Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TEK YÜREK TEK SES MİTİNGİ YAPILDI

TEK YÜREK TEK SES MİTİNGİ YAPILDI


Bu mitingi iktidar partisi düzenledi. Mitingin amacı terörü telin mitingi idi. Mecliste terör olayları hakkında araştırma heyeti kuralım önergesi iktidar partisinin oyları ile ret edildi.  Madem terörü telin edecek idiniz?  Neden araştırma komisyonun kurulmasının ret ettiniz. Yapılan tek yürek, tek ses mitinginde terörden hiç bahsedilmedi. AKP´nin mitingi halinde idi.

Kandil ve mahmur kampından iktidarın getirdiği teröristleri davul zurna ile halaylar çekerek karşılanmasını görmezlikte gelenler. Sınır kapısın da seyyar mahkeme kurduranlar. Sınırda çok güzel şeyler oluyor. Gelecek için iyi şeylerin olacağını söyleyenler.  Gelen teröristlerin doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerinde miting yapmalarına ses çıkarmayanlar.Habur da alkışlarla karşıladıklarını bu gün telin ediyorlar.

Diyarbakır da yapılan şovda. İbrahim Tatlıses ve Şivan Perverin Kürtçe türküleri eşliğinde halaylar çekerek coşanlar. Ellerinde PKK paçavraları ile gözyaşı dökenler.  ?Türkiye´ye bırakın PKK militanı vermeyi bir Kürt kedisini bile vermem? diyen. Çok önem verdikleri Barzani´yi bu şova davet edenler. Yapılan konuşmada ? Kürdistan da ki kardeşlerime selam gönderiyorum? diyenler. Bu gün bunları lanetleme mitingi düzenliyorlar.

Diyarbakır da ki şova da yapılan konuşmada ? dağdakilerin evlerine döndüğünü, hapishanelerin boşaltıldığını yeni Türkiye de hep birlikte göreceğiz? diyenler. Bu gün terörü lanetleme mitingi düzenliyorlar. Şubat ayında dolma bahçe sarayında HDP temsilcileri ile iktidar temsilcileri bir araya gelip. 10 maddelik bir mutabakat metnine imza atanlar. ?Nevruz da Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız. Ateşin üzerinden birlikte atlayacağız? diyenler.

Kobanin IŞİD tarafından tehdit edilmesine karşın. Kuzey Irak peşmergelerinin PYD´ye yardım etmesini sağlamak için. Sınırlarımızdan peşmergelerin geçmesine izin verenler. Bunların sınırlarımız içerisinden güvenli bir şekilde geçmesini sağlama görevini Türk silahlı kuvvetlerine yaptıranlar. Bu gün terör örgütünü lanetleme mitingi düzenliyorlar.Valilere PKK´ya karşı operasyon düzenlemeyin emri verenler. Barış süreci boyunca askeri kışladan, polisi karakoldan çıkarmayanlar. Lice de bir uzman çavuşun şehit edilmesini dahi görmezlikten gelenler. Ve bu uzman çavuş için. Silahını doldur boşalt yaparken kendisini karnından vurduğunu söyleyenler. Bir defa doldur boşalt bir kum yığınına doru silah doğrultularak yapılır.

Bu uzman çavuş ne yapmış silahını karnına doğru çevirmiş. Öyle doldur boşalt yapmış. Söylenene bakıldığında uzman çavuş intihar etmiş demektir. İşin aslı ise uzman çavuş PKK militanları tarafından şehit edilmiştir. Barış süreci dönemi olduğu için. Olay saptırarak açıklamışlardır. PKK militanlarının cici çocuklar olduğu dönem. Diyarbakır hava ikinci taktik komutanlığı bahçesindeki bayrak direğine tırmanan ve bayrağı direkten indiren militana dahi müdahale edilmemiştir. Sebep aman barış süreci bozulmasın. PKK şunu yaptı bunu yapıyor gibi olaylar konuşulmasın diyedir. Çünkü PKK koruma altında idi. O dönem de yollar PKK militanları tarafından trafiğe kapatıldı. Yollara hendekler açıldı.

Şehirle arası ulaşım engellendi. Vatandaşların arabaları yakıldı. Bunlara ses çıkarılmadı. Bu olaylar masumane yapılan bir eylem değildi. Yol kenarlarına çadırlar kurdular günlerce yolu trafiğe kapattılar. Askerler 100 metre ilerilerinde bunları izledi. Bunlar bir terör olayı değil miydi? Bunlara benzer birçok olaylar oldu. Adeta devlete meydan okudular. Kimsenin gıkı çıkmadı. Bölgede istediği gibi hareket ederek bölgeyi silah ve mühimmat deposu haline getirdiler. Adeta o bölgeyi uzaktan kumandalı bomba tuzakları ile donatmışlar. Kimseler görmemiş duymamış. Şimdi öyle bombalar patlatıyorlar ki 5- 10 kiloluk bombalar değil. 2-3- 10 tona kadar çıkan bombalar patlatılıyor.

Şimdi menfezlerde bir tane bomba bulup ta imha edildiği yok. Ergenekon olaylarında gömülü silahlar, bombalar bulunuyordu.  Hatta denizden bile mühimmat çıkardılar. Şimdi neden bu bombaları bulamıyorlar? Yapılan bu miting terörü lanetleme altında. AKP seçim mitingi yapmıştır. Şimdiye kadar duymadığımız. ?Milli ve yerli 550 milletvekili gönderin. Ne demek istediğimi anladınız demi? bunu ilk defa duyuyoruz. Seçim mitinglerinde bu sözü çok sık duyacağız. Muhalefet için ? bunlar milli ve yerli değil? diyecekler. Kendi adaylarını milli ve yerli gösterecekler. AKP milliyetçi oylara soyunmuş gibi. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık diyen hangi parti idi acaba? AKP değil miydi? Şimdi nasıl oluyor da Türk milliyetçilerinin oylarına talip oluyorlar? 7 Haziran seçiminde cumhurbaşkanı halkla buluşma ve toplu açılış mitingleri yaptı. Bu seçimde tek yürek tek ses mitingleri yapacaktır. Yine miting yapmanın bir yolunu buldular. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  23 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL.

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44