Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TAYYİP BAYRAM MESAJ GÖNDERMİŞ

TAYYİP BAYRAM MESAJ GÖNDERMİŞ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan 12 senedir başbakan 23 dini bayram geçti. Bu bayramların hiç birisinde millete bayram mesajı göndermedi de. Şimdi neden bayram mesajı gönderdi? Bakmayın anketlere Tayyip Erdoğan sıkıntıda. Vatandaş nasıl istismar ediliyor görüyor musunuz? Cahil vatandaş bu mesajı aldı. Belki de mesajın nasıl okunacağını dahi bilmiyor. Bilen birisine okutacak. Tayyip Erdoğan’dan geldiğini öğrenince etrafındakilere böbürlenerek başlayacak anlatmaya. Ne adamış be bana bayram mesajı göndermiş diye övünecek. Düşünmez ki, istismar edildiğini bir mesajla kandırılmaya çalışıldığını. 23 dini bayram geçmiş o bayramlarda neden göndermedi de şimdi gönderdi? Diye düşünmez dahi. O 23 dini bayram değildi de? Bu bayram mı dini bayram oldu? Bu millet bir bayram mesajına kanıyorsa. Vay bu ülkenin haline dememek elde değil. Bu seçim ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren bir seçimdir. Tek adamlığa giden yolun seçimidir. Hani yeni Türkiye diyorlar ya? İşte o yeni Türkiye ye giden yolun açılacağı bir seçimdir. Cumhuriyetin yerine yeni Türkiye İslam devletinin kuruluşuna giden yolun açılmasına giden bir seçimdir. Hatırlayın bir 23 Nisan bayramında makamını bir öğrenciye sembolik olarak devrettiğinde. “Ne yapacağına sen kara vereceksin. Astığın astık kestiğin kestik” demişti. İşte o yola giden bir seçimdir. Bir iki senedir Türk ırkı yok diyorlar. İşte bu seçim, Türk milletinin yok sayılacağı yola giden bir seçimdir.

Öcalan’ın af edileceği, kandilden gelecek PKK’lıların serbest kalacağı, onlara ev verileceği, iş imkânının sağlanacağı yola giden bir seçimdir. Bu seçim! Tek dil değil çift dil. Tek barak değil çift barak. Tek vatan değil. Bölünmüş iki vatan. Tek millet değil. İki milletli bir ülke olacak yola giden. Bir seçimdir! Bu seçim! Onun için bir mesaja, kömüre, gıda maddelerine, çeyrek altına, paraya değişilecek bir seçim değildir bu seçim. Onun için     elinizi vicdanınıza koyun. Ülkenin geleceğinin karanlık olacağını görüp düşünerek oyunuzu verin.

Başbakan Mardin de konuşuyor. Mardin’e 9 katrilyon TL yatırım yaptık diyor. Mardin’e 9 katrilyon yatırım yapıyorsunuz. İnşaatı devam eden baraj bittiğinde Mardin’in su derdi kalmayacak deniliyor. Bir tezat değil midir? İktidarsını tabi yapacaksınız. Rakamları abartarak milleti kandırmayın. 9 katrilyon parayı bana say deseler her halde 6 ayda zor sayarım. Şu bölünmüş yol meselesi çok istismar ediliyor. Mardin’e 79 senede 29 km bölünmüş yol yapılmış. Bu iktidar döneminde 229 km bölünmüş yol yapılmış. 79 sene önce bölünmüş yolun esamisi yoktu. İllaki her konuşmasında eskiyi kötüleyecek. Bu milletin, bu kadar ucuz söylemlere inanması insanı düşünceye sevk ediyor. 79 sene önce bu ülkede şehirleri birbirine bağlayan doğru dürüst yol yoktu. Her konuşmasında bölünmüş yol yaptıklarından bahsederler. Ülke yolsuzmuş da bütün şehirleri birbirine bağlayan yolları kendileri yapmış gibi konuşurlar. Sıfırdan yaptıkları bir tane yol yoktur. Eski hükümetlerin yaptıkları yollar genişletiliyor. Ortadan geliş gidiş olarak ayrılıyor al sana bölünmüş yol. Ayrıca o yollar yapıldığında istimlâk geniş tutulmuş. Paraları ödenmiş. Yolları genişletirken istimlâk parası ödenmiyor. Yalnız yapım ücreti var. Bölünmüş yollarla övünüyorlar. Yaptıkları TOKİ evleri ile övünüyorlar. Yaptınız mı Keban, kara kaya gibi bir tane baraj? Sattığınız tesisler gibi bir tesis yaptınız mı? 79 sene öncesinden bahsediliyor. Ülkenin her yerinde alt yapı hazırlanmış. AKP iktidarı hazıra konmuştur. Terör olayında da ayni olay olmuştur. Bitme noktasına gelmiş olan terörü hortlatan AKP iktidarı olmuştur. Her şey istismar edilerek bu günlere gelinmiştir. Borç alan ülke durumundan borç veren ülke durumuna geldik diye bol bol övündüler. Nereye borç verilmiş? Sakın ha IMF ye demeyin oraya borç falan verilmedi. İç ve dış borç toplamı 600 milyar doların üzerine çıkmış. Cari açık milyar dolarları aşmış. Bu durumda iken, nasıl borç para verilebilinir. İnsanları kandırmak için devamlı yalan söyleniyor.

80 yaşındaki yaşlı kadın bile nasıl kullanılmış. Kim bunu yaptı ise? Kendince akıllıca bir iş yaptığını zannetmiş. Kandının ağzından “kefen paramı Tayyip Erdoğan’a yardım olsun diye yatırdım” demişler. Kadına sormuşlar buraya neye geldin diye. Ben biliyor muyum neye geldiğimi. Beni buraya aldılar geldiler, demiş. Bu insanları istismar etmektir. Görüyor musunuz 80 yaşındaki kadın bile kefen parasını Tayyip Erdoğan’a yardım etmek için yatırdı, Diyecekler. Başkaları da bunu görüp galeyana gelip Tayyip Erdoğan’a yardım parası yatıracak. Devletin bütün imkânlarını kullanan Tayyip Erdoğan 80 yaşındaki bir kadının parasına kaldı ise işimiz harap demektir. Baksanız ya devletin arabası ile geziyor demesinler diye resmi arabasının plakasını resmi olmayan bir plaka ile değiştirmişler. Sözde kendi aracı ile dolaşıyor. Devletin resmi plakalı aracının plakası değişince araç sivil oldu. İş bu kadar basit yemin etse başı ağrımaz. Araç devletin resmi aracı plakası sivil plaka, bu kadar ince hesap peşinde olanlar o makama oturduğunda neler yapar Allah bilir. Tayyip 80 yaşında ki kadının kefen parasına kaldı ise. Kullandığı aracın plakası değişince devlete yüklenen masrafın dahi hesabı yapılıyorsa, Tayyip Erdoğan’ın iş zor demektir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİENE! 01 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44