Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRİST DEYİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?

TERÖRİST DEYİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?


Terörist deyince ilk akla gelen isim nedir? Diye birisi sorsa aklınıza gelen ilk isim PKK değil midir? Tabi bu yabancı ülkelerde başka algılanan bilinir. Türkiye de akla gelen ilk isim PKK’dır. Önümüze gelene terörist derseniz? PKK’nın reklamını yapmış olmuyor muyuz?

Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine terörist yakıştırması yapılmadı mı? Bu üniversite öğrencilerine bu yakışıksız kelime kullanılınca? Bu PKK’lılar bizim bilmediğimiz ne kadar taraftarımız varmış, diye düşünmezler mi? Yandaşlarına bu üniversiteye gidin. O öğrencilere yardımcı olun demezler mi? O tutuklanan öğrenciler ne için tutuklandı? Terörist oldukları için değil mi? Bir kişiye terörist muamelesi yapıla bilmesi için.

Mahkeme kararı olması gerekmez mi? Şimdi Boğaziçi üniversitesi rektörlüğüne atana Melih Bulu tek başına bu üniversite de ne yapabilecek? Kendisine rektör yardımcısı bile bulamıyor. Rektör yardımcılığı için teklif ettiği kişiler kabul etmiyor. Beraber çalışacağı yardımcı bulamayan bir kişinin bu üniversiteye vereceği bir şey olabilir mi? Bir kişi yanına beraber çalışacağı kişi bulamıyorsa yalnızlaşmış demektir.

Yalnız kişinin bir üniversiteye verebileceği hiçbir şey yoktur. İstifa eder mi? edeceğini tahmin etmiyorum. Çünkü belediye başkanlığına aday olmuş, aday gösterilmemmiş. Milletvekili adayı olmuş listeye girememiş. Biat eden bir yapıya sahip olduğu için. Atanmış olduğunu tahmin ediyorum. Kariyer yapmak istiyor. Onun için istifa etmeyeceğini düşünmüyorum. Bu terörist sözü çok ağır bir itham, Boğaziçi üniversitesi öğrencileri de bu terörist kelimesinin onur kırıcı bir kelime olduğunu savunuyorlar.

Geçen hafta içinde bu terörist kelimesinin kullanılmamasını yazmıştım. Bu kelimeyi kullandığımız müddetçe teröristlerin reklamını yapmış oluyoruz. Onların yapamadığı reklamı bu kelimeyi kullanarak yapmış oluyoruz. Artık bu kelimeyi kullanmaktan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir kelime ne kadar çok kullanılırsa reklamı o kadar çok yapılıyor demektir. Teröristin dini imanı yoktur. Onlar eğitimlerini öldürmek üzere almışlardır.

Suriye de bunları gördük. Öldürende Allah’u Ekber diyor. Öldürülende Allah’u Ekber diyordu. Bunlar için kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmak yoktur. Öldürsün de kim olursa olsun. Düşüncesi ruhlarına işlemiştir. Nerede din iman? Bu terörist kelimesinin kullanmamak gerek. Çünkü çok ağır bir kelime, Mahir Ünal bugün TRT’ye Karayılan da çıkabilir diyor. Karayılan kim? PKK’nın üst düzey yöneticisi Değil mi?  Yalnız bir şartla diyor.

Kahrolsun PKK demek şartı ile diyor. Şimdi Mahir Ünal’a şu soru sorulmaz mı? Belediye seçimlerin de Osman Öcalan TRT ye çıktığında Kahrolsun PKK dedi mi? İmralı dan Öcalan’ın mektubunu Anadolu ajansı aracılığı ile okuyan şahıs. Kahrolsun PKK dedi mi? Adam gelir Kahrolsun PKK der TV ekranına çıkar. Söyleyeceğini söyler çeker gider. Anayasaya göre yemin edenler yemininin gereğini yapıyor mu? Oda sözünün gereğini yapmaz.

Milletin aklı ile alay ediliyormuş gibi bir şeydir bu söylenen. Yoksa PKK’lıların TV programlarına çıkmaları mı düşünülüyor. Şimdi bayram değil seyran değil. Bu nereden çıktı? Ülkeden bir şeyler dönüyor da bunlar imamı ediliyor. Yoksa gündem olsun da nasıl olursa olsun. Yeter ki şu milletin dertleri gündeme gelmesin diye mi söyleniyor? Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   08 – 02 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23