Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


TAŞ GİBİYİZ MAŞALLAH, TAŞ GİBİ

TAŞ GİBİYİZ MAŞALLAH, TAŞ GİBİ


Nasıl taş gibi olmayalım ki?
Her şeyi bilen, her derde deva dünya lideri bir Reisimiz var!
Türk Milli Futbol takımında kim oynayacak kim oynamayacak o karar veriyor. Türk Basketbolunu danışmanına teslim ediyor. Bir gün, Fethullah Hocasının hasretinden acı çekip ?N´olursun Hocam gel, gel de bu hasret bitsin, hasretinden prangalar eskittim? diye ağlıyor ertesi gün, başka ülkelere
?Bu FETÖ´nü barındırmayın, darbe yapar haa? diye ayar veriyor!

Delikanlı mı delikanlı! Kabadayı mı, kabadayı! Bir kükredi mi dünya titriyor!
?Musul´a da gireceğiz, zaten Rakka´dayız. Sahada da olacağız, masada da olacağız? dedi mi, Suriye ve Irak´taki ABD-Rusya ve diğerleri ?Tamam Reis, sen ne dersen o? bir senin emrindeyiz diye teslim oluyorlar!

Yazının tam da bu bölümünde Filozof Bergamus yanıma geldi ve ne yazıyorsun, diye sordu! Yazdıklarımı okudu, enseme bir şaplak patlatıp, bana ?şimdi de benim dediklerimi yaz, dedi;

?Ne taş gibisi be, deniz kumu gibi oldunuz, biri püf dese, yanlışlıkla yanınızda hapşırsa uçup gideceksiniz. Her şeyi bildiğini zanneden kişi, bir boktan anlamaz. O kişi başınızı öyle bir derde sokar ki, ben bile sizi kurtaramam. Hiç palavra sıkmayın. Ne Suriye´de varsınız ne de Irak´ta! Ne sahada varsınız ne de masada. Siz olsanız olsanız bu kafayla ancak yatakta olursunuz! Anladın mı? dedi ve çıktı gitti?

Değerli Okurlar;
Bazılarının gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar!
Bu Filozof Bergamus da öyle.
Abiler ablalar, Merkez Bankamız ağzına kadar dövizle dolu, Cari açık azalmakta, IMF´ye borcu kim ödedi? Kim olacak, biz ödedik biz! Şimdi IMF bizden borç isterse veririz yani! Cumhuriyet Tarihi boyunca yapılan duble rakının, ne rakısı ulan duble yolun 3 katını yaptık!
Suriyelilere şimdiye kadar 25 Milyar Dolar harcadık, yine harcarız. Suriyeli gençlere sınavsız üniversiteye giriş hakkı verdik, her ay ceplerine de para koyuyoruz, daha ne yapalım yahu?

Ensemde öyle bir tokat patladı ki, gözümde şimşekler çaktı! Ne oluyor demeye kalmadan, Filozof Bergamus´u tepemde dikilirken gördüm. Meğer gitmemiş! ?Yine palavra sallıyorsun, utanmıyor musun? Şimdi benim dediklerimi yaz bakalım;

?2002 de doları 1,44 TL´den aldınız, bugün 3.20 TL´yi geçti. Doları %220 artırdınız Türk Lirasını 1981 yılından bu yana en değersiz hale getirdiniz!
IMF´ye ödediğiniz para yaklaşık 20 Milyar Dolar. Ama 14 senede Türkiye´nin toplam borcunu tam tamına 3 kat arttırdınız! Özel sektör, borç yüzünden kontak kapatmak üzere!
İstimlak bedelleri önceki hükümetler tarafından ödenmiş yolları genişletip ortasına bir çizgi çektiniz. Yaptığınız yollar bir senede berbat oldu!
Türkiye´de gençler arasında işsizlik %20´yi geçti. Türk Gençleri üniversite kapılarından dönerken, Suriyelilere sınavsız üniversite vermek, ancak Türk Milletini sevmeyenlere yakışır??

Filozof Bergamus daha şunları söyledi ve bu kez gerçekten gitti;
?Bana bak bana! İnsan öldükten beş dakika sonra beyin ölümü başlar.
Yani vücut tüm organlarıyla ölür ama beyin beş dakika daha fazla yaşar.
O beş dakikada, beyin vücudun yaşadığını zanneder.
Sizin durumunuz aynen öldüğünün farkında olmayan beyin gibi!
Öyle taş gibi filan değil!
Dost acı söylermiş, hadi şimdi dediklerimi düşünün bakalım?

Sağlık ve başarı dileklerimle 09 Kasım 2016
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20