Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TOPLUMU VE İKTİDARI GEREN EVLER

TOPLUMU VE İKTİDARI GEREN EVLER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Başbakan ortaya bir laf attı. “Öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalınıyor. Bu bizim Muhafazakârlığımıza terstir” diye gündemi değiştirdi. Öyle bir gündem değişikliği oldu ki ülke gerildiği gibi. İktidarda kendi arasında gerildi. Başbakan yardımcısı Arınç başbakan tarafında yalanması üzerine. Başbakana sitem etti.

Bazıları bu sitemi “dostluğun verdiği bir sitem” derken, ortamı yumuşatmaya çalışmıştır. Bazıları da “reisin kim olduğu bellidir” diyerek arınç’ı eleştirmiştir. Başbakan “partinin lideri benim! Ülkenin başbakanını da benim! Ortada bir şey varsa onu giderecek olanda benim”  diyerek herkese tek adam olduğunu ifade etmiş oldu.

Başbakan “ailelerin şikâyeti üzerine öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalıyorlar dedik” olayı nerelere getirdiler. “Ta zinaya kadar” getirdiler diye konuşanları eleştiriyor. Bu öğrenci evlerinde kızlı erkekli birlikte kalıyorlar. Derken başbakan neyi kastetmiştir. Muhafazakârlığımıza uymuyor! Dediğine göre, her halde okey oynuyorlar anlamında söylememiştir.

Söylemede bakıldığında ahlak mefhumu üzerinden söylendiği görülüyor. “Olayı zinaya kadar getirdiler” demek olayı hafife almaktır. Öğrenci evlerine baskınlar başladığı.  Sosyal medyada yer almaya başladı. Kızlı erkekli öğrenci evlerinde kalanlara ceza kesilmiş. Bu cezanın ne olabileceğini bir türlü bulamadım. Neyin cezasıdır? O evde kız erkek birlikte kaldıkları için mi ceza kesilmiş?

Yoksa bir suç mu isnat edilmiş? Başbakan olayı zinaya kadar getirdiler diyor ya. Bazı çevreler bunun zina olacağını söylediler. Ülkemizde zina suç değil. Açıkçası öğrenci evlerinde kalanlar ahlaksızlıkla suçlanmış oluyorlar. Buda ucundan kıyısından zinaya yakın duruyor. Şimdi yapılan kontrolde ceza kesilmiş. Ne ile suçladılar da ceza kestiler? Zina ile suçlayamazlar. Çünkü zinayı suç olmakta bu iktidar çıkardı. Bu öğrenci evlerine erkekli kızlı kalıyorlar diye baskın yapıyorlarsa suç işliyorlar demektir. Böyle bir baskın yapabilmeleri için.

Zinanın suç olduğunu gösteren kanunu çıkarmaları gerekir. Başka türlü bu evlerde kalanları hiçbir şey ile suçlayamazlar. Terör yuvası demeleri kılıf uydurmaktır. Bu ülkede vatandaşa ne kadar kolay suç isnat edilebiliniyor, görüyor musunuz? Bu evlerin terör yuvaları olduğunu biliyordular da neden şimdiye kadar müdahale etmemişler. Bu milleti aptal yerine koymaktır.    

Nasıl olsa bizim söylediğimize inanıyorlar diye milleti aptal yerine koymaktır. Başbakan “ailelerin şikâyeti üzerine bu işin üzerine gittik” diyor. Hangi aileler şikâyet etmiş? Merak ediyorum! Bu öğrenci evlerinde kalanların ailelerimi şikâyet etmiş? Yoksa gezi parkından dolayı gençlerden intikam almak isteyenler mi şikâyet etmiş?

Cadı avı başladı! Kütahya valisi apartman yöneticileri ile toplantı yapmış. Böyle kızlı erkekli kalınan evler tespit edilerek emniyete bildirilmiş. Artık iş emniyetin insafına kalmış. Yakında belki bu evlere baskın yapılacak. Öğrenciler emniyete götürülecek. Resimleri çekilerek ifadeleri alınacak. Böylelikle fişlenmiş olacaklar.

Bu gençlere zulmetmektir. Böyle bir durumda olan genç bir kızın ne duruma düştüğünü tahmin edebiliyor musunuz?  Yazıktır bu gençlere! Şahsi ihtiraslar uğruna bu gençlerin geleceklerini karatmak ayıptır. Bu Türk halkına yapılmak istenen bir baskıdır. Gezi parkının yarattığı psikolojik bozukluğu iktidar hala üzerinden atamamış demektir.

Böyle evlerde öğrencilerin kalma nedenlerini araştıracakları yerde. Seçimlerde malzeme olarak kullanmak, gençleri itibarsızlaşmaktır. Bu gençler bu ülkenin geleceğidir. Gençlere sahip çıkma yerine sindirilmeye çalışılıyor. Dünya gençlerine önem verirken, biz gençlerin geleceklerini karartıyoruz.

Her fırsatta biz herkesi seviyoruz diyorlar. Ben kendi yandaşlarından başkasını sevdiklerini zannetmiyorum. “Biz yaratandan dolayı yaratılanı seviyoruz” denilmesinin söylemden ibaret olduğunu düşünüyorum. Olan olaylardaki haksızlıklara ve adaletsizliklere baktığımızda bunu görebiliyoruz. Demokrasiden bahsedeceksiniz! Evde kiminle kaldığına karışacaksınız. İnsanların kaç çocuk yapacağına karışacaksınız. Kadının nasıl doğum yapacağına karışacaksınız.

Böylelikle bireylerin özgürce hareket etme sahasını kısıtlayacaksınız. Bunları da demokrasinin gereği içersinde göreceksiniz. Merak ettiğim konu böyle evlerde kalanları ne ile suçlayacaklarıdır. Söyleme bakılırsa bunları terör örgütü yandaşı olarak suçlayacaklar. Çünkü içişleri bakanı kılıfı hazırladı. “Bu öğrenci evleri terör yuvası” dedi.

Pekiyi bunu biliyorsanız? Neden daha önce müdahale etmediniz? Diye sorulmaz mı? Başbakanın söylemine bakıldığında olay ahlak konusuna takılıyor. Buda çok ağır bir itham. İşte burada seçim malzemesi yapılmak istendiği görünüyor. Zaten bütün mesele ortamı germek, bu gerginlik üzerinden siyaset yapmaktır. Ahlak üzerinden siyaset yapılmaz. Ortamı germeyi başardılar. Fakat iktidarın gerilimin içersine düşeceğini göremediler. Başbakan yardımcısı Bülent Arınçın sitem ettiği konuşmayı dikkatle izledim. Onuru ile oynanmış.

Bir kişinin aleti ruh iyesi içersinde idi. Suratı kıp kırmızı idi. Bu olay iktidarda çatlaklık yaratmıştır. Sonucun ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu olay çocuklarına güvenen aileleri tedirgin etmiştir. Bu olay gezi parkının intikamıdır. Bu olay gençler üzerinde oynanan oyundur. Gençleri tahrik ederek meydanlara çekmektir. Böylelikle öğrencileri polisle karşı karşıya getirmektir.

Bu olayı protesto etmek öğrencilerin doğal hakkıdır. Protesto etmek istediklerinde de polisin müdahalesi ile karşı karşıya kalacaklardır. Görelim bakalım böyle bir protesto olayında gençleri seviyoruz diyenler. Polisi kullanacaklar mı kullanmayacaklar mı göreceğiz. Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!                                 

22 – 11- 2013

Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44