Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR BU NOKTAYA NASIL GELDİ-2-

TERÖR BU NOKTAYA NASIL GELDİ-2-


Öcalan ile görüşmeler artık alenen yapılmaya başlandı. Daha önce gizli görüşmeler yapılıyor diyenlere. İktidar sert şekilde cevap veriyordu. İktidar Öcalan´dan kandilin eylemsizlik kararı alması için aracılık yapmasını istiyordu. Ve bu istek karşılık buluyordu. HDP heyeti Öcalan ile görüştüğü gibi kandile de gidip geliyorlardı. Öcalan´ın mektuplarını HDP heyeti götürüyordu. Bir çıkış yolu aranıyordu. İktidar hem Öcalan ile görüşüyor. Hem de HDP heyeti ile görüşüyordu. Artık terör ile mücadele bırakılmış. Müzakere süreci başlamıştı. En nihayet barış süreci diye bir süreç başlattılar. Buna taraftar bulmak için. Kendi görüşlerinde olan bir akiller gurubu oluşturdular. Bu akiller gurubu 7 bölgede 3 ay görev yaptılar.

Öyle bir akiller gurubu idi ki? İçlerinden cumhuriyeti kötüleyenler oldu. Fakat millet nezdinde bu akiller gurubu rağbet görmedi. Protesto edildiler. Zaten yaptıkları toplantılara oranın AKP il başkanlığının verdiği isim listesinden başkaları alınmadı. Bunların görevi barış sürecini millete anlatmak idi. 3 ay sonun da iktidara rapor verdiler. Halkın % 80´ni sürece evet diyor. Bazı şeylerde eklediler. Öcalan´a bebek katili denilmesini istemiyorlar. Gibi birçok öneride bulundular. Bunların raporu doğrultusunda barış süreci başlatıldı. Yine Diyarbakır da bir toplantı düzenlenerek yine Öcalan´ın mektubu okutuldu. Ondan sonra barış süreci devreye girdi. Ordunun operasyon yapma yetkisi askıya alındı. Valilere de talimat verildi.

PKK´ya operasyon yaptırmayın denildi. PKK sınırlarımız içerisinde kendilerini korumak için öz güvenlik gücü teşkilatı kurdular. Bunlar yol kesip kimlik kontrolleri yapmaya başladı. Milletten vergi ve haraç toplamaya başladılar. Kurumlara tamim gönderdiler. Sakın barış sürecine zarar verecek eylem içerisinde olamayın denildi. Diyarbakır da PKK militanları ikinci taktik hava kuvvetleri binasının bahçesindeki bayrak direğinden Türk bayrağını indirdiler ona bile müdahale edilmedi. Ankara da içişleri bakanı doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerindeki illerin valileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıya bu bölgenin sorulusu olan jandarma komutanı da katıldı. Jandarma komutanı içişleri bakanına ? PKK militanları köylere yerleşti. İl ve ilçelerin 15-20 kilo metre yakınlarında dolaşmaya başladılar.

Emir verin bunları oralardan def edelim? diyor. İçişleri bakanı ? sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylemin içerisinde olmayın? diyor. İktidar ile HDP müzakereleri sürdürüyorlardı. Nihayet Dolmabahçe sarayında, HDP ile iktidar arasında mutabakat imzalandı. İktidarın masadaki temsilcisi Diyarbakır da Nevruz ateşinin üzerinden birlikte barış süreci için atlayacağız dedi. HDP genel başkanı Selahattin Demirtaş Tayyip Erdoğan´ı başkan seçtirmeyeceğiz.  Sözlerine kızan Tayyip Erdoğan dolma bahçe sarayında imzalanan mutabakattan benim haberim yok. Hükümetin olmadığı bir masada imzalanan mutabakat geçersizdir diyerek yapılan anlaşmayı bozdu. Mutabakatı imzalayan Akdoğan ters köşeye yatırılırdı. Ondan sonra Akdoğanın ismini duyan oldu mu? Bu duruma gelirken PKK ilçeleri silah deposu haine getirdiği gibi, yeraltına bomba sistemi dahi döşemiş.

Evlere PKK militanları yerleşmiş. Bu evlere bomba tuzakları kurmuşlar. Vatandaşlar emniyet güçlerine şikâyette bulunmuşlar. Emniyet bizim yetkimiz yok. Kaymakam ve valilere bildirin demişler. Sonra olanları biliyorsunuz. Karayollarını trafiğe kapattılar Diyarbakır Elazığ karayolu bir hafta kapalı kaldı. Karayoluna hendekler açtılar. Bunlar kapatılmasın diye. Karayolu kenarına çadır kurup nöbet beklediler. Askerle de onları 100 metre ileriden gözetlediler. Artık o ilçelerde temizlik operasyonu başladı. Bu arada terörden sorumlu Beşir Atalay´a döşene bombalar hakkında şikâyette bulunanlara. ?Hepsinden haberimiz var. Endişe edilecek bir durum yok? diye cevap veriyor. Bu terörle mücadelenin başına Beşir Atalay´ın getirilmesi bence yanlıştı. İlçelerin temizlenme olayında çok şehit verdik. Bu temizleme olayının nasıl olduğunu herkes biliyor.

Ben iki gündür bu meseleyi neden sizlere hatırlatma ihtiyacını duydum. Anlattığım mevzularda bütün davranışlar terör örgütünün lehine yapılmış? Terör örgütü ile kim muhatap olmuş? İktidar değil mi? Şimdi iktidar ne yapıyor? Terör örgütü ile muhalefeti birlikte olmakla itham ediyor. Buda yetmiyor! Referandumda hayır diyenlerin hepsini terör örgütü ile birlikte hareket etmekle itham ettiler mi? Hatta teröristtirler dediler mi? Ben bu söylenenleri içime sindiremediğin için. Aklıma gelen bu konuları sizlerle paylaştım. Ve şu kanıdayım! İktidara göre kendilerinden olmayanların hepsi terörist ve FETÖ´CÜ bu FETÖ konusunu da geniş bir şekilde anlatacağım. İktidar dönüp dolaşıyor. Geçmişe atıfta bulunuyor ise. Bende bunların geçmişini unutanlara hatırlatmaya çalışıyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLUTÜRKÜM DİYENE! 19-12- 2017 Mustafa KOÇAL                                                                        

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44