Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TAŞIMALI SEÇİM SİSTEMİ GELİYOR

TAŞIMALI SEÇİM SİSTEMİ GELİYOR


Cumhurbaşkanının Endonezya´dan verdiği bilgiye göre erken seçimde taşımalı seçim geliyor. Yüksek seçim kurlu taşımalı seçim üzerinde çalışmaya başlamış. Doğuda seçmen üzerinde PKK baskı kuruyormuş. Köylerdeki vatandaşları şehir ve kazalara taşıyacaklarmış. Açıkçası sandık güvenliğini sağlayamıyorlarmış. Bu acizliktir! Amaç HDP´ye giden oyları geri getirmektir. HDP´nin oy oranını aşağı çekerek. HDP´nin kaybedeceği milletvekillerini AKP´ye kazandırmaktır. Böylelikle 276 sayısına ulaşıp. AKP´nin tek başına iktidar olmasını sağlamaktır. Ülke yangın yerine dönmüş. Yine şehit haberleri geliyor. Başkomutan yurt dışında dolaşıyor. Amman paralel yapıyı ülkenize sokmayın diye fetva veriyor. Bu gün ülkemizde olan olayların sorumlusu da bulundu paralel yapı imiş. Davutoğlu hala bazı kişileri topluyor. Öyle şeyler söylüyor ki. İnsanın içi burkuluyor. Öyle atıyorlar ki! İnsan şaşırıp kalıyor.

Terörü bitireceğiz diyenler mi ararsınız? Tek terörist kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz diyen mi ararsınız? Başbakan ?evlatlarımızı feda etmeye hazırız? diyor. Garibanın çocukları ne zaman evladınız oldu? Şehit olanlara bir bakın hepsi garibanların çocukları. Paralı askerliği üç defa gündeme getirerek, zengin olanların çocuklarını bir gün bile askerlik yapmadan teskereleri eline verildi. Sizin evlatlarınız işte onlardır. Garibanın çocuğu şehit olmaya her zaman namzettir. İçimizi şehitlerin şahadeti yakıyor. Birde cenazesinin kalktığı yeri görünce içimiz bir kat daha yanıyor. Terörü bitireceğiz deniyor.

Terörü bitirecek insan terör temsilcileri ile müzakere masasına oturmaz. Bu terör örgütü AKP döneminde şımartılmıştır. Barış sürecinde güçlerine güç katmışlardır. Doğu Anadolu ve güney Anadolu kırsalı tamamen PKK´nın elindedir. Ülke içersin de her yerde PKK militanları cirit atıyor. Yol kesip araçları ateşe veriyorlar. Askerlere, polislere pusu kurup kalleşçe şehit ediyorlar. Kalleşliğin bu kadarı da görülmemiştir. Polisi arayıp kaza yaptık diyorlar. Oraya gelen polisleri tarıyorlar. Bu insanlık adına utanılacak bir olaydır.  Ayni olayı acil servise de yaptılar.

Teröristler ülke içersin de bu olayları yapıyor. Uçaklarımız kuzey Irak´a sortiler yapıyor. Önce ülke içerisinde bulunan PKK yuvaları vurulmalıdır ki. Eylem yapamasınlar. İşte burada tecrübe ve deneyim devreye girer. Terörle mücadele eden deneyimli ve tecrübeli komutanların hepsi tutuklandı. Ergenekon ve balyoz davalarında yargılandı. Şimdi tecrübesizliğin ve deneyimsizliğin cezası çekiliyor. O bölgenin kırsalı PKK´nın kontrolündedir.  Bunu bilmiyorlarsa ordunun içerisinde mutlaka bilen birileri vardır. Hava operasyonlarından başarı elde edilemez. ABD uçakları IŞİD´a şimdiye kadar 4.000 (dört bin) sorti hava saldırısı yapmış. Netice elde var sıfır. IŞİD hala ayakta ve her geçen günde güçleniyor. Hava harekâtları kara harekâtının işini kolaylaştırma için yapılır. Havadan savunma mevzileri vurulur.

Kara harekâtı hemen başladığında. Savunma mevzileri olmadığı için. Ne yapacaklarını şaşırırlar. Toplanmaları ve savunma mevzilerini onarmaları zaman alacaktır. Hazırlık yapmadan karadan tepelerine binilir. Havadan vuruluyor. Hasar gören yerler kısa sürede tamir ediliyor. 3-5 gün içerisinde eski haline getiriliyor. Yapılan hava harekâtının yaralarını kısa sürede sarıyorlar. Bu fırsatı vermemek için kara harekâtı mutlaka yapılmalıdır. Terörü bitireceğiz deniyor. Terörün bitirilme treni çoktan kaçtı. PKK´nın en zayıf döneminde yapılan hava harekâtının arkasından yapılan kara harekâtı. Zamanında durdurulmamış olsaydı. Bu gün PKK bu kadar güçlenemezdi.

AKP iktidar olduğunda terör bitme noktasına gelmişti. Şayet AKP iktidarından önceki gibi mücadeleye devam edilseydi. Yine bugünkü duruma gelinmezdi. AKP mücadeleyi sürdürmediği gibi, ordu ve emniyeti savunmaya çekti. Sonra süreçler başlatıldı derken bugünlere geldik dayandık. PKK şu an döneminin en güçlü günlerine gelmiştir. Bunun sebebi de barış sürecinde ısrar edilmesidir. Bu dönemde iktidardan istediklerini birer birer aldılar.  Anadilde eğitim dediler. Anadilde eğitim verecek dershanelerin açılmasına izin verildi. Yerleşim yerlerinin isimleri Kürtçeye dönüşsün istediler. İzin verildi. Daha birçok istekleri yerine getirildi. AKP ile HDP kol kola bir dönem geçirdiler. Her şey gayet iyi gidiyordu. Fakat 7 Haziran seçimleri her şeyi alt üst etti. AKP tek başına iktidar olmayı kaybetti. Bunun demokrasilerde olması gayet doğaldır. AKP bunu içine sindiremediği için. Ülke felakete doğru sürükleniyor. İktidarı bırakmaya da hiç niyetleri yok. Erken seçime AKP tek başına iktidar olamadığı için gidiliyor. İktidar olabilmenin yollarını arıyorlar. Taşımalı seçim sistemi bunun için devreye sokulmaya çalışılıyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                   03 ? 08 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44