Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TEŞEKKÜRLER AYVALIK

TEŞEKKÜRLER AYVALIK


Belediye başkanlığı seçiminde Demokrat Partiden aday olan Sayın Mesut Ergin. Seçimden zaferle çıkarak belediye başkanlığını kazanarak göreve başlamıştır. 11 Nisan tarihinde mazbata törenine katılmıştım.

Bu törende ve kutlamada dikkatimi çeken bayan seçmenin çok fazla olması idi? Seçimden önce bir yazımda AKP´yi hüsrana uğratacak olan kadınlardır demiştin. Şöyle yazmıştım. Mutfağına ve ülkesine sahip çıkacak olan. Cesur, vatanını seven kadınlar AKP´yi hüsrana uğratacaklar diyerek düşüncemi söylemiştim. Seçim propagandaları sürecinde bayan adayları izledim. Bayanların mutfaktan nasıl dert yandıklarını ve çocuklarının işsiz kaldıklarını,  Ülkenin kötüye gittiğini hiç korkmada dile getirdiklerine tanık olmuştum.

Rahmetli Süleyman Demirel´in şu sözü aklıma gelmişti. ?Tencerenin karşısında hiç güç duramaz? derdi. Mutfağın sıkıntısını erkeklerden çok kadınlar bilir. Mutfak da ki buzdolapları eskisi gibi dolmuyordu. Çarşıdan pazardan alınan sebze ve baklagillerin fiyatları tavan yapmıştır. Mutfaktaki bu sıkıntıyı kadınlar gündeme getiriyordu. Bu cesur yürekli kadınlar erkeklerin yapamadığını yapıyorlardı. Kendileri meydanlara çıktıkları gibi, beylerini ve çocuklarını da etkilemişlerdir.

Bu sayede AKP büyük şehirlerde ki belediye başkanlıklarını kaybetmiştir. Ben bunu Ayvalık´ta gözlemledim. Oylarının yerini bulduğunu görmek için. Tören alanını doldurdular. Ayvalıklara teşekkür ediyorum. Bilhassa mutfağına, çocuklarının geleceğine ve ülkesine sahip çıkan bayanlara minnet ve şükranlarımla teşekkür ediyorum. Bana göre Ayvalık´ta seçimin kahramanları kadınlar olmuştur. Seçim rüşveti alamdılar.

Mitinglerde çay dağıtılmadı. Mitinge gelip para alamdılar. AKP İstanbul da yapılan bir mitinge taraftar toplayabilmek için. Sosyal medyada ? mitinge gelenlere 150 TL nakit para ödenecektir? diye paylaşım yaptılar. Evlere gıda maddesi dağıtıldığı iddia edildi. Böyle olmasına rağmen AKP istediğini alamadı. İstanbul´u alabilmek için şimdi kanunlar bile çiğneniyor. Yüksek seçim kurulu çaresizlik içerisindedir. Her gün yeni bir şeyler icat ediyorlar. Daha önceki seçimlerde itiraz edenler için.

İtiraz edenler seçimi kaybedenlerdir diyenler şimdi kendileri delisiz itirazlarda bunuyorlar. Adaletsizlik, hukuksuzluk aldı başını gidiyor. Seçmen listeleri hazırlanmaya başladığında. Bazı yerlere seçmen yerleştirildiği ayyuka çıkmıştı. İstanbul da bir daireye 30 kişinin yerleştirildiği. 3 katlı apartmanın 5´ci katına seçmen yerleştirildiği. Daha buna benze birçok yere seçmen yerleştirildiği basında yer almıştı. Yüksek seçim kurulu böyle bir şey yok demişti. Şimdi iktidar bunları delil gösteriyor.

Bu delillere yüksek seçim kurulu acaba ne diyecek? İktidar İstanbul da seçimin yenilenmesini isteyecek gibi duruyor. Seçimin yenileneceği % 90 gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı ile Devlet Bahçeli görüştü. Bu görüşmenin ne amaçla yapıldığı belli değil. Fakat Devlet bahçelinin söylediklerine bakılırsa seçimin yenileneceği kuvvetle muhtemel gibi gözüküyor. Şayet seçim yenilenir ise. İstanbul da ki fark ikiye katlanır. Bazı AKP´liler dahi bunun haksızlık olacağını söyleyebiliyorlar. Sosyal medyada cumhur ittifakına oy verdiğini.

Fakat seçim yenilenirse oy vermeyeceğini söyleyen çok kişi var. Bu seçimde İstanbul da seçime giren diğer partiler. Yenilenecek seçimde millet ittifakına oy verebilirler. Aradaki fark her geçen gün düştü fakat sayılmayan % 3 sandık kaldı. Bu sayım bir türlü bitirilemiyor. Artık top yüksek seçim kurulundadır. Yüksek seçim kurulu nasıl bir karar verecek?

Bunu bekleyip göreceğiz. Verecekleri karar adil bir karar mı olur? Adaletsiz bir karar mı olur? Bunu kimse tahmin edemez. Cumhur ittifakı kararın kendi lehlerine olacağında emin gibi görünüyor.  Ayvalık´a tekrar teşekkür ediyorum. Mesut Ergin başkanımızı tekrar tebrik eder başarılar dilerim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-04- 2019 Mustafa KOÇAL    

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44