Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TESTİ BİR DEFA KIRILDI

TESTİ BİR DEFA KIRILDI


Kırılan testinin kırıklarını bir araya getirerek yeni bir testi haline getirmek mümkün müdür? Referandum boyunca hakarete ve aşağılanmaya mahkûm ettiğiniz. Ve ayrıştırdığınız hayırcıları bir araya getirmek de mümkün olmayacaktır. Şimdi birlik olmaktan bahsediliyor. Nasıl bir araya getireceksiniz? Şimdi evet diyenlerle hayır diyenleri bir araya getirmek biraz zordur. Çünkü hepsinin kalbi param parça oldu. Daha cumartesi akşamına kadar terör örgütü yandaşı, FETÖ örgütü yandaşı, hata IŞİD yandaşı gördüğünüz hayırcılar ile nasıl birlikte olacaksınız? Yoksa sizde saf değiştirip bunlarla birlikte gördüğünüz hayırcıların safına mı geçiyorsunuz? Bunu testiyi kırmadan söyleyecektiniz. Bir ara evet diyenlerde saygındır. Hayır diyenlerde saygındır dediniz. İki gün sonra hayır demek kandil demek demediniz mi? Kandil ile hayırcıları ayni kefeye koymadınız mı? Şimdi birlik olmaktan bahsediliyor. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Referandum sürecinde söylenenlerin hepsi bende kayıtlıdır. Bunları yeri geldikçe birer birer gündeme getireceğim. Hayırcılara söylenenler bir veya iki defa söylenmiş olsa ne ise. Fakat referandum süreci boyunca söylendi.

Şimdi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarihi bir belgeye imza attı. Artık bu referandum iktidar ve ortağı Bahçeli tarafından şaibeli referandum olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır. Cumhurbaşkanı? atı alan Üsküdar´ı geçti? diyor. Üsküdar´ı geçebilirsiniz.  Amma tarihteki yerini silemezsiniz. Çanakkale geçilmez diyorlar işte biz geçiyoruz deniniz. Fakat o Çanakkale geçilmez ruhunu silemeyeceksiniz. Bu referandumdaki şaibeyi de silemeyeceksiniz. Bu atı alan Üsküdar´ı geçmiş olabilir. Amma o at oradan nasıl geçti. Ona bakılması gerekir. O ata yolu gösteren YSK olmuştur. Şimdi YSK köşeye sıkıştı. Binlerce vatandaş seçim kurullarına dilekçe veriyor. YSK başkanı ne kadar mühürsüz oy pusulası var bilmiyoruz diyor. Hayırları öne geçirecek kadar oy varsa ne olacak? Bu kadar vatandaşın hakkını gasp etmeye YSK´nun hakkı var mı?  YSK öyle bir şaibeye imza attı ki? Türkiye de bütün yargı yollarını kapattı. Türkiye de hiçbir mahkemenin bu şaibeyi ortadan kaldırmaya gücü yetmez. Çünkü gücü bir kişiye teslim ettiler. Ancak bu şaibeyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kaldırır. İşte cumhurbaşkanı atı alan Üsküdar´ı geçti diye. Bunu kast ediyor. Bu mahkemeden karar çıkana kadar. At Türkiye´yi 5-6 defa dolaşır. O zamana kadar seçimler gelir. Amma ne olur? Türkiye tazminat ödemeye mahkûm edilir.  Şimdiye kadar haksızlıklar yüzünde hem AİHM´nin verdiği tazminat paraları ödedi. Hem de anayasa mahkemesinin verdiği tazminat cezalarını ödedi. Bu paralarda vatandaşın verdiği vergilerden ödendi. Hangi parti bu hatayı yaptı ise ona ödetseler. O zaman hata yapmamaya özen gösterirler. Amma ne olur? AİHM karını hayırcıların lehine verirse. İktidarın bu tarihten sonra yaptıkları geçersiz sayılır. Fakat bu kararı iktidar yok hükmünde sayar. Ben bu kararı tanımıyorum dediğinde ne olur? AİHM´nin bir yaptırımı olur mu? Onu bilmiyorum. Fakat şimdiye kadar verdiği kararların gereği yerine getirildi mi?  Kişilere tazminatlar ödendi mi bunu bilmiyoruz. Fakat anayasana mahkemesinin verdiği karar ile. Çok kişiye tazminatlar ödendi.  

Türkiye karanlık bir tünelin eşiğindedir. Bu % 51 ile bu tünele girmeye cesaret edebilirler mi? Yoksa bu karanlık tünele girmekten vazgeçerler mi onu zaman gösterecektir. Çünkü anayasalar millet ile muhataba kat sağlanarak yapılır.  

Devlet Bahçeli çok ama çok neşeli görünüyor. Sistem değişti diye sevincini gizlemiyor. Bundan sonrada desteğimiz devam edecek diyor. Şu cumhurbaşkanının başdanışmanının söylediği millet kendi devletini kuruyor sözlerine ve eyalet söylemi gündeme gelince. Bahçelinin tutumu ne olacak. Yeni kurulacak devlete ve eyaletlere de destek verecek midir? Bunu da zaman gösterecektir. Böyle bir durum ortaya çıkarsa ortaklığa devam edecek midir? Yoksa ortaklığı bozacak mıdır? Buda zamana bağlıdır. Ve cumhurbaşkanının yanında alacağı göreve bağlı olabilir. Ülkenin kaderi ile oynayan bahçelidir. Bu vebalden kurtulamaz. Kurtulması da mümkün değildir. Her yerden bu vebal önüne gelecektir. Çünkü teşkilatlarının çoğu hayır demiş durumdadır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-04-2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44