Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRLE MÜCADELE

TERÖRLE MÜCADELE


Terörle müzakere edilmez mücadele edilir. Savaşta güçlü olan barış önerisinde bulunmaz. Bu kural terörle mücadelede de geçerlidir. Müzakere etmeyi düşünürseniz. Karşı tarafın varlığını ve gücünü kabul etmiş olursunuz. Türkiye terörle mücadeleden önce müzakere etmeyi düşündüğü için işle bu noktaya gelmiştir. Oslo da terörü yöneten ve yönlendiren kandil ile gizi görüşme yapılmadı mı?

İktidar terör örgütleri ile müzakere içerisinde olmuştur. PKK biline sorunumuz olduğu halde devamlı müzakere etmeyi ön planda tutmuştur. IŞID nerden türedi. Bir terör örgütü kendisini fes etti. Sonra bu Suriye olayı ortaya çıkınca o fes edilen örgütün militanları Suriye de toplanmaya başladı. İran ve Irak da ki militanlar Suriye toplandı. Türkiye de olan militanlarda. Türkiye de faaliyet göstermeye başladı. Suriye de toplananlara militan toplamaya başladılar. Türkiye de toplu halde zikir namazı kılmadılar mı? Siz ne yapıyorsunuz diyen oldu mu?

Ankara hacı bayram camisi mahallesinde örgütlenmediler mi? Buradaki örgütleme gündeme geldiğinde böyle bir şey yok denilmedi mi? Sonra bu olay dallanıp budaklanınca bu mahallede operasyonu yapılmadı mı? Yakalananlar Suriye ye gitti. Türkiye bunlara destek verdi.  Orada gelişmeye başladılar. Biz devlet kuracağız dediler. Dönemin başbakanı Davutoğlu buna izin veremeyiz dedi. Davutoğlu’nun söylemine rağmen. IŞID isminde bir terör örgütü Irak’ta faaliyet göstermeye başladı.

Suriye de kanlı eylemler yaptı. Hatta Suriye dışına taşıp çok yerde kanlı eylemler gerçekleştirdiler. Bu örgüt Musul konsolosluğumuzu bastı. Konsolos Davutoğlu’na telefon ediyor. Davutoğlu “karşı koymayın onlar bizim hasmımız değil teslim olun” demedi mi? Konsoloslukta çalışanların hepsi teslim oldu. Saylarının kaç kişi olduğunu tam bilemiyorum. Fakat 40’ın üzerinde idi. Tam üçay IŞID’ın elimde tutsak kaldılar. Sonra nasıl oldu ise? Kurtarıldılar! Davutoğlu anlaşma yaptık dedi? Tayyip Erdoğan ne anlaşması operasyon yaptık dedi.

Davutoğlu da çark etti operasyon yaptık dedi. Hatta Davutoğlu “onlar terörist değil. Heyecanlı gençler topluluğu” dedi. Bu örgüt zıvanadan çıkınca Türkiye desteğini kesti.  IŞID ile de mücadele ettik. Amerika da IŞID’ın karşısında olunca bu örgütün varlığı azaldı. Bildiğim kadarı ile şimdi çoğu Suriye ceza evlerinde hapis. Önce bu örgüte destek verdik. Demem odur ki. Terörle iş birliği yapılmaz. Ve müzakere edilmez. Anacak terörle mücadele edilir. Gelelim PKK konusuna. Diyarbakır da bir gösteri yapıldı. Barzani, İbrahim tatlı ses ve T.C katil bir devlettir diyen.

Şivan Perver bu gösteride Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi. Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada “çok yakında. Hapishanedekilerin dışarı çıkacağını dağdakilerin evlerine döneceğini birlikte göreceğiz” diye bir konuşma gerçekleştirdi. Ondan sonra barış süreci başlatıldı. Öcalan’ın mektubu bir meydan toplantısında okutuldu. O toplantı TRT-1’den naklen yayınlandı. PKK ile müzakereyi iktidar istemiş oldu. O zaman mecliste milletvekilleri vardı. Onlar istedi istekleri yerlerine getirildi. Andımız kaldırılsın dediler andımız kaldırıldı. Türk kelimesi anayasadan çıkarılsın dediler.

T.C ismi çok yerde kaldırıldı. Türk ırkı yok sayılmaya başlandı. Tepelerde ve dağların yamaçlarında NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ibaresi vardı kaldırıldı. Gelelim Barzani meselesine. Barzani Terörün ağa babası olduğu görmezlikten gelindi. Barzani ye para yardımı yapıldı. Kongrelerine Barzani’yi davet ettiler. Hem konuşturdular. Hem de Türkiye seninle gurur duyuyor sloganı attırıldı. Türkiye ye geldi. Hem İstanbul’a hem Ankara ya Kürdistan bayrağı asılarak devlet başkanı gibi karşılandı.

Sonra Barzani ile ara bozuldu. Türkiye’nin onların dediklerini yapması. Onların kendilerine güvenlerini artırdı. Birde orduya PKK’ya operasyon yapmayacaksınız talimatı verilince. İyice çileden çıktılar. Yerleşim yerlerine kanallar açıtılar. Tuzaklar kurdular, yer altına patlayıcı döşediler. İktidar böyle yaptıkça kendilerine güvenleri arttı. Bugün geldiğimiz nokta meydandadır. Hep müzakere yapmak düşünüldü. Hâlbuki terörle müzakere edilmez. Mücadele edilir kuralı askıya alındı. Şimdide mücadele etmek için çabalıyoruz. Bu konuyu inceleyerek yazdığımızda ciltler alamaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığıma Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

06 – 03 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30