Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


TEKSÜT Bandırma basketboluna yakıştı

TEKSÜT Bandırma basketboluna yakıştı


Vural-Ömer Görener´in yönetimindeki BANVİT A.Ş., 1994 yılında kurduğu basketbol kulübüyle Bandırma´yı, yıllar öncesinde, bir nostalji olarak kalan basketbol sporu ile yeniden buluşturdu. Bu kulübü kurarken de, yönetimini doğru ellere teslim etti. Özkan Kılıç´ın başkanlığındaki kulüp, gerçekten de her açıdan profesyonelce yönetilirken, başta Türkiye Kupası´nı müzesine götürmek olmak üzere Süper Basketbol Ligi ve Avrupa liglerinde de çok önemli başarılara imza attı.

Kulübün asıl altının çizilmesi gereken başarısı ise elbette ki alt yapısına verdiği büyük önemdi. Bu alt yapıdan yetişen gençlerin ağırlığını oluşturduğu takımın başarıları alkışa değerdi. Bu kulübün çatısı altında yetişen gençler, bugün Süper Lig´in çeşitli takımlarında başarılarıyla takdir topluyorlar.

Özkan Kılıç´ın başkanlığındaki basketbol kulübü, 1994 yılından bu yana geçen süreç içinde Bandırma´nın her çeşit değerine saygılı davrandı. Taraflarından, zaman zaman olayları çarpıtan kişiler bile olsa basın mensuplarına; sivil toplum kuruluşlarından, tüm spor kulüplerine dek hem saygılı, hem de vefalıydı.

Bandırma´mızın, bu güzide basketbol kulübünün yeni sponsoru Türkiye´nin öncü süt üreticilerinin başlarında yer alan TEKSÜT oldu. Öncelikle şu noktanın altını çizmek gerekir ki, TEKSÜT markası, kulübümüze yakıştı.

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü´nün, basın toplantısında, takımın baş antrenörü Hakan Demir ile sözleşme imza törenini izliyorum. Gözüm, TEKSÜT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık´ta?Daha önce Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin düzenlediği kariyer günlerinde dinlerken çok etkilenmiştim, sayın Arınık´tan?Nedeni ise şuydu: Her çeşit sahtelikten uzak, sadece kendisi olan bir Anadolu çocuğuydu, konuşan?Üniversite öğrencilerine, başarıya ulaşmak için mücadele azmiyle birlikte çalışmanın değil, çok çalışmanın gerekliliği mesajını veriyordu. Demir´in imza törenindeki Cevdet Bey de yine aynı temiz yüzü, sahiciliği ve içtenliğiyle karşımızdaydı. Öyle ki, kendisi ve şirketi için salonda yapılan sevgi gösterisi sırasında utandığı, yüzünün kızardığı hemen belli oluyordu.

TEKSÜT, 1956 yılından bu yana başarı ivmesini sürekli yukarıya çeken, artık ihracata da geçen, 500´ün üzerinde çalışanı bulunan Gönenli bir şirket. Başarısının temel ilkesini ise ?Yüksek ahlaki değerler çerçevesinde, vazgeçilmez kalite prensipleriyle yenilikçi, çağdaş, teknolojide güncel, damak tadında geleneksel değerleri benimsemek, sağlıklı beslenmek ve müşteri memnuniyetini maksimum düzeyde tutmak? diye açıklıyor. Ayrıca özellikle de, ?ekip ruhu?na yürekten inanarak, çalışanlarına sahip çıkıyor.

Tabii ki, ahlaksal değerlere bağlı kalmanın yanı sıra ?ekip ruhu? çok önemli. Artık TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü olarak mücadele edecek kulübümüzün başarısının altında da bu gerçek yatıyor.

Birçok şirket ve kuruluşun spora maddi-manevi destek vermekten kaçındığı bir dönemde Bandırma basketboluna ilk aşamada 5 yıl olmak üzere sponsorluk yapma kararı alan TEKSÜT´ü yürekten kutlamak gerekir.

Şu gerçeğin de özellikle altını çizelim. Bir yanda, BANVİT´i satın alan, basketbol kulübüyle zorunlu iki yıllık anlaşmasının ardından hemen sponsorluktan çekilen, bulunduğu kente maddi-manevi katkıda bulunmayı umursamayan, tek hedefi ?sadece ve sadece para kazanmak? olan Brezilyalı şirket, diğer yanda ise TEKSÜT gibi bölge ve ülke sporuna destek verme sorumluluğunu gösteren içimizden bir Türk şirketi.

TEKSÜT´ü, yürekten kutlarken, sponsor oldukları Özkan Kılıç´ın başkanlığındaki basketbol kulübümüzün, bu büyük jeste layık olabilmek adına tüm camia olarak kenetlenip, çok daha büyük bir özveriyle çalışacağından ve daha büyük başarılara imza atacağından en küçük bir kuşkum bile yok.

Son sözüm ise şu olacak.

Beyaz et ürünlerini alırken artık BANVİT markasını düşünmeyerek, diğer Türk markalarına yöneleceğim. TEKSÜT ürünleri de mutlaka evimde olacak. Çünkü Bandırma hepimizin! Bandırma´yı kucaklayan herkes başımızın tacı!

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55