Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Tarkan Olcay ve Namık Havutça

Tarkan Olcay, Milletvekili Namık Havutça´nın danışmanlığından ayrıldı.


/resimler/2015-7/13/1051590876324.jpg

Daha önceki yıllarda, Sedat Pekel´in milletvekilliği döneminde de Pekel´in TBMM´de danışmanlığını yapan Tarkan Olcay, geçen dönem yürüttüğü Milletvekili Namık Havutça´nın danışmanlığından ayrıldı. Olcay, artık CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz´in danışmanlığını yürütecek.

Hemen belirtelim ki, Tarkan Olcay´ın danışmanlığından ayrılması, Namık Havutça için bir kayıptır. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Olcay, 2003 yılından bu yana TBMM çatısı altında görev yapıyordu. Yaklaşık bir yıl kadar önce Olcay ile çok geniş bir söyleşim yayınlanmıştı, bağlı bulunduğum birkaç yayın oranında. Son derece akılcı ve güzel değerlendirmelerde bulunmuştu, Olcay. Bu söyleşiyi, Havutça ´nın yanındaki diğer iki danışman, çarpıtarak, Namık Havutça´yı bile etkilemeyi başarmışlardı.

Tarkan Olcay, görevine büyük bir sorumluluk duygusuyla bağlı, bence işini çok iyi yapan bir danışmandı. Ancak son dönemlerde, bazı baskılar nedeniyle kendini rahat hissetmiyordu. Bunun da yaptığı işteki özenine engel olup hatalarına yol açabileceği, sonunda da Namık Havutça´nın zarar görebileceği endişesini taşıyordu. Bu nedenle de görevinden ayrılarak, bir yerde Havutça´nın da elini rahatlattı.Havutça´yı, ikilem yaşamaktan kurtardı.

Namık Havutça´nın yerinde olsam, işine çok bağlı, mesleğini severek yapan Tarkan Olcay´ı asla bırakmazdım. Ama Havutça, anlaşılıyor ki, yanında bulunan bazı kişilerin de etkisiyle Olcay´ın, yanından ayrılmak istemesine ?hayır, seni bırakmam? diyememe yanlışına düşmüş. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Havutça, bir yandan, basın ile ve iletişim ile uzaktan-yakından ilgisi olmayan garip bir kişiyi, Ersoy Koç ile birlikte aylardır yanında gezdiriyor, belli ki ona ödemeler de yapıyor, bir yandan, iletişim fakültesi mezunu Tarkan Olcay´ın, yanından ayrılmasına sesini çıkarmıyor. Şaşırmamak mümkün değil!

Yeniden gelelim, Tarkan Olcay´la bir buçuk yıl kadar önce yaptığım röportaja. Bu röportajın yayınlandığı günlerde, Namık Havutça´nın, Erdek Ocaklar Mahallesi´ndeki bir etkinliğini izlemeye gitmiştim. Kendini Havutça´nın yanına atan bu garip kişi, yanında bulunan Havutça´nın diğer danışmanı Ersoy Koç´u göstererek, ?Önder Bey, Tarkan ile röportaj yapıyorsun ama Ersoy´la yapmıyorsun!? gibi bir söz söyleyince o anda müdahaleye gerek duymadım ve sadece bir süre önce Ersoy´la da bir röportajımın yayınlandığını belirtmekle yetindim. Yani işi fazla büyütmedim. 7 Haziran 2015 seçiminin propaganda döneminde, Erdek otogarında çalışma yapan Namık Havutça´yı bir rastlantı sonucu gördüm. Bu sırada, Havutça´nın basın danışmanı(!) sanan bu kişi,yine pişkince, ?Önder Bey, bak, Ersoy burada, Tarkan ile yaptığın gibi onunla da röportaj yapsana!? diye haddini aşan sözler söyleyince, artık kaçınılmaz şekilde, ?Sen kim oluyorsun da bana yapacağım işi anımsatıyorsun? Yeter artık! Kendine gel!? yanıtını aldı, benden. Olaya tanık olan Havutça da, bu garip ve kendini bilmez kişiye, sert tepki gösterdi.

Tarkan Olcay´ın ayrılması olayında söylenecek son söz şudur:

?Namık Havutça, anlaşılıyor ki, birtakım olumsuz empozelerden etkilenerek, Tarkan´ın yerine sanıyorum akrabalık ilişkileri bulunan Ersoy Koç ile neden yanında taşıdığına çok şaşırdığım garip kişiyi tercih etmiştir.?

Tabii, bu değerlendirmelerim, Ersoy Koç´un çok çalışkan, işini iyi yapan ve sevdiğim bir kişi olduğu gerçeğini vurgulamama da asla engel değildir.

Amacım, sadece kendini çok iyi yetiştiren, başarılı danışman Tarkan Olcay´ın, nasıl gereksiz şekilde harcandığını dile getirmeye çalışmaktır. O kadar!

/resimler/2015-7/13/1052212751769.jpg

Kaan Dalmaz
14.07.2015 11:27:34
Tarkan Olcay´da yapılan hatanın bedelini Havutça değil,Bandırma ödeyecektir. Ayrıca, Havutça ve Tüm´ün mal beyanlarında nakit para-borç ya da şirket hisseleri gözükmüyor. Ahmet Akın´ın ise mal beyenını gören var mı?

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44