Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ -2-

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ -2-


 

Terörü bitirmeyi düşünenler. Terör örgütünün ağa babaları ile birlikte olmaz. Yandaşları ile ilgilenmez. Yandaşlarına yüz vermez. Geçmiş senelerde terör örgütü ile buluşup. Sarmaş dolaş hasret gideren o zamanın BDP milletvekillerine gergini yapardı. O dönemin başbakanın ?bu af edilebilecek bir hareket değildir. Gereken yapılacaktır? demesine rağmen neden işlem yapılmadı? Hem terör örgütünün ağa babası olan hem de her fırsatta terör örgütüne destek veren birisi ile birlikte olmaz. Kimden bahsettiğimi merak etmeyin.

AKP iktidarı döneminin ilk zamanlarında PKK´ya yapılan bir operasyonda. PKK militanları kuzey ırak´a kaçmışlardı. Bu militanları kuzey ıraktan sorumlu olan Barzani´den bu militanları iktidar bize teslim etmesini istedi. Barzani´nin verdiği cevap ? bırakın PKK militanı vermeyi. Türkiye ye bir Kürt kedisini bile vermem? demişti. Sonra iktidar ne hikmetse Barzani ile arasını düzeltti. AKP yaptığı bir kongreye Barzani´yi şeref misafiri olarak davet etti. Ve kongrede konuşturdu. Konuşma yapmak için kürsüye çıkarken salon Barzani için ? Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları? atıldı.

Diyarbakır da yapılan bir toplantıya Türkiye cumhuriyeti devletine ?terörist devlet? diyen. Şiven perver il birlikte Barzani de bu toplantıya çağrıldı. Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi. Dönemin başbakanı Türkiye´nin Kürdistan´ın kurulmasını istemediğini bildiği halde, konuşmasında ?kuzey Kürdistan da ki kardeşlerime buradan selam gönderiyorum? denildi. Ayrıca o konuşmada oradaki topluluğa ?yeni Türkiye de hapishanelerin boşaldığını. Dağdakilerin evlerine döndüğünü hep birlikte yaşayacağız? denildi. Bitirilmesi düşünülen bir örgütün yandaşlarına ve ağa babası durumunda olan birisine bunların yapılması demek. Örgütün şımartılması demek değil midir?

Oslo da yapılan gizli görüşmeye. Uçakla kandilden örgütü temsilen terörist getirtip masaya örgütün üst düzey yöneticileri ile oturmak. Örgütü şımartmak değil midir? İktidar temsilcilerinin İmralı da Öcalan ile görüşüp birlikte mektup hazırlanması. Ve bu mektubun Diyarbakır da Kürt vatandaşlara okutulması ondan sonra açılım sürecinin başlatılması sizce ne ifade ediyor.

Dolmabahçe sarayında HDP ekibi ile iktidarın masaya oturup bir mutabakat metni hazırlayıp basına açılanmasının anlamı nedir? Yalçın Akdoğan Diyarbakır da Nevruz da demokrasi ateşini yakacağız. Birlikte ateşin üzerinden atlayacağız demesi sizce ne ifade ediyor. Bunların hepsinin bir araya gelmesi verilen tavizlerle terör örgütünün şımartılmasıdır. Bunun üzerine birde barış sürecinin getirilmesi. Terör örgütünü iyice şımartmıştır. Bu şımartılmanın faturasını şimdi çok ağır ödüyoruz. Barış sürecine karşı çıkanlara ağza alınmayacak hakaretler edildi. Ne şerefsizlikleri kaldı. Ne vatan hainlikleri kaldı. Bular analar ağlasın istiyorlar. Her gün şehit gelsin istiyorlar. Bunlar kanla besleniyorlar gibi hakaretlere maruz kaldılar. O barış sürecine karşı çıkanların haklı olduğu şimdi ortaya çıktı.

O hakarete maruz kalanlardan özür dilendi mi? Barış süreci hatalarla yanlışla doludur. Ordunun arama tarama yapması kaldırılmasaydı? Bu teröristler ne kırsala hâkim olabilirdi. Ne de bu ilçelere girip bomba tuzakları kurabilirlerdi. Ayrıca ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alınmasaydı. Köylere ve şehirlere yerleşmeleri mümkün olur muydu? Ordu yetkilileri, valilerden operasyon izni istediklerine bu izin verilseydi. Bu günkü duruma gelinir miydi? İktidar yetkilileri kendileri itiraf etmediler mi? Barış sürecinde bölgeyi silah deposu haline getirmişler demediler mi? Açıkçası terör örgütü bizi kandırdı demek değil midir?  PKK demek PYD demek değil miydi? PYD´ye yardım edilmedi mi?

Koboni olaylarında PYD´ye yardım etsin diye Barzani Peşmergelerinin kuzey Suriye ye sınırlarımız içersinden geçmezine izin verilmedi mi? Hâlbuki bir ülkenin silahlı güçleri hiçbir ülkenin sınırları içersinde silahlı olarak geçemez. Topları, tüfekleri mühimmatları ile sınırlarımız içersinden geçmelerine izin verilmedi mi? PYD istediğini aldı şimdide PYD ile düşman olduk. Bunlar hep yanlış politikalar yüzünden olmuştur. Bu kadar hata yapılıyor. Bu kadar şehit veriliyor. Bu şehitlerin sorumlusu kim olacak?  Bu ülkenin çektiği bunca acılardan kim sorumlu olacak? Bu kadar şehit vermemizin sebebi bu yanlışlıklardan ötürüdür. Bu hatalar yapılmasaydı. Bu kadar şehit verilmezdi.

Çünkü verdiğimiz şehitlerin % 99 tuzaklar yüzündendir. İktidar kendisi uyuduğu gibi istihbarat örgütlerini ve emniyet güçlerini de uyuttu. Uyandı amma iş işten geçtikten sonra uyandı. Bu uykudan geç uyanması 400´ün üzerinde şehit vermemize. Ve bir bu kadarda vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir. Allah ülkemize acılı günler göstermesin. Güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Tek terörist kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz diyen yöneticilerimiz akıllarını başlarına toplamalıdır. Bu terör örgütü silah bırakmaz. Çünkü geçim kaynağı terörledir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 04 ? 20161 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44