Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR NEDEN ARAP ÜLKELERİNDE VAR?

Terör, neden başka ülkelerde bu kadar olay olmuyor da Arap ülkelerinde oluyor.


Terör olayları neden hep Arap ülkelerinde var? Hiç düşündünüz mü?  Neden başka ülkelerde bu kadar olay olmuyor da Arap ülkelerinde oluyor. 1- Eğitimin din eksenli olması. 2- Hanedanlık yönetiminin olmasıdır. Şiddet daima şiddeti getirir. Çocuklara şiddet uygulanarak eğitimin yapıldığı ülkelerin başında Arap ülkeleri gelir. Çocukların sıra dayağından geçirildiğini ve işkence edildiğini başka ülkelerde göremezsiniz. Sosyal medyayı takip edenler bunu görmüşlerdir.

Eğitmenin kadın olması erkek olsun hiç fark etmiyor. Çünkü handan onları öyle yetiştirtiyor. Kurallara uymayanlar işkenceye tabi tutuluyor. Sınıfta bir öğrenci hata yaptı ise bütün sınıf sıra dayağından geçiriliyor. Hem de 6-7 yaşlarındaki çocuklar. Çocuklar böyle şiddete maruz kalarak yetiştikleri. Şiddetin şiddet getirdiği kuralı işliyor. Çünkü dine dayalı eğitimle yetişiyorlar. Pozitif ilimden uzak oldukları için insanın yaşama özgürlüğü olduğundan haberdar değiller. Onlar için önemli olan Şeyhlerine itaat etmek oluyor. Hanedanlar kendi varlıklarını sürdürebilmeleri için.

Kendilerine biat etmeyenlere toplum önünde işkence ettiriyor. Bu da toplumun korku içerisinde yaşamasını sağlıyor. İslamiyet’te olmayan şeyler uygulanıyor. İslamiyet’te biat etmek yoktur. Çocuklara küçük yaşta biat etmelerinin eğitimi veriliyor. Böyle eğitim Arap ülkelerinden başka ülkede yoktur. Ayrıca Hanedanlar koltuğundan olmamak için başka Arap ülkeleri ile de iyi ilişkiler içinde olmuyorlar.

Yabancı ülkelerin kendisini koruması içinde yabancı ülkelerle ilişki kuruyorlar. Allah bu Arap ülkelerine nimet olarak petrol ihsan etmiş bunun dahi kıymetini bilmiyorlar. Bu Hanedanlık bitmeden Arap ülkelerinde olaylar bitmez.  Bakın şöyle Arap ülkelerine hiçbirinde huzur olmadığı gibi. Huzurlu ülkelerin başını da yakıyorlar. Güçlü ülkelerde buralardan nemalana bilmek için bunları kullanıyor. Bu güçlü ülkeler binmeyecekleri eşeğin önüne ot atmaz. Bizde kendimizi güçlü bir ülke olarak gördüğümüzden bu ülkelerin peşine takılıyoruz.

Soruyorum Suriye ile aramızı bozmamızın bize toplu iğne başı kadar menfaat sağladığını söyleyebilirler mi?  Maddi ve manevi zarara uğramamızın başında Suriye olayı gelir. Şimdide Libya ya asker göndereceğiz. Suriye olayından ders alamdık.  Libya da daha karışık bir durum var. Ulusal mutabakat yönetimi ülkenin %10’na sahip. General Haften ise ülkenin %70’şine hâkim.Ulusal mutabakat yönetiminin arkasında ABD var.

Bizde ABD ile birlikteyiz. ABD ile Suriye dede birlikteydik. Hala ABD ile birlikte olmaktan ders almadık ise? Sonucuna katlanmak durumundayız. General Haften ’i destekleyen Rusya var. Buradaki çatışmalarda Rus ordusu ile karşı karşıya gelme olasılığı olursa ne olacak? Bunların hesabı iyi yapılmalıdır. ABD’nin arkasından gitmek mecburiyetin demiyiz? Allah verede Libya da işler ters gitmez. Yoksa çok pişman oluruz. Bu dünya alemi bu güç gösterisinde olan ülkelerin kuklası olduğu müddetçe bu olaylar son bulmaz. Şimdi Irak da karışmaya başladı. Başımıza gelen bütün belaların Arap ülkeleri tarafından geldiğini unutmayalım. Zaten hiçbir Arap ülkesinden Türkiye ye destek geldiğini görmedik.

 Doğu Akdeniz de bizim karşımızda birleştiler. Arap ülkelerinden acilen kurtulmamız gerekir. Yoksa başımız dertten kurtulmaz. Hiçbir ülke bunların içişlerine karışmasa bunlar kendi aralarında anlaşmaya mecbur kalırlar. Zaten bunların karışıklık çıkarması emperyalist ülkeler tarafından yapılıyor. Bizde onların peşine takılıp demokrasi götüreceğiz diyoruz. Sanki bizim demokrasimiz tam olarak uygulanıyor da başka ülkelere demokrasi dersi vermeye kalkıyoruz. Böyle devam edersek korkarım bizde Araplaşmaya doğru gideceğiz.

 İçimizden bazıları aslımız olan Araplığa dönmeliyiz diyor. Olaylar çok ince incelendiğinde olayların oraya doğru gittiği görünüyor. Şimdiye kadar Araplardan başka topraklarını yabancılara satan ülke olmamıştır. Ne yazık ki şu 3-4 senedir Türkiye de topraklarını yabancılara satmaya başlamıştır. Ben bu durumdan çok endişe duyuyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 01- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22