Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TAYYİP ERDOĞAN BEN TÜRKÜM DİYOR

TAYYİP ERDOĞAN BEN TÜRKÜM DİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu andımızdan kim rahatsız olmuştu. O zamanın BDP’lileri değil miydi?  Andımızın kaldırılmasını bunlar istemişlerdi. İktidarda ırkçılık içeriyor, diye kaldırmıştı. Hangi kelime ırkçılık içeriyordu? İktidara göre Türk kelimesi öyle değil mi?  Türk olan birisi bu andımızdan rahatsız olur mu? Rahatsız olmadığı gibi bu andımızı gururla söyler. Türk olan birisi andımızı kaldırır mı? Kaldırmaz dediğinizi duyar gibiyim. Tayyip Erdoğan ben türküm diyor. Şimdiye kadar ben türküm dediğini duyan var mı?

Son günlerdeki söylemleri insanı şaşırtıyor. Bir ara ben gürcüyüm! Eşim Arap demişti. Yanılmıyorsam 2004 senesi idi. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını düşünen sizin iktidarınız değil miydi? Burhan Kuzu “ bu ülkene Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız” demişti. Bülent Arınç “Türk kelimesi herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse. Türklüğe devam edemeyiz. Ben türküm demelerini ve Türkçülük yapmaların kabul edemeyiz” diyor.

Ömer Dinçer “ olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar” diyor. Mehmet Metiner “Türkçülük bizim ayağımızın altı” diyor.  İstanbul AKP il başkanı “ AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” diyor. Bunların genel başkanı ve ülkenin başbakanı olan Tayyip Erdoğan’ın sesi çıkmıyor. Türk olan birisi bunların söylemlerine tepki göstermez mi? Türk olan birisi mutlaka tepki gösterir. Bu söylemlerin içersinde Türklüğü aşağılayıcı sözlerde var.

Bunlarda yetmiyor! Tayyip Erdoğan “Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız” diyor. Bu Türk milliyetçiliğini aşağılamak değil midir?  Türk olan birisi kendi milliyetçiliğini aşağılar mı?  Türk milleti demekten imtina edip (kaçınmak) bu millet, benim milletim demesi ne anlama gelir? Bu millet hangi millet? Benim milletim hangi millet?  Bu millet adı ile sanı ile Türk milletidir. Şimdiye kadar türküm demeyen Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olabilmek için. Aslını inkâr ederek “ben türküm” diyor. Bu da Tayyip Erdoğan’ın işlerinin ters gittiğinin göstergesidir.  Bayram değil, seyran değil eniştem beni neden öptü? Durup dururken Tayyip Erdoğan neden ben türküm dedi? Şimdiye kadar gürcü idi de şimdi vahi geldi de sen Türksün’mü dediler.

Düzce milletvekili ne demişti? “ Allahın bütün vasıfların(tövbe yarabbi) üzerinde taşıyan bir dünya liderimiz var” demişti. Tayyip Erdoğan da buna ses çıkarmayarak. Şirke ortak olmuştu. İkinci bir husus daha, kılıçtaroğlu alevi, Demirtaş zaza, ben sunniyim, demesi. Irak ve Suriye deki iç savaşı anımsatıyor. Herkesin inancı kendisini bağlar. Bir cumhurbaşkanı adayının bunu söylemesi kadar tehlikeli bir söylem olamaz. Bu mezhepçilik ülkeyi iç savaşa bile sürükler. Şimdiye kadar cumhurbaşkanlarından ve başbakanlardan böyle bir söz duydunuz mu?  İşte Tayyip Erdoğan’ın diğerlerinde farkı budur. Ülkeyi parçalamaktır. Diğerleri birleştirici olmuştur. Tayyip Erdoğan hala bölmeye, parçalamaya çalışıyor.

Birinci turun son virajına girildi. Nasip olursa yarın sandığa gideceğiz. Bizi bir arada tutan cumhuriyettir. Vereceğimiz oylarla! Ya bizi bir arada tutan cumhuriyete sahip çıkacağız. Ya da cumhuriyeti unutacağız. Parlamenter sistemden vazgeçeceğiz. Ben başkanlık sistemi diyemiyorum. Başkanlık sisteminin de bazı kurları vardır. Tek adamlıkta hiçbir kural yoktur. Sen çok yaşa sultanım! Sen çok yaşa padişahîm Kuralları vardır. Ya da bu sisteme boyun eğeceğiz.

Tayyip Erdoğan insanlara olmayacak hakaretler ediyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığına aday olacaksın. Bir kadın köşe yazarına edepsiz kadın diyeceksin. Ben kadının ne söylediğini bilmiyorum. Ne olursa olsun bir ülkenin cumhurbaşkanı adayı yüz binlerin önünde bir kadına böyle hakaret edemez. Ya da Tayyip Erdoğan’ın bu hakaretlerine boyun eğeceğiz. Ben 76 milyonun cumhurbaşkanı olacağına inanmıyorum. Ne kadar oy aldı ise onların cumhurbaşkanı olacaktır. Türküm dediğine sakın olasınız ki inanmayın. Seçim geçtikten sonra bana Türksün dahi dediler ben şuyum diyebilir. Çünkü ben gürcüyüm dedi. Şimdi aslını inkâr etti. Türküm dedi! Türk olan andımızı kaldırmaz. Ne mutlu türküm diyene! İbaresini tepelerde ve dağların eteklerinde sildirip, buralara PKK paçavrasının dikilmesine izin verir mi? Ben türküm derken mutlaka ayağını kaldırmıştır. Mecliste olanları görüyorsunuz. Ülkenin başbakanı olan ve cumhurbaşkanlığına adayı olan birisi mecliste kendi milletvekillerinin toplanıp da bir muhalefet vekilini dövmesini görmezlikten gelmez. Kibirli olmayan, mülayim, edepli konuşan, insanları kırmayı düşünmeyen, son derece nazik ve kibar olan Ekmeleddin ihsanoğlu tam bir İstanbul beyefendisidir. Ülkenin itibarını ve saygınlığını tekrar kazandıracak bir adaydır. İnşallah birinci turda ip göğüsleyen aday olur. Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için önemlidir.

Ne mutlu türküm deyip de! Bu duygu ile oy kullananlara selam olsun. Elleri dert görmesin. Saygılarımla. 08- 08- 2014 M.KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44