Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRE ÇOK KÖTÜ BULAŞTIK

TERÖRE ÇOK KÖTÜ BULAŞTIK


Terörle senelerdir mücadele eder gibi gözüktük. Bir taraftan PKK ile mücadele eder gibi gözüktük. Öbür taraftan terör örgütlerine destek olduk. PUTİN Türkiye deki terör olayları için. Yerinde bir tespit yapmış. Bakın ne diyor? ? Türkiye cihatçı çetelere destek vermekle cebinde akrep taşıyor. 3-4 yıl sonra dünya cihatçı çetelerin Türkiye de patlatacağı bombaları konuşacak. Cebinde akrep taşıyan sonuçlarına katlanır? diyor. Bence yerinde bir tespittir. Ne zaman Suriye´nin iç işlerine karışmaya başladık terör örgütlerini kucağımızda besledik.

Özgür Suriye ordusu terör örgütü değildir diyemeyiz. Çünkü kendi ülkesindeki yönetimi yıkmaya çalışmıştır. Bu özgür Suriye ordusunu ülkemizde kamp kurup eğitmedik mi? El Nusra terör örgütü değil mi? Bunlara da her türlü yardımı yapmadık mı? El Nusra el kaidenin bir koludur. Gelelim IŞİD terör örgütüne bular El kaideden ayrılanlardır. Suriye olayı başladıktan sonra, Irak, İran, Filistin, Ürdün gibi ülkelerdeki El kaideden ayrılan militanlar. Suriye de bir araya geldiler. Bizim sınırlarımızı kullanarak Suriye ye girdiler. Bunlara Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye yardım etti. Türkiye´yi kendi ülkeleri gibi kulandılar. İstanbul da bir ramazan bayramında toplandılar açık havada cihat namazı kıldılar. Siz ne yapıyorsunuz diyen oldu mu?

Kuzey Suriye deki petrol yataklarını ele geçirdiler. Bunlar ne için toplanmışlardı? Esat´ı yıkmak için özgür Suriye ve El Nusra ile birlikte hareket ettiler. Petrol kaynaklarını ellerine geçirince Petro satmaya başladılar. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye de bunlara yardım edince palazlandılar. İşte o zaman biz devlet kuracağız dediler. Şu söyleme dikkat edin. Devlet kuracağız deyince dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ? ona izin veremeyiz? dedi. Demek ki işli dışlı olmuşsunuz demek değil midir? Bu söylem! Petrol kazançlarını artırmak için. Irak´a girdiler. Bizim Musul da ki konsolosluğumuzu bastılar.

Konsolosluk yetkilileri Davutoğlunu arayıp. Ne yapacağız? Diye sorduklarında. ?Teslim olun onlar bizim hasmımız değiller? denildi. Ve konsolosluktaki 48 kişi teslim oldu. Konsolosluk görevlileri 3 ay ellerinde rehin kaldı. Sonra nasıl olduğu anlaşılmadı rehineleri bıraktılar. Davutoğu ?anlaşarak aldık? dedi. Tayyip Erdoğan operasyonla aldık dedi. Sonra Davutoğu geri çark etti ?operasyonla aldık dedi. Bu terör örgütlerinin yaralananlarını falan ülkemiz hastanelerinde tedavi ettirdik.  Hatta bir Tır olayı yaşandı. Tır´ların IŞİD´a yardım götürdüğü iddia edildi. İktidar Türkmenlere yardım gönderdik dedi. Fakat Türkmenler bize yardım gelmedi diye basına açıkladılar. Konsolosluk görevlilerinin nasıl kurtarıldığı ve bu tır meselesi açıklık kazanmadı. Bu terör örgütlerinin komutanları ülkemizde toplantı dahi yaptılar. Bu terör örgütlerinin hepsi cihatçı örgütler. Birde PYD çıktı ortaya bunlarda PKK´nın Suriye kolu idi.

Bu PYD´ ye de yardım ettik. Kobani de IŞİD ile PYD çarpışmaya başladı. Kobani IŞİD eline geçmek üzere idi. Kuzey Irakta ki Barzani güçleri PYD´ ye yardım etmek için. Suriye ye geçeceklerdi geçmeleri için. Bizim bunlara sınırımızı açmamız gerekiyordu. Amerika sınırı açın dedi sınırı açtık. Topu ile tüfeği ile sınırlarımızdan ordumuzun korumasında Suriye ye geçtiler. Geçerken de Bij obama diye slogan atılar. Peşmergelerin yardımı ile Kobani IŞİD´ın eline geçmedi. Şimdi buraya kadar terör örgütleri ile ilişkilerimizi anlattım. Suriye de IŞİD´ın devlet kurmasına sebep olduk. Şimdi güney sırımızda bir terör örgütü devleti ile komşu olduk. PYD devletini kurdu. Şimdi PYD ile düşman durumundayız. Bu terör örgütlerinden olan IŞİD ülkemiz vatandaşlarını hedef alan eylemlerde bulunuyor. Bunları ejderha durumuna getiren biz değil miyiz? Ne uğruna bunlara katlandık? Esat´ın yönetiminin yıkılması için yapmadık mı?

Esat dimdik ayakta duruyor. İki üç haftaya kalmaz Şam da Cuma namazı kılarız dedik. Vatan toprağımız olan Şah Süleyman türbesinin olduğu yeri de kaybettik. Başımıza ne geldi ise Suriye´nin içişlerine karışmamız yüzünden geldi. PKK ile barış süreci anlaşması yaptık. İktidar Suriye ile uğraşırken PKK da doğuyu silah deposu haline getirdi. Şimdi geldiğimiz bu durum iktidarın uyguladığı yanlı dış politikanın eseridir. Bu işlere bulaşmamış olsaydık. Bu gün binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmemiş olurdu. Girdik bir Suriye batağına çıkamıyoruz. Artık bizim başımız terör örgütleriyle beladan kurtulmaz. İki gün önce hava limanında olan olayı gördük. Hala güvenlik zafiyeti yok deniyor.

Bir ülke sınırlarını koruyamazsa başı beladan kurtulmaz. Sınırlarımız acilen kontrol altına alınmalıdır. Bu kadar terörist elini kolunu sallayarak nasıl İstanbul´a kadar gelebiliyor. Ve hava alanına girebiliyor. Hem de uzun namlulu silahları ile. Son bilgilere göre hava alanı bilançomuz 42 ölü 239 yaralı olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun. Allah ülkemizi böyle olaylardan korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere´ Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30- 06- 2016 Mustafa KOÇAL 

Not. İSLAM ÂLEMİNİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN.

KADİR GECESİNİN ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM. HERKESİN KADİR GECESİNİ KUTLUYORUM.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44