Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TEZAT OLUR DA BU KADAR OLMAZ

TEZAT OLUR DA BU KADAR OLMAZ


Referandumda hayır diyenleri terörist ilan ediyorlar. Özgür Suriye ordusuna terör örgütü diyenleri eleştiriyorlar. Bu özgür Suriye ordusu Esat´ı devirmeye kalkmadı mı? Yani rejime karşı çıkmak için silahlı örgüt oluşturmadı mı? Birisi ülkesinin rejimine karşı silahlanıyor. Terörist olmuyor. Biz anayasa değişikliğine hayır diyoruz diye terörist oluyoruz.

Bu tezat değil de nedir? Özgür Suriye ordusuna terör örgütü diyenler edepsi oluyor. Veya Afrin operasyonuna karşı çıkanlarda ayni sınıflandırmaya giriyor. Mecburiyet karşısında ve ülkenin menfaati olan bir operasyona kimse karşı çıkmaz. Kıbrıs barış harekâtına karşı çıkan oldu mu? Millet bu Suriye olayına ta baştan beri karşıdır. İktidar oldubittiye getirdi. Suriye ile bir geceden ansızın düşman oluverdik. Şimdide Obama biz kandırdı deniyor. Senelerce kol kola can cana olduğunuz cemaate de ayni şey söylendi. Bizi kandırdılar! PKK ile masaya oturuldu.

Barış süreci diye bir süreç başlatıldı. PKK militanları sınır dışına çıkacaktı. Yapılan anlaşma öyle idi. Çıkmadılar dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ?çıkmadıkların biliyorduk. Millete infial uyandırmasın diye söylemedik? demedi mi? Buda bir kandırılma değil midir? Kandırılmaların cezasını vatandaş çekiyor. ABD´nin isteği üzerine Suriye ile düşman olduk mu? Olduk! Özgür Suriye ordusunu kamplarda biz eğitmedik mi? Silah ve maddi yardım etmedik mi?

IŞİD diye bir terör örgütü yoktu. Türkiye de barınmadılar mı? Bir bayramda İstanbul da açık havada cihat namazı kıldılar. Bunlara ne yapıyorsunuz? Siz nesiniz diyen oldu mu? Ülkenin çeşitli yerlerinde hücre evleri kurdular. Mani olundu mu? Basında yer aldı. Ankara hacı bayram mahallesinde eleman topluyorlar denildi. Üzerine gidil dimi? İş işten geçtikten sonra ülkede IŞİD operasyonu yapıldı. Ankara da ilk operasyon Ankara hacı bayram mahallesinde yapıldı. Hani orada böyle bir şey yoktu? Sonra Musul konsolosluğumuza saldırdılar.

Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu konsolosumuza ? teslim olun onlar bizim hasmımız değil?. Diyerek konsolos çalışanlarını teslim almadılar mı? Yine Ahmet Davutoğlu ?onlar terörist değil. Öfkelin gençler topluluğu? demedi mi? Açıkçası sırf Esat´ı devirmek için bunlara yardım edilmedi mi? Besle kargayı oysun gözünü hesabı olmadı mı? Suudi Arabistan ve Katar bunlara yardım etmedi mi? Sonra IŞİD denenen bu terör örgütü başımıza bela olmadı mı? Bunlar bir tezat değil de nedir?

Gelelim PYD ye Kobani olaylarında PYD ye yardım etmedik mi? Barzani´nin Peşmergelerini PYD ye yardım etsinde Kobaniyi IŞİD´ dan geri alsın diye. Topraklarımızda Suriye ye geçmesine izin vermedik mi? IŞİD korkusundan PYD ile birlikte Şah Süleyman türbesini kaçırmadı mı? Bular bir tezat değil mi? Sonra birde PYG çıktı başımıza. Bun kim çıkardı? ABD değil mi?

Tutturduk bir müttefikimiz diye. Her dediğini yerine getirdik. Sözde terörle mücadeleyi ABD ile yapıyorduk. Hâlbuki ABD tavşana kaç tazıya tut politikası uyguluyordu. Bunu bizler sezdik fakat iktidar sezemedi. Bizi Suriye olayında kullandılar. ABD neden? PYD ve YPG´yi destekliyor? ABD Suriye de Rusya´nın varlığından hoşlanmıyor. Suriye de Rusya olduğu müddetçe kendisinin Suriye de kalıcı olması mümkün değildir.

Rusya ya karşı PYD ve PYG´yi onun için güçlendirmeye ve orada bir devlet kurdurmaya çalışıyor. Kendisinin jandarması olarak kullanmak istiyor. Artık Rusya Suriye de kalıcıdır. Suriye´yi desteklemesinin tek sebebi Akdeniz de kalabilmektir. Onun için Suriye´nin füze sistemini kurmuştur. Ve Suriye de olaya hâkimdir. Suriye hava sahasının açılmasına ve kapanmasına Rusya karar veriyor. Bakın çok önemli bir tezat daha. Rusya ve İran Esat´ı destekliyor.

Biz ise Esat karşıtıyız. Rusya lideri ülkesinde bir toplantı düzenledi. İran ve Türkiye çağrıldı. PYD ve PYG temsilcileri de çağrıldı. Türkiye´nin itirazı üzerine toplantıya alınmadılar. Suriye konusu için üçlü bir ittifak anlaşması yapıldı. Afrin olayında bizi terör örgütleri ile baş başa bıraktılar. Bu Afrin olayına İran karşı. Rusya hava sahasını açtı. Karşı değilmiş gibi duruyor. O zaman PYD ve YPG´yi neden Rusya ya çağırdı? Bu kadar karmaşık ve kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan bir yerde yalnız kalmamızdan dolayı endişe duyanlar. Bu Afrin olayına karşı çıkıyorlar. Bunların karşı çıkmasını hoşgörü ile karşılamak gerekir. Ülkeni kötülüğünü istemedikleri içindir. Biz bu Afrin olayını ihtiyaçtan değil.

Mecburiyetten yapıyoruz. Mecbur bırakıldık. Böyle bir olayın içerisinde olmamıza üzülüyorlar. Onun için karşı çıkıyorlar. Karşı çıkanların yürekten karşı çıktıklarına ben ihtimal vermiyorum. Ne olursa olsun ordumuzun arkasında olduklarına inanıyorum. Bu kötü hava şartlarında görev yapan ordumuza Allah yardımcı olsun. Hiçbir askerimizin saçının teline dahi zarar gelmemesi için.

Rabbim yardımcıları olsun. Şartlar ne olursa olsun. Kahraman ordumuzun arkasındayız. Ya Rabbi ordumuzu her türlü kötülüklerden koru. Dualarımız sizin içindir. Gönlümüz sizinle birliktedir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizleri Allaha emanet ediyorum. Rabbim evlatlarımızı önce ailelerine ve milletimize bağışlasın. Sen her şeye kadirsin yüce Rabbim evlatlarımızı bizle bağışla. Yar ve yardımcıları ol el açtık seneden yardı bekliyoruz Allah´ım. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-01 2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44