Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR İLE MÜCADELE CESARET İSTER

TERÖR İLE MÜCADELE CESARET İSTER


Bu seçim milletin şirazesini bozdu. Siyasiler yalan yanlış seçmeni etkileyebilmek için olmadık şeyler söylüyor. Muhaliflerini de olmayacak şeyler ile itham ediyorlar. Binali Yıldırım ?terörle mücadele cesaret ister, yürek ister. Siz muhalefetin terörle mücadele hakkında bir şey söylediğini duydunuz mu? Çünkü onlarla birlikteler? diyor. Bu söylemin neresinden başlayayım? Önceliği terörle mücadele cesaret ve yürek isterden başlayalım. Terörle mücadelenin ne cesaretle ne de yürekle alakası yoktur. Terörle mücadelenin kuralları vardır.

Savaş kurallarından ayrı bir kuralı vardır. Birinci kural terör ile müzakere yapılmaz. Mücadele edilir. Terör örgütlerine inanılmaz ve güvenilmez. Belli bir hedefleri yoktur. Tek bir hedefleri vardır. Oda öldürmektir. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı gözetmezler. Hastane, okul ve mabet gözetmezler. PKK terör örgütü ile müzakere etmek isteyen iktidar değil miydi? Böyle mücadelelerde barış teklifini hiçbir zaman güçlü olan yapmaz. Barış süreci başlatan iktidar değil miydi?  Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile görüşme yapan iktidar değil miydi?

PKK terör örgütüne inanarak ve güvenerek, kandil ve mahmur kampından teröristleri ülkeye davet eden iktidar değil miydi? Sınır kapısında bu teröristleri davul zurna ile karşılanmasına göz yuman iktidar değil miydi? Bu teröristlerin ayağına seyyar mahkeme kurduran iktidar değil miydi? Neden mahkemeyi ayaklarına götürdüler? Çünkü teröristleri sınırdan girdikleri anda güvenlik güçleri tarafından tutuklanmaları gerekiyordu. Bu tutuklanmalarını önlemek için sınıra seyyar mahkeme kurdurulmuştur. Bu olayın cesaretle ne ilgisi olabilir.

Bu mücadele değil müzakeredir. Halbuki terör örgütleri ile müzakere edilmez mücadele edilir. Bu terör örgütü ile anlaşma yapıldı. Sınır dışına çekileceklerdi. Göstermelik basına bir poz verdiler. Çekiliyormuş süsü verdiler. Terör örgütüne güvenen inanan iktidarı kandırdılar. Çünkü çekilmediler.  Sonra tekrar barış süreci başlatıldı. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alındı. Mülki amirlere verildi. Mülki amirlerine emir verildi. PKK´ya operasyon yaptırmayın denildi. İçişleri bakanı doğu Anadolu ve güney doğu illerinin valileri ile Ankara da bir toplantı yaptı. Bu toplantıya bu iki bölgeden sorumlu jandarma komutanı da bu toplantıya davet edildi. Jandarma komutanı bu toplantıda, ?PKK militanları köylere yerleşti.

Şehir ve kazaların 15-20 KM yakınlarında dolaşmaya başladı. Emir verin teröristleri buralardan def edelim? diyor. İçişleri bakanı ?sakın ha barış sürecinin etkileyecek bir eylem içerisinde olmayın? denildi. Bu barış süreci esnasında PKK kırsala hakim olduğu gibi. Şehir ve kazalara yerleşti. Öz güvenlik gücü kurdular. Yol kesip kimlik kontrolleri yaptılar. Esnaftan haraç topladılar. Diyarbakır da ikinci hava taktik komutanlığının bahçesindeki bayrak direğinden Türk bayrağını indirdiler. Bu bayrağı direkten indiren teröriste müdahale edilmedi. Mezarlıkta eylem yaptılar. Müdahale etmek için giden jandarma ekibinden bir uzman çavuşu şehit ettiler.

Bu uzman çavuşu teröristler şehit etti demediler. Uzman çavuş tüfeğini doldur boşalt yaparken kendi tüfeği ile karnından vurularak şehit oldu dediler. Buna çocukların bile inanmayacak bir mazeret buldular. Çünkü doldur boşalt yapılırken kendi tüfeği ile vurulması mümkün değildir. Şehirlere ve kazalara hendekler kazdılar. Yeraltın bombalar yerleştirdiler. Beşir Atalay´a bu durum bildirildiğinde her şey kontrolümüz altında merak edilecek bir şey yok dedi. Buralara döşenen bombaları temizlemek için sayısız şehitler verdik. Sayın Binali yıldırım terörle mücadele cesaret ister, yürek ister diyor. Bu olaylar olurken iktidar ne yaptı? Aman barış sürecini bozacak eylem içerisinde olmayın emri veriliyordu. Daha yazılacak birçok olay var.

Siz muhalefetin terörle mücadeleden bahsettiğini duydunuz mu? Çünkü onlar teröristlerle birlikteler diyor. Binali beye sormak gerekiyor. Muhalefetin terörle ilgili verdiği hangi önergeye olumlu baktınız. Muhalefetin verdiği yararlı olacak birçok önergeler AKP gurubu tarafından ret edildi. Şimdi utanmadan sıkılmadan milletin ittifakını teröristlerle birlikte olmakla itham ediyorlar. Güçlü idiniz de, cesur ve yürekli idiniz de? Neden terör örgütüne barış teklif ettiniz? Terör ile hiçbir zaman müzakere edilmez. Mücadele edilir. Terör örgütüne güvenilmez ve inanılmaz. İktidarı terör örgütü bile kandırdı. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik olarak kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-06-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44