Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRE KİM SATAŞIRSA

TERÖRE KİM SATAŞIRSA


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Terör örgütüne kim sataşırsa hakkında soruşturma açılıyor. Genelkurmay başkanı geçtiğimiz günlerde “bizimde kırmızıçizgilerimiz var. Bu çizgiler aşılırsa gerekeni yaparız” dedi. Bu söylemin üzerine ben eyvah dedim. Çünkü hakkında soruşturma açılacağını yediğim ekmek gibi biliyordum. Daha önce terörü bitireceğiz diye bir kelamda bulunmuştu. AKP’nin akıllı akiller genelkurmay başkanının bu sözü üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Bunu duymamıştım. Ya benim gözümden kaçtı. Ya da bu olayı gizli tuttular. Savcı bu suç dilekçesine o zamandan beri işlem yapmamış. Savcı bu suç duyurusu için. Soruşturma açmak isteği ile başbakanlığa izin talebinde bulunmuş. Şimdiye kadar savcıda bekleyen suç duyurusu, genelkurmay başkanının bizimde kırmızıçizgilerimiz var. Bu çizgiler aşıldığında gereğini yaparız. Söyleminden sonra gündeme geldi. Bu söylemden iktidar rahatsız oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu da bildikleri için. O akıllı akillerin suç duyurusunun devreye sokulmasını savcıdan talep etmiş olmalılar. Hem daha önceki söylemi, hem de şimdiki söylemi birleştirilerek darbeye teşebbüsten yargılanırsa şaşmayın. Soruşturma açılması için. Başbakan Ahmet Davutoğlunun izin vermesi gerekiyor. Ben başbakanın izin vereceğinden eminim. Çünkü genelkurmay başkanı Necdet Özelin son söyleminden rahatsız oldular. Basın mensupları tarafından cumhurbaşkanına bu konu sorulduğunda cumhurbaşkanı soruya cevap vermedi. “ Genelkurmay başkanı ile yapacağımız görüşmede bu konuyu görüşürüz” dedi. Bir ülke senelerdir terörle mücadele ediyor. Binlerce şehit veriyor. Terörü bitireceğiz demek suç sayılıyor. Terörle mücadele eden ordu mensupları yargılandı. Öcalan’ı yargılayan hâkim yargılandı. Ordunun en tepesindeki komutan yargılandı. Hali hazırda genelkurmay başkanı olan Necdet özel hakkında soruşturma açılması için. Savcı başbakan Ahmet Davutoğlun’dan soruşturma açmak için izin talebinde bulundu. Suçu terörü bitireceğiz demesi oluyor.

Esas mesele bizimde kırmızıçizgilerimiz var. Bu çizgiler aşılırsa. Bizde gereğini yaparız, demesidir. Türkiye cumhuriyetinin sınırlarını korumakla görevli bir ordunun komutanın bu sözleri söylemesi kadar normal bir şey olamaz. Ayni zamanda bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için. Mücadele eden bir ordu komutanın bu sözleri ile iftar edilmesi gerekir.  Üç sene önce bir uzman çavuş şehit olmadan önce sosyal medyada bir itiraf çaylaşmıştı. “ Benim ödediğim vergilerle lüks arabalara binenler. Öldürmeme izin vermeyip, ölmeme göz yumanlar. Ben sırtımda 40 kg yükle dağlarda sizin için dolaşıyorum. Uyanın artık”  demişti. Bu bir itiraftı kimse bu itirafı dikkate almamıştı. Bu itirafı paylaştıktan iki gün sonra şehit olmuştu. Mekânı cennet olsun. Bu itiraf çok şeyi anlatıyordu. Geldiğimiz noktaya bakıldığında o rahmetli uzman çavuşa hak vermemek mümkün değildir. Çünkü teröre kim sataştı ise hakkında soruşturma açıldı.

Bu iktidarın döneminde yapılan milli güvenlik kurulu toplantılarında. Terörle kararlılıkla mücadele edilecek denilmiştir. Fakat kararlılıkla mücadele yerine savuma stratejisi uygulanmıştır. Baskın yapan taraf değil. Baskın yiyen taraf durumunda kalınmıştır. Şehitlerimizin hemen hemen hepsi karakol basınlarında şehit olmuşlardır. Hiçbir zaman aktif duruma geçilmemiştir. Devamlı pasif direniş durumda kalınmıştır. Bu yüzdende çok şehit verilmiştir. AKP’nin iktidar olduğu dönemde yıllık şehit sayısı tek haneli rakamlarda idi. İki sene tek hanede kaldı. Sonra iki haneli rakamlara ulaştı. Her sene artarak üç haneli rakamlara ulaştı. Bununda sebebi terörle mücadelede pasif kalmamız olmuştur.

Ordunun terörle mücadelede en etkin dönemi başbakan Tansu Çillerin döneminde yapılmıştır. Çünkü Tansu Çiller “ya bu terör bitecek, ya da bitecek” diyordu. Partisinin politikasını şu sözlerle dile getiriyordu. “Bizde can verilir! Toprak verilmez! Ülkenin tek çakıl taşını vermeyiz” diyordu. Orduda ona göre mücadele planı yapıyordu. Bu dönemde ne yapılıyor? Teröre bulaşanlar hakkında soruşturma açılıyor. Ordu karargâhının önündeki bayrak direğinden teröristler tarafından Türk bayrağı indiriliyor. Karargâhtaki askerler müdahale edemiyor. Lice de terörist heykeli dikiliyor. Tepkiler üzerin bu heykel jandarma tarafından yıkılıyor. Heykeli yıkanlar hakkında soruşturma açılıyor. Ağrı belediye başkanı Sırrı sakık oradaki şehit anıtını topla tüfekle de gelseler o anıtı yıkacağım diye bas bas bağırıyor. Devlete meydan okuyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Verirseniz tavizi sesinizi çıkaramazsımız. Adamlar kaymakam atamışlar. Altına resmi araç vermişler. Arabaya sözde PKK bayrağı asmışlar. Kaymakam bey makam arabası ile dolaşıyormuş. Bu ikici devlet çalışmaları değil de nedir? Terörle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz diyerek milleti kandırdılar. Sizlere soruyorum kararlı bir şekildi mücadele ettiklerine inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum! Gerekçelerini dilim döndüğünce yukarıdaki makalemde anlatmaya çalıştım. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44