Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR ÜLKENİN HER YERİNDE

TERÖR ÜLKENİN HER YERİNDE


 

Ülkenin her yerinde terör olayları başladı. Kamu güvenliğini sağlayacağız diye iktidar olanlar. Güvenlik konusunda hiçbir şey yapmadığı gibi, hem terörü azdırdılar. Hem de vatandaşın can ve mal güvenliğini dahi sağlayamaz hale geldiler. Seçimde istikrarı sağlayacağız diye vatandaştan oy istediler. Hani nerede istikrar? Bir de başbakan İran da istikrarlı bir ülke durumuna geldik diye.

Caka sattı, İran da ki basın toplantısında. Sanki İran bizim ülkenin durumunu bilmiyormuş gibi hava attı. Vatandaşın can ve mal güvenliği diye bir şey kalmadı. Güvensizlik, huzursuzluk, kan, gözyaşı, ıstırap, acı ülkenin her tarafını sardı. Soma da bile yola bomba döşeyebiliyorlarsa gerisini siz düşünün artık. Bursa da bir canlı bomba olayı yaşandı. Hemen ertesi gün bu olayla ilgili tutuklamalar başladı. Bunlar biliniyorsa neden önceden gözaltına alınmıyor? Bu canlı bombacı kadın kendisini patlatınca mutlaka parçalanmıştır.

Güvenlik kameraları görüntüleri yayınlanıyor. Bursa ya nasıl gelmiş hangi evde kalmış. Bunlar gösteriliyor. Madem bu kadar olaya vakıf olunmuş da neden gözaltına alınmamış? Başbakan bir ara şöyle demişti. ?canlı bombaları eylem yapmadan gözaltına alamıyoruz? demişti. Ondan sonrada ?Suruç bombacısını yakaladık adalete teslim ettik? demişti. Doğru parça parça olmuş cesedini teslim ettiler. Bursa da bu olay yaşandı. Allahtan çok ucuz atlatıldı. Aradan 24 saat dahi geçmeden Soma da patlama oldu. Artık ne zaman? Nerede? Bomba patlayacak belli değil. Nerede istihbarat? Nerde MİT? İktidar bunları bırakıyor.

Paralelci diye sağa sola baskın yaptırıyor. Birileri gözaltına alınıyor. Önce güvenlik ve huzur sağlansın. Terör her yerde dedim. Mecliste olan olayların terör olayından bir farkı var mı? Yumruklar tekmeler havada uçuşuyor. Hele dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyon salonunda olan olaylar utanç verici olaydır. Komisyon başkanı masaların üzerinde sağa sola saldırıyor. Adalet bakanı komisyonda muhalefet ile tartışmaya giriyor. Kavga çıkmasına sebebiyet veriyor. Bunun adı da adalet bakanı adaletin dağıtıldığı kurumun başı.

Artık siyasetin seviyesi iyice düşmüştür. Polis devletine doğru gidiliyor. 10- 15 kişi bir yere de toplansın hemen polis tepelerine biniyor. Salonda bakana bir şey sormak için. Ayağa kalkan hemen gözaltına alınıyor. Bunlar rezaletten başka bir şey değildir. Vatandaşın derdini dinlemek gibi bir alışkanlık yok. Gözaltına alma alışkanlığı var. Vatandaştan ve eleştiriden bu kadar korkan bir iktidar görülmemiştir. Dokunulmazlıkların kaldırılması için. Toplanılan salonda olan olayların tıpkısını seneler önce yaşamıştık.

4+4+4 eğitim sistemi kanununun görüşmelerinde olan olayların aynisini şimdi. Dokunulmazlıkların kaldırılması için çalışan komisyonda yaşanıyor. Küçük salonda toplantı yapılıyor. AKP´liler kalabalık olarak erkenden gelip oturuyorlar. Komisyon üyelerine oturacak yer kalmıyor. Ondan sonra kavga çıkıyor. O komisyon salonunda oturmak öncelikle komisyon üyelerinin hakkıdır. Çünkü onlar o komisyonda görevlidir. Bu yapılan olay kaba kuvvetle kanun çıkarmaya çalışmaktır. Aynisini 4+4+ 4 eğitim sistemi kanunu çıkarırlarken bu günkü olayları yaptılar.

Bu olayların terör olaylarından bir farkı var mı? Birisi silahla terör yapar. Birileri de kaba kuvvet kullanarak terör estirir. Şimdi bu olayları gördükten sonra, şöyle geleceğe doğru bir bakıyorum. Aydınlık göremiyorum. Önüme karanlık bir tablo geliyor. Hele birde bu ülkeye başkanlık sistemini getirirlerse işte o zaman olmayan huzuru çok ararız. Bu günlerimizi ne kadar iyi günlermiş diye hatırlarız. Onun için birilik beraberlik içersinde el ele vererek. Bu başkanlık sistemine ve AKP´nin kendi yaptığı anayasaya geçit verilmemelidir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29 ? 04 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44