Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TARIM VE HAYVANCILIK

TARIM VE HAYVANCILIK


Tarım ve hayvancılık nasıl bitirildi. Tarım bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Ekmeği yapabilmek için buğdaya ihtiyaç vardır. İktidarların yapması gereken önce tarım alanlarını korumaktır.  Hayvancılık da ayni tarım gibi bir ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Çünkü milletin gıda maddelerinin içerisinde olmazsa olmazlarında biridir. Bunları dışarıdan ithal eden ülkelerin ekonomilerinin bozulmasında en büyük etkendir. Tarım alanları imara feda edilemez. Osmanlıdan kalan şehirlere baktığınızda dağların yamaçlarına ve tepelere kurulmuştur.

Tarımın bitirilmesi 2006 senesinde çıkarılan kanundur. Ne idi bu kanun? Yerli tohum ekiminin yasaklanmasıdır. İşte bu kanun Türk tarımının bitirilmeye başlamasının nedenidir. O günden sonra tarım devamlı geri gitmeye başladır. Tarımla uğraşanlar GDO´lu tohuma mahkûm edilmiştir. Kendi tohumunu üretenlere destek verilmemiştir. İktidar dışarıdan ithalat yapmaya yatkın bir politika izlemektedir.  Sebebinin ne olduğunu anlamak mümkün değildir. İthalat yaparak o ülkelerle dostluk kurmak mıdır? Yoksa birilerine para kazandırmak mıdır? Bir ara toprak mahsulleri ofisinin elinde buğday fazlası olduğu bu fazlalığın ihraç edileceği söylenmişti.

Dışarıdan ithal edilen her ürünün, bizim üreticimize zarar verdiği aşikârdır. Tarım ürünlerinde ithal edilen her ürün tarıma vurulan bir darbedir. Savurgan bir ithalat politikası izleniyor. Tarım alanları talan ediliyor. Tarım alanlarına imar izni veriliyor. Elektrik santraları tarım alanlarına kuruluyor. Tarım alanları yabancılara satılıyor.  Bu yabancıya arazi satımı devam eder ise? Yakın tarihte tarım alanımız ve hayvan otlatacak meramız kalmayacak. Bu gidiş tehlikeli bir durumdur. Bu konuyu defalarca yazdım. Yeri gelmişken tekrar hatırlatmakta fayda var.

Köy kanununun 87 maddesi köy arazileri satılamaz maddesi kaldırılmış. Böylelikle köy arazileri satışa açılmış oluyor. Bir yerin topraklarını % 10´nun dan fazlası yabancılara satılamaz kanunu vardı. 7 il bu kotayı aştığı için. Kanunda değişikliğe gidilerek, Türkiye yüzölçümünün % 10´nun geçemez olarak değiştirilmiş.  Arazilerimizin satışının önüne geçmek için tedbir alınması gerekirken. Satışı kolaylaştırılan tedbirler alınmıştır. Tarım girdilerine yapılan zamlar, satışlardan dolayı daralan tarım alanları tarımın gerilemesinin önemli nedenlerdir. Tarım ürünleri ekimi azalınca ülkede saman sıkıntısı çıkmıştır. Çare saman ithal etmekte bulunmuştur.

Son günlerin skandallarından biriside dışarıdan ithal edilen canlı hayvan ithalatıdır. Bu hayvanlar karantinaya alındı. Tarım bakanı bu hayvanlar Ürdün´e gidiyordu. Sahte evraklar düzenlenmiş onun için karantinaya alındığını söylüyor. Bu hayvanları ithal eden firma öyle bir şey yok. Hayvanlar Türkiye ye gelmiştir diyor. Daha önce dışarıdan ithal edilen canlı hayvanlarda hastalık görüldü. Bu havyalar ülkemizin çeşitli yerlerine gönderildi.

Doğru dürüst bir açılama yapılmadı. Et fiyatlarını düşüreceğiz diye hem kırmızı et hem de canlı hayvan ithal edildi. Et balık kurumunda çok miktarda et soktu olduğu ve dışarıya ihraç edileceği söyleniyor. Bu kırmızı ete ödenen parayı ihraç edildiğinde karşılayacak mı? Hiçbir işimizin elle tutulur bir tarafı kalmadı. Nereye baksanız bakın elle tutulacak bir şey kalmamış. Ülkenin ekonomisine tarımdan ve hayvancılıktan destek gelmesi gerekirken? Ne yazık ki? Yanlış politikalar yüzünden ekonomiye yük oluyor.

Tarım ürünlerinde A da Z ye her şey ithal ediliyor.  Kendi milli tarımımıza dönmemiz gerekir. Yerli ve milli tohumumuza dönmeliyiz. GDO´lu tohumdan kurtulmamız gerekiyor. Bu GDO´lu tohumlar ülkemizde kanser hastalığını patlatmıştır. Tarım ve hayvancılık yanlış politika yüzünden bitirilmiştir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44