Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TARTIŞMA YARATAN KHK MADDESİ

TARTIŞMA YARATAN KHK MADDESİ


Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15-7- 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında hukuki, idari mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

Yüzlerce hukukçu bu maddenin kabul edilemeyeceği yönün fikir birliği içerisinde olasına rağmen? Sayın Bekir Bozdağ ?okuduklarını anlayamayan kişiler? diyor. Bu maddenin şurasını çok iyi irdeleyin. ( ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında hukuki, idari mali ve cezai sorumluluğu doğmaz) iktidar yalnız 15 Temmuz darbe teşebbüsünü kapsıyor diyor. Diyelim ki bir sivil toplum örgütü haksızlığa uğradı. Seslerini duyurmak için eylem yapıyorlar.

Bir gurup eli silahlı gurup geldi. Bunlar terör eylemi yapıyorlar diye. Silahlarını ateşlediler, hani birde makul şüphe kanunu var ya? 5-6 kişiyi öldürdüler. Bunları bu madenin neresine koyacaksınız? Ey Bekir Bozdağ? Bekir Bozdağ´a göre okuduğunu anlayamayanlar dediği kişilere göre yargılanmaları gerekir. Bekir Bozdağ´a göre yargılanmayacaklar. Hadi gelin çıkın işin içerisinden nasıl çıkacaksanız. Bu KHK şunu gösteriyor. İşinin ehli olan danışmanlar yok sarayda. İşinin ehli olan danışmanlar olsaydı. Bu kararname böyle çıkmazdı.

Bu kararname ne için çıkarıldı? Teslim olup silahlarını bırakan emir kul askerler var ya. Biliyorsunuz bir askeri öğrencinin kafasını kestiler. Yine teslim olan askerleri üst üste istif edip kemerlerle, demir çubuklarla işkence etiler. İşte bunları kurtarmak amacı ile bu kararname çıkarılmıştır. Birde çok vahim iddialar var. İktidar kendi adamlarından silahlı gurup oluşturuyor. İddiaları var. İktidarın içerisinden de bu maddeye karşı olanlar var. Burhan Kuzu kendi hesabından bu maddeyi eleştiren bir paylaşım yapmış. Sonra hemen bu eleştiriyi kaldırmış. Demek ki bir yerlerden gebedir.

Çok kişinin canı sebepsiz yere yanar. Birde 15 Temmuz olaylarına darbe teşebbüsünün bastırılmasına katkıda bulunanların yakınları askerlikten muaf tutulacaklar. İyide bu ayrımcılık ne demek oluyor. Mecliste bulunan muhalif partiler CHP ve HDP bu maddeye birçok hukukçu gibi karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanının danışmanlarından biri değişiklik yapılabilir diyor. Başbakan Binali Yıldırım değişiklik yok diyor. Fakat bir şey dikkatimi çekti. Suratı asıktı! Zannedersem bu maddenin çıkmasından rahatsız olmuş gibi geldi. Demek oluyor ki bu KHK ile ilgili kararı cumhurbaşkanı verecek. Devlet bahçeli bu KHK ye destek veriyor. ?Bu KHK ye karşı çıkanlar. FETÖ nün kurşun askerleridir? diyor.

Geçmişte ne dediğini hatırlayalım. Devlet bahçelin 15 ay önce gurup toplantısında yaptığı konuşmada bakın ne diyor? ? 15 Temmuzda şehitler köprüsünde teslim olan askerlerin. Siviller tarafından kemerlerle, demir çubuklarla linç edildi. Mehmetçiğin başında bozkurt işareti yaparak poz verip, sosyal medyada paylaşan iblis neredeyse bulunmalı darbeciler ile birlikte cezalandırılmalıdır? diyor. Siyasetçi bu kadar fikir değişikliği içerisinde olamaz. Hem askerlere işkence eden siviller cezalandırılsın diyeceksin.

Ondan sonrada bu KHK ye destek vereceksin.  Bu gün iktidar eline bir beyaz mendil alıp da bu siyahtır dese. Emin olun bahçeli evet o mendil siyahtır der mi der? Siyaset kararlılık ister. Siyaset vatandaşın aleyhine olacak şeylere evet demez. Vatandaşın lehine olacak şeyleri destekler. Fakat günümüzde vatandaş düşünülmüyor. İktidarın menfaatine uygun olacak işler yapılıyor.

Yeni aklıma geldi. Bu KHK´nin çıkarılmasına sebep nedir. Hiç düşündünüz mü? 15 Temmuzda siviller tarafından öldürülen asker ve askeri öğrencilerin ailelerinden bazıları çocuklarının hakkını aramak için dava açtılar. O gün askerlerden toplanan silahların çoğu kaybolmuş. İşte bu nedenden dolayı o gün darbeyi bastırmak için sokağa çıkanların yargılanmasını önlemek için bu KHK çıkarılmıştır.  Bu maddede değişiklik yapılıp yapılmayacağına cumhurbaşkanı karar verecektir.

Şimdi 16 Nisan da yapılan referandumun neler getirdiğini gördünüz mü? Ey evet diyenler vicdanlarınız rahat mı? Biz hayır dedik. Vicdanen rahatız. Bir de değişiklik yapılmaz bu aynen yürürlüğe girdiğinde neler olacak biliyor musunuz? Sokaklarda hesaplaşmalar başlayacaktır. Birbirini terör propagandası yapıyorlardı diye suçlayacaklar. Bu madde ülkenin başını çok ağrıtacaktır. Allah sonumuzu hayır eylesin. Bizi iyi günler beklemiyor. Seçimlerde şayet iktidar kaybederse o zaman olacakları aklımın ucundan dahi geçirmek istemiyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!                               NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN! 27- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44