Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRİST MÜ UNSUR MU?

TERÖRİST MÜ UNSUR MU?


Birisinde terörist deniyor. Diğerinde unsur deniyor. Bu nereden kaynaklanıyor? ABD şimdiye kadar bu iki örgüte yardım ettiğine göre. Bunları terör örgütü olarak Kabul etmediği için yardım etmiş. Rusya şimdiye kadar hiçbir söylemde bulunmadı. Fakat bu iki örgütün Rusya da irtibat bürosu var. Demek ki Rusya da bu örgütleri terörist olarak değil.

PYD ve YPG´yi ABD gibi Rusya da unsur olarakgörmüş. Türkiye ye göre terörist.  Yapılan anlaşmalarda birisinde terörist deniyor. Gelelim bu unsur kelimesinin kullanılmasına. Unsur kelimesinin anlamı eleman anlamına geliyor. Pekiyi bu anlaşmaya neden farklı geçti? Türkiye unsur kelimesini kabul etmediğine göre. ABD ve Rusya anlaşmışlar. Anlaşmamaya da Türkiye ye sizde kalan nüshasına siz terörist yazın. Biz unsur yazalım demiş olabilirler. Onun için birisinde terör örgütü. Diğerinde PYD ve YPG unsurları yazılmış olabilir.

Böyle idi ise o zaman Türkiye bu anlaşmalara imza atmayacaktı. Lahey adalet divanına gidildiğinde. Divan ABD ve Rusya´nın lehine kara verecektir. Lahey milletler arası adalet divanıdır. Birleşmiş milletlerin bir kurumudur. 2008 de Aktütün karakolunda 17 askerimizi şehit eden Mazlum Kobani kod adlı terörist başı. Türkiye tarafından Kırmızı bültenle aranan ve başına 4 milyon ödül konulan terörist başını. ABD ve Rusya paylaşamıyor. Rusya savunma bakanı toplantıda. Bu terörist başı ile Telekonferans bağlantısı ile bilgi alıyor.

Bu terörist başı ile ABD merkez kuvvetler komutanı Suriye ye gidip konuşuyor. Trump´ın teşekkür ettiğini kendisine iletiyor.  Şimdi Rus savunma bakanı bu teröriste bağlantı kurup konuşunca? Trump kıskanıyor. Bu terörist başını ABD´ye davet ediyor. Bizim yöneticilerimiz kimlerle top oynadıklarının farkında değiller. Türkün Türk´ten başka dostu yoktur. Bu sözcük senelerdir. Söylenen bir sözcüktür. Boşuna söylenmiş bir söylem değildir. Şimdi Türkiye ABD ye bu teröristi yakalayıp bize teslim edin diyor. Uluslararası anlaşmalara göre istiyorlar. Minareyi çalan kılıfını baştan hazırlamış. Ben terör örgütü başkanı ile görüşmüyorum.

Ben PYD ve YPG unsurları başkanı ile görüşüyorum diyecek. ABD´nin bir sözü ile samimi görüştüğünüz birisini. Hemen düşman ilan ederseniz. Olacağı budur! ABD ve Rusya anlaşmış. Bu PYD ve YPG ye Kürt devletini kurduracaklar. Göreceksiniz Esad da bu işe evet diyecek.  Ben bu ABD ile Rusya´nın anlaşmasından sonra. Rusya´nın samimiyetine güvenmiyorum. Rusya başkanı değil miydi? İran ile Türkiye´yi Rusya ya çağıp üçlü ittifak yapan? Şimdi YPG´li teröristler kiminle birlikte? Esad güçleri ile birlikte değil mi? Bu birlikteliği kim sağladı?

Bana göre Rusya sağladı.  Adamlar terörist kelimesini kullanmıyorlar. Yaptıkları anlaşmaya da unsur kelimesini kullanıyorlar. Ben sizlere bir şey hatırlatacağım. Daha önce bizim sınır güvenliği sorunumuz var mıydı? Böyle bir sorun yoktu. Çünkü sınırımızda güvenlik sahamız vardı. Mayınlı arazimiz vardı. Bu mayınlı araziden mayınları kim temizletti? Bu iktidar temizletmedi mi? Mayınlı arazi mayınlardan temizlendi. Sınırımız yol geçen hanına döndü. Şimdi sınır güvenlik şeridi oluşturmaya çabalıyoruz. Var olanı kaldırdık.

Şimdi kendimizin kaldırdığı güvenlik şeridini. Yeniden ihdas etmenin gayretindeyiz. İhdas edilecek bu güvenlik şeridinde Rus askerleri ile bizim askerler devriye görevi yapacak. 30 kilometre ilerimizde yine teröristler olacak. Devriye görevi yapanları gördük. ABD askerleri ile bizim askerlerimiz birlikte devriye görevi yapmadılar mı? Devriye görevi bitiyordu. Bizim askerlerimiz kendi sınırımıza geri dönüyordu. ABD askerleri doğru teröristlerin yanına gidiyordu. Artık Suriye birçıkmaza girmiştir.

Türkiye´nin yapacağı tek bir şey var bana göre. Bu güvenlik şeridini Suriye milli ordusuna verecek. Yanlış anlaşılmasın eski ismi Özgür Suriye ordusu olan gurup. Zaten orası bizim topraklarımız değil. Ben Suriye´den çıkıyorum. İncirlik hava üssü ile Kürecik radar üssünü kapatıyorum diyecek. Kapıları da açacak ülkemiz deki Suriyelilere de istediğiniz yere gidin. 3 ay içerisinde ülkemizi terk edin denilecek. Bu incirlik hava üssü ve Kürecik radar üssü kozumuzu hiç kullanmadık. Bakalım Trump Efendi o zaman ne diyecek.

Trump ekonominizi yerle bir ederim diyor ya? Biz incirlik üssünü ve Kürecik radar üssünü kapatınca.  İsrail ABD´ye ne diyecek biliyor musunuz? Buraları açtırın. Yoksa sizin ekonominizi çökertirim diyecek. Çünkü İsrail incirlik ve Kürecik sayesinde rahat oluyor. İsrail´in rahatı bozulacak. Devamlı tedirginlik içerisinde olacak.  Türkiye bu elindeki kozu mutlaka kullanmalıdır.  Artık kemik bıçağa dayandı. Saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!      26 ? 10 ? 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54