Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TEK SORUNUMUZ LAİKLİK KALMIŞTI

TEK SORUNUMUZ LAİKLİK KALMIŞTI


Ülkenin bu kadar sorunu varken. Şimdi birde laikliğin anayasada yer almaması gündeme geldi. Oldum olası bu laiklikten rahatsız olmuşlardır. Fakat bu kadar sorun varken laikliğin tartışmaya açılması. Sorunların önemsenmediği anlamına gelir. Önce sorunlara bir bakalım. Doğuda terör sorunumuz var. Her gün kan, gözyaşı, şehit cenazeleri geliyor. Bunlar önemsenmiyor. Laiklik gündeme getiriliyor. Şimdi birde IŞİD belası çıktı başımıza. İkide bir Kilise roket atıyor. 49 roket atarak 17 vatandaşımızın ölümüne sebep oldu. Biz ne yapıyor? Ancak obüs topları ile karşılık veriyoruz. Başka bir şey yapamıyoruz. Elimiz ayağımız bağlı. Uçaklarla IŞİD hedeflerini vuramıyoruz. Yanlış dış politikalar yüzünden Rus uçağını düşürdük. Ege de Yunanistan adalarımızı birer ikişer istila ediyor. Tam 17 adamız istila edildi. Yunanistan sahil güvenliği ile bizim sahil güvenliğimiz devamlı bu adalar yüzünden tartışıyormuş. Onlar bizim sahil güvenliğimize Yunanistan sınırını ihlal ediyorsunuz. Bizim sahil güvenlik de onlara siz bizim sınırlarımızı ihlal ediyorsunuz diye devamlı takışıyorlarmış. Yunanistan genelkurmay başkanı helikopterle devamlı o adaların üzerinde dolaşıp. Hava sahamızı ihlal ediyormuş. İktidarımızdan hiçbir ses çıkmıyor. Bir iddia dolaşıyor. Bu adalar Türkiye´den Yunanistan´a giden Rumların burada bıraktıkları mallarına karşılık olarak verildiği iddiası var. Şimdi sanki bu sorular yokmuş gibi davranılıyor. Ayrıca ülkede huzur yok. Bu ülkenin şimdilik ne anayasaya ne başkanlık sistemine ihtiyacı yok. Milletin tek istediği huzurlu bir ülke olmamızdır. Çünkü vatandaş harınından emin değil. Can ve mal güvenliği kalmadı. Ülkede önce bunların sağlanması gerekir. Huzurlu olmaya bir ülkede anayasaya yapsanız ne yazar. Önce vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekir. Anayasadan laiklik olmamalı imiş. Bunun yerine dinsel bir anayasa yapılmalı imiş. Din ağırlıklı Müslüman ülkelerin durumları göz önünde ilken. Bu ülkelerin durumlarından ders alınmıyor. Bu ülkelerin vatandaşları kendi ülkelerini terk ederek neden Hıristiyan ülkelere göç ettiklerini düşünmek gerekir. Laiklik bütün dinlerin ve bu dinlere mensup olanlarını inanışlarının teminatıdır. Çünkü devlet bütün dinlere eşit mesafededir. Ve inançlarında dolayı hiç kimse aşağılanamaz. AKP oldum olası laikliğe karşıdır. 1994 senesinde Tayyip Erdoğan şöyle diyor. ?Tutturmuşlar Laiklik elden gidiyor. Yahu bu millet istedikten sonra tabii ki gidecek. Bu ülkenin %99´zu Müslüman hem Müslüman hem Laik olunmaz. Ya Müslüman olacaksın ya Laik olacaksın. İkisi bir arada olmaz ters mıknatıslama yapar? diyor. 2011 senesinde Arap baharı turunda Tunus, Libya ve mısırda söylediği sözler ise farklı. ?Türkiye de anayasa laikliği. Her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laik bir rejimde insanların dindar ya da dindar olmama özgürlükleri vardır? diyor.

Meclis başkanın ?anayasada Laiklik yer almamalıdır. Dinsel bir anayasa olmalıdır? diyor. AKP tarafından kurulan anayasa komisyonu başkanı ise ?böyle bir şey yok? diyor. Meclis başkanının?kendi şahsi kanaati olduğunu söylüyor?. Meclis başkanı ülkenin ikinci adamıdır. Cumhurbaşkanından sonra gelir. Ve cumhurbaşkanı yokken vekâlet eder. Bu makamda olan bir kişi kendi kanaatinin söyleyemez. Bir insanın ne ise fikri odur zikri. Bilerek söylenmiş bir sözdür. Bilerek söylendiği şuradan belli kâğıttan okuyor. Demek ki düşünerek taşınarak yazılmış bir konuşma metninden okuyor. Belki de bakalım tepki gelecek mi diye de düşünmüş olabilir. Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılması Kürtçü partililer istediklerinde. O dönemde de anayasa yapmak için. Anayasa uzlaşma komisyonu kurulmuştu. Bu anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan Kuzu. Onların bu isteğine karşılık olarak, ?bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken. Anayasada Türk kelimesini kullanamayız? demişti. Şimdi laikliği anayasadan çıkarırsanız? Bu Rumları ve Yahudileri ne yapacaksınız? Çünkü dinsel bir anayasa yapacaksınız. O zaman bu Rumları ve Yahudileri zorla Müslüman mı yapacaksınız? Dinsel ağırlıklı anayasaya sahip olan ülkeleri görüyoruz. Ben senden dahi iyi Müslüma´ım. Diyerek birbirlerini yiyorlar. Neden böyle dinciler tarafından yönetilen ülkelerde. Terör örgütleri bir hayli fazla oluyor. Ayni zamanda demokrasinin yanından bile geçmiyorlar. Bu kadar örnekleri varken dine meyilli anayasa yapmak ülkeyi nereye götürecektir? Hiç bunun hesabını yaptınız mı?

Bu ülkede ne din eksenli bir anayasa. Ne de başkanlık sistemi uygulanamaz. Bu millet özgür millettir. Özgürlükleri de atalarında gelmektedir. Çanakkale savaşında atalarımız özgürlük için canlarını vermişlerdir. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diye canlarını vermişlerdir. Yukarıda söylediğimi tekrar ediyorum. Bu ülkenin şu anda ne yeni bir anayasaya, nede başkanlık sistemine ihtiyacı yoktur. Tek ihtiyaç duydukları şey huzurun, can ve mal güvenliklerinin sağlanmasıdır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28 ? 04 ? 3016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44