yapıldı. Adeta vatandaş birbirinden uzaklaştırıldı. Gezi olaylarında polisin acımasızca davranmasından yaralananlar ve şiddetten kaçanlar camiye sığındılar. Burada yaralılar tedavi edildi. Yaralıları tedavi eden doktorlar hakkında soruşturma açıldı. Açığa alınan doktorlar oldu. Savaşta dahi esir alınan yaralıları doktorlar tedavi eder. Bu insani bir görevdir. Fakat sesini duyurmak isterken yaralanan vatandaşlara doktorun müdahale etmesine dahi izin verilmedi. Bunun tek bir sebebi vardır. Milleti ayrıştırmaktır. Yine milleti birbirine düşman etmek için. Camiye ayakkabıları ile girdiler. Camiyi kirlettiler diyerek cami cemaatini bunlara düşman etmeye tevessül ettiler. Camide içki içtiler! Elimizde görüntüler var diyerek. Kutsal mekânlarda içki içtiler diyerek. Bu camiye sığınanları kutsal yerlere saygısızlık yapmakla suçladılar. Başı örtülü bacılarımıza saldırdılar diyerek. Milleti birbirine düşman etmeye çalıştılar. Bu milleti ayrıştırmaktır. Bunun hesabının sorulması gerekmez mi? Kim soracak bu hesabı. Muhalefet değil mi? İşte muhalefetin eline şimdi böyle bir imkân geçmiştir. Bunu iyi kullanmaları gerekir.

AKP iktidara yolsuzlukla, yoksuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz vaadi ile geldi. Bırakın yolsuzlukla mücadele etmeyi. Yolsuzluğa kendileri bulaştılar. AKP´den ayrılan milletvekillerin söyledikleri insanın tüylerini ürpertiyor. Milletvekili şöyle söylüyor. ?ilk AKP gurup toplantısına katıldığımda İlk duyduğum söz. Akarken dolduracaksınız oldu? diyor. Bu söylem yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyen partinin gurubunda söyleniyor. Bu yolsuzluğu teşvik etmek değil de nedir? Onun için yolsuzluğa adı karışan dört bakanı. Yüce divana göndermemek için çırpındılar. Ve mecliste bu dört bakanı akladılar. Aklamaya mecburlardı. Çünkü bunun altından daha birçok yolsuzluklar ortaya çıkacaktı. Bundan korktukları için akladılar. Şimdi bunun hesabının sorulma fırsatı muhalefetin elindedir. Bu muhalefet için tarihi bir fırsattır. Kendi çıkarlarını düşünerek AKP´ye hükümet kurma fırsatı verirlerse. Bunun hesabını millete vereceklerdir.

Yoksul sayısı AKP iktidarı döneminde tavan yapmıştır. 17 milyon vatandaşın yoksulluk içersinde olduğu. İlgili kişiler tarafından dillendiriliyor. AKP döneminde zengin daha zengin fakir daha fakir olmuştur. Alt tabaka ile üst tabaka arasındaki makas iyice açılmıştır. Millet fakirleştirerek sadaka kültürüne alıştırılmıştır. Sosyal bir devlet sadaka kültürünü geliştirmiştir. Millete balık tutmak öğretilmesi yerine balık yeme öğretilmiştir. AKP iktidar olduğunda dünya dolar milyarderleri sıralamasına ülkemizden giren 4 kişi varken. Bu gün bu rakam 44´de çıkmıştır. Zengin ne kadar artı ise fakirde o kadar artmıştır. Almanya başbakanına siz kaç para maaş alıyorsunuz? Ben ticaretle uğraşmasam geçinemem diyen Tayyip Erdoğan sonradan dünya başbakanları arasında zenginlikte yedinci sırada yer almıştır. Bu dolar milyarderleri nasıl 10 kat artı bunun hesabı sorulmayacak mı?

İktidar kendi iktidarlarını kalıcı kılabilmek için. Birçok yasaklar çıkarmıştır. İktidarlarını zora sokacak bir olay olduğunda hemen yasak konuyor. Yasakları genişletmek için. Antidemokratik kanunlar çıkarılmıştır. Bu antidemokratik yasalar insanların özgürlüğünü kısıtlayan kanunlardır. Demokratikleşme ile uzaktan yakından alakası olmayan bu kanunların kaldırılması gerekir. Kim kaldıracak bu kanunları? Muhalefetin kuracağı koalisyon hükümetidir.

Bu sorunların giderilmesi ancak AKP´nin koalisyonda olmadığı bir hükümet ile mümkündür. Millet bu yetkiyi muhalefete vermiştir. Muhalefet kendilerine verilen bu yetkiyi kendi menfaatlerine kullanmaya kalkarsa. AKP kazanır! Kaybeden muhalefet olur. Ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için. Muhalefet kendinsine verilen bu yetkiyi millet menfaatine kullanmalıdır. Demokrasilerde sorunlar mecliste giderilir. AKP sorunları meclise getirme yerine kendisi giderme yolunu seçmiştir. Muhalefet ülkenin her türlü sorununu mecliste halletmeyi seçmelidir. Ey muhalefet partileri tarihi bir fırsat size millet tarafından verilmiştir. Bu tarihi fırsatı millet için kullanırsanız vezir olursunuz. Kendi menfaatiniz için kullanırsanız rezil olursunuz. Bunu bilesiniz! Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürkçüyüm diyenler!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15- 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44