Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR BİTECEKTİ

TERÖR BİTECEKTİ


Referandumda başkanlık gelecek terör bitecek denildi mi? Millet yeni bir strateji uygulanacağını zannetti. Oy verdi. Fakat ordunun elindeki malzeme yetersizdir. Ordunun subay kadroları eksik, astsubay kadrosu eksik, asker kadrosu eksik birde ordu 3-4 yerde kullanılıyor. Tecrübeli, deneyimli personel kalmadı. Katara asker neden gönderildi? Suriye batağına neden girildi? Sözleşmeli personel ile mücadele edilemez. Askeri okulların kapatılmasının eksikliği daha şimdiden hissedilmiştir.

Birde FETÖ olayında hiç suçu olmayan tecrübeli personel hapistedir. Bunların yeri doldurulmadan ordunun mücadele gücü yetersiz kalır. Orduda asker sayısı da yetersizdir. 2015 senesinde askerlik yapmaya elverişli değildir raporu. Yani çürük raporu alanları sayısı 57 bin 903 kişi. 2016 senesinde bu sayı 66 bin 370 olmuş. 2017 Ocak ayı ile 31 Temmuz arasında 30 bin 786 kişi askerlik yapmaya elverişli değildir raporu almış. Bu ne demektir biliyor musunuz?

Bir yıl içersinde askere gideceklerin sayısının % 50 si çürük raporu almış demektir. Birde buna öğrenci olup da askerliğini tecil ettirenleri eklerseniz. Bu rakamlar daha da yukarı çıkacaktır. Askere alınanların tam olarak eğitim aldıktan sora kıtalara gönderilmiş olduklarını zannetmiyorum. Kısa dönem eğitim haydı kıtaya. Bunlar mücadelede başarılı olamaz. Terörle mücadelede müdafaada kalınmaz. Müdafaada kalındığında baskın yenir. Bunun sebebi de elde yeterince asker olmamasındandır. Elde fazla asker olsa süpürme harekâtı ile sınır içersindeki PKK´lılar bir veya iki ay içerisinde temizlenir. Irak da asker var mı var. Suriye de asker var mı var.

Katarda asker var mı var. Buralarda asker olmasa işlem daha değişik olur. Sözleşmeli askerlerle mücadele zor olur. Bu kadar çürük raporu alınması çok düşündürücüdür. Bakın varlıklı olanların çoğu yurt dışına gidiyor. Neden? Beklide çocuklarını askere göndermemek içindir. Yılanı kuyruğundan öldüremezsiniz. Kuyruğu kopsa dahi ölmez. Başı ezilmesi gerekir. Ülke içersinde yılanın kuyruğu ile uğraşılıyor. Esas yılanın başları kandildedir. Kandil elemen yetiştiriyor. Lojistik destek sağlıyor.

İstihbarat toplayıp ona göre tertibat alıyor. Ona göre içeriye militan gönderiyor. Neden? Kandile operasyon düzenlenmiyor? Çünkü oraya gönderilecek eleman yok. Pakistan´dan pilotlarımızı eğitmek için eğitim verecek pilot istendi. Gelip gelmediğini bilmiyorum. Bu ülke Pakistan´ın pilotlarını yetiştiren bir ülke idi. Yeni ismi akıncılar eski ismi mürtet orada biz Pakistan´ın çok pilotunu yetiştirdik. 2 veya 3 pilot gelirdi. Onlar eğitimini tamamlar yerlerine tekrar başkaları gelirdi. NATO ülkeleri arasında atış müsabakaları yapılırdı. Bizim pilotlarımız başarılı olurlardı.

Çok madalya almışlardır. Savaş pilotu kolay yetişmez. Kandile gece operasyonu düzenleyen bizim hava kuvvetleri değil miyimdi?  Şimdi nerede o pilotlar çoğu FETÖ damgası yedi ordudan ihraç edildi. O gece operasyonu düzenlendikten sonra. Kara operasyonuna başlandı. Bu kara operasyonunun yapılması şart idi. Yoksa hava operasyonunun yapılmasının hiçbir anlamı kalmaz. Kara operasyonunun 4 veya 5´ci günü idi. İktidar tarafından bu kara operasyonu durduruldu.

Bir gün önce genelkurmay başkanı belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar operasyona devam edilecek dedi. Sabah kalktık operasyon durdurulmuş. Bu büyük bir hata olmuştur. O gün kara operasyonu durdurulmamış olsaydı. Bu terör örgütü bu durumda olmazdı. Barış sürecinde ordunun elinden operasyon yetkisi alındı. Operasyon yaptırma yetkisi valilere verildi. Valilere de PKK´ya operasyon yaptırmayın talimatı verilerek. Terör örgütü ülke içerisinde rahat hareket ederek kendi planlarını gerçekletirdi. Bunları neden anlattım.

Barış sürecinde ordunun bütün kadroları tam iken ciddi bir şekilde mücadele edilmiş olsaydı. Terör örgütü bu günkü durumunda olmazdı. Ordunun kadroları eksildi. Ve orduya çeşitle görevler yüklendi. Onun için terör bitmiyor. Terörü bitirmenin iki yolu var. Kuzeyden güneye doğru hava destekli süpürme harekâtı yapılır. Arkasından kandile operasyon düzenlenir. Ancak ondan sonra terör biter. Ordu savunmada kaldığı müddetçe şehit vermemiz önlenemez. Baskın basanındır derler. Baskını sen yapacaksın ki? Başarılı olasın. Bu işler atıp sıkılamakla olmuyor.

Önce elindeki gücü nasıl kullanacağın önemlidir. Buda tecrübe ve deneyim ister. Etkisiz duruma getirilen terörist sayısı beni hiç ilgilendirmiyor. 8 Şehit veriyorsun ondan sonra operasyon başlatıyorsun. 55 terörist etkisiz hale getirildi. 1055 dahi olsa benim askerimin kılına dahi değişmem. Bu operasyon şehit vermeden yapılsaydı bu şehitlerimiz hayatta olurlardı. Durarak değil. Baskın yaparak mücadele kazanılır. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerin ve sevenlerin sabırlar dilerim. Ülkemin başı sağ olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-11- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44