Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRLE KARARLILIKLA MÜCADELE EDİLECEK

TERÖRLE KARARLILIKLA MÜCADELE EDİLECEK


AKP iktidar olduğu günden beri her Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra, terörle kararlılıkla mücadele edileceğinin söylerler. Fakat hiçbir zamanda terörle kararlılıkla mücadele edilmemiştir. Terörle kararlılıkla mücadele edilmiş olsaydı. Sınırlarımız içerisinde bu kadar PKK militanı olmazdı. Hele barış süreci döneminde bir tane PKK militanı dahi öldürülmedi desem yanlış olmaz. Diyarbakır ikinci kattık hava kuvvetleri komutanlığı binası önündeki bayrak direğinden Türk bayrağını indiren militan öldürülürdü. Aylardı kazalardaki PKK´lıları çıkarmıyoruz. Bunlar bu barınakları nasıl elde ettiler.

Kablolu ve uzaktan kumandalı bomba tuzaklarını nasıl kurdular. Cumhurbaşkanı şimdi birleşmiş milletleri toplantısında. ?Ey dünya niye PKK´ya ses çıkarmıyorsunuz? diyor. Ve iktidarı başbakanlığı bıraktırdığı Davutoğlu ?bizim terörle mücadelemize imreniyorlar? diyordu. Yeni başbakan daha göreve başlamadan önce dahi, terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Davutoğlu, cumhurbaşkanı ve yeni başbakan Binali yıldırım da dâhil olmak üzere ayni şeyi söylüyorlar. Tek terörist kalmayana kadar mücadele edilecektir diyorlar. Nerede ise barış süreci sonlandırılalı bir sene oluyor. Bir arpa boyu yol alınmadı. Neden? İktidarın barış sürecinde PKK´yı koruma altına almasından değil mi? Şayet MGK toplantılarında kararlılıkla terörle mücadele edilecektir. Kararına uyulsaydı ülke bu günkü duruma gelmezdi.

Şimdi cumhurbaşkanı ? ey dünya PKK´ya niye ses çıkarmıyorsunuz? diyor. Dünyanın ne demesini bekliyorsunuz ki? İktidar 3 seneden fazla bir süredir. Barış süreci uygulamıyor muydu? Bu süre içersinde Öcalan ile görüşmeye heyetler gitmiyor muydu? Kandile heyetler gönderilmiyor muydu? Barış sürecine zarar verilmesin diye. Ordudan operasyon yetkisi alınmadı mı? Diyarbakır da Kürt şarkıcıların söylediği Kürtçe Türkîlerle halaylar çekilmiyor muydu? Bunlar olurken dünya PKK´ya neden ses çıkaracaklardı? Şimdi zora gelince analar, babalar, eşler, çocuklar milletçe ağlamaya başlayınca dünyadan neden medet bekler duruma gelindi? Başkasının gözündeki çöpe bakacağınıza, önce kendi gözünüzdeki merteğe bakmalısınız. Biz neden bu duruma düştük diye. Şapkayı önünüze koyup düşünmelisiniz. Biz nerede hata yaptık diye. Bu barış sürecine itibar etmeyenlere söylenmedik laf kalmadı. Bular analar ağlasın istiyorlar.

Her gün şehit gelsin istiyorlar. Bakın şimdi analar ağlamıyor. Şehitler gelmiyor diye. Övünüyordunuz! Herkes bu günleri o günlerde görmüştü. Görmeyen bir iktidar vardı. Son pişmanlı para etmez derler. İktidarda bunu anladı. Amma 500 den fazla şehit verildikten sonra. Ağır bir bedel ödenerek anladılar. Seçimlerde aman istikrarı bozmayın. Kısa sürede bozulan istikrar neticesinde terör azdı diyerek. Milletten oy istendi. Millette buna inanarak istikrar için. AKP´ye oy verdi. İstikrarı sağlayamadılar. Ülkeye huzur getireceklerdi. Huzuru getiremedikleri gibi, huzursuzluğu getirdiler. Her gün 4-5 şehit geliyor.  Millettin canı buruna geldi. Herkes endişeli milletin devamlı bir birine sorduğu tek şey var. Bu gün kaç şehidimiz var? Bir günde 15 şehit verdiğimiz günler oldu.

Şehit sayısı düşeceği yerde, her gün artıyor. Ocaklara her gün ateş düşüyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor deniliyor. Fakat artık iş öyle değil. Bu seferki ateş herkesi yakıyor. Analar ağlamasında. Bütün millet ağlar hale getirildi. Doğuda can pazarı yaşanıyor. Gözü dönmüş terör örgütü militanları akla hayale gelmeyecek. Tuzaklar kuruyor. Askeri ve polisi şehit edebilmek için. Garibanları araçlarını yakıyorlar. Güvenlik güçlerinin oraya yardıma gitmelerini sağlıyorlar. Ondan sonra da kurdukları tuzakla güvenlik güçlerimizi şehit ediyorlar. İktidar hala terörle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Tek terörist kalmayana kadar mücadelemiz sürecek deniyor. Deniyor da terörle ilgilenen yok. Kendi ikballerini düşünmekten başka bir şey yapılmıyor. Eskiden terörle mücadele böyle yapılmıyordu. İki üçü şehit verildiği zaman toplantı üzerine toplantı yapılıyordu. Şimdi yapılan toplantılar başkanlık sitemi ve anayasa için yapılıyor.

Ülkenin bu duruma gelmesi iktidarın ben bilirim. Ben yaparsam olur. Benden başkası yapamaz düşüncesi ile hareket etmesindendir. Terör sorununu kendi partilerinin sorunu olarak görmelerinden dolayı bu duruma gelinmiştir. Hâlbuki terör sorunu devletin sorunudur. Devletin ve milletin sorunları mecliste tartışılarak halledilir. El elden üstündür. Sizin aklınıza gelmeyen olaylar muhalefetin aklına gelir. Fikir alış verişi daima insanı doğru yola götürür. Bırakın meclise bu konuda bir şeyler sormayı. Muhalefeti bilgilendirmedikleri gibi, kendi milletvekillerini dahi bilgilendirmiyorlar. Bu barış sürecinde neler yapıldığını kendi milletvekilleri dahi bilmiyor. Çok bilen ve kendine çok güvenen daima en çok hata yapandır. Terörle mücadelede bakalım yeni kabine ve yeni başbakan neler yapacak bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44