Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


TÜBİ TAK-TAK-TAK

TÜBİ TAK-TAK-TAK


Tayyip ve AKP sayesinde içimiz, ocaktaki tencerenin dibi gibi kapkara oldu.
Bugün geleneksel alışkanlığımıza uyup, ağlanacak halimize gülelim dedik. Belki millet olarak gülerken aklımız başımıza gelir. Tabii güldürebilirsek!

TÜBİTAK’ ın Açılımı “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu” idi,
“Tayyip Ümmetinin Bildiği Tapeler Ak mı- Kara mı?” oldu…

Öncelikle, TÜBİTAK’tan 2500 uzman işten çıkarıldı. Bunların yerine işe alınan bademler en teknolojik gelişme olarak manuel “Facit Hesap Makinasında” kaldıklarından Erdoğan’ın ve Bilal oğlanın tapeleri için “Montaj veya Dublaj” diyemediler, çünkü tape ne demek bilmiyorlardı!
O zaman iş, yüzü buruş-buruş olmasına rağmen başında-kaşında tek beyaz kıl bulunmayan 70’ lik genç özentisi İ. Melih Gökçek’e düştü.
İ. Melih Gökçek, Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar’ı derhal TÜBİTAK’ a Müdür Yardımcısı yaptırttı. Hayvanlarla uğraşa-uğraşa altıncı hissi gelişen Sancar, Erdoğan’ın tapelerinin “Montaj-Dublaj” olduğunu Bakan olur olmaz söyleyen Işık’a heyecanla sordu;
“Sayın Bakanım, siz nasıl hissetmiştiniz?”
Bakan Işık gururla yanıtladı; “Tapelerin üzerine yavaşça oturdum, biraz çalkaladım ve hissettim, sen de bu yolu dene!”

Müdür Muavini Sancar, tape kutusunu, alnının teri (!) ile kazandığı koltuğuna koydu, üzerine oturdu sağa sola çalkaladı ama hiçbir şey hissetmedi!
Hemen durumu Bakan’ına arz etti.
Bakan; “Ulan Gezi Zekâlı, kutu avro dolu olursa hissedersin, bunlar avro mu? Tapeleri kutudan çıkarıp teker-teker üzerine oturacaksın, yine de hissetmiyorsan, derhal geldiğin yere dönersin” dedi.

Müdür Muavini Sancar, o taş senin bu taş benim diyerek ve yaş taşlara da oturarak, alt tarafına, sabaha kadar “hissetme” çalıştırması yaptı. Ertesi gün tapeleri kutudan çıkarıp itina ile koltuğuna yaydı. Yavaşça üzerlerine oturdu. Tapelerin üzerinde kıvırmaya-çalkalamaya başladı. Bir müddet sonra bir ılıklık hissetmeye başlayınca;
“Tamam, hissetmeye başladım, hafif-hafif elektrik alıyorum, kalıbımı basarım ki bunların tamamı montaj, diğer tamamı ise dublajdır” diye çılgınca bağırmaya başladı.
Gürültüyü duyanlar telaşla içeri girdiklerinde, odayı kaplamış pis bir koku ile karşılaştılar.
“Üzerine oturarak anlama yeteneğini” geliştirmek için bütün gece soğuk ve yaş taşlara oturan müdür yardımcısının bozulan motorundan gelen kokular, ortalığı lağıma döndürmüştü. Tapeler ise pislendiği için kendiliğinden imha edilmişti…

TÜBİ TAK –TAK – TAK adlı hissetme kurumunun yetkilisi “Hanım Tak-Tak’a” okurlarımızdan gelen bazı soruları aktarıp, yanıtlamalarını rica edelim;

-Erdoğan’ın tapeleri MONTAJ, Bilal Oğlan’ ın tapeleri DUBLAJ olduğuna göre;
Bir oğlan babasının evdeki parasının 1/3 ünü kamyonet ile Cengiz Abisinin anasının garajına, 1/3 ünü Dayısının anneannesinin Çatalca’daki çiftliğine, kalan paranın % 75’ini Damadın kaynanasının dediği yere verse ve bu arada Şehrizart-zurt Konaklarından dört konak alsa, elde halen 30 Milyon Avro kalsa, söyle bana eyy TÜBİTAK-TAK-TAK, oğlanın babasının evdeki parası ne kadardır?

-Yek adet İranlı bir veled-i zina, Türkiye’nin cari açığının %15’ini kapatıyorsa, tüm cari açığımızın kapatılıp kâra geçmemiz ve kıçımızı örtmemiz için daha kaç tane İranlı velede ihtiyacımız vardır?

-Madem hepsi MONTAJ-DUBLAJ, Haram Havuzuna para verdiklerini açıklamaktan çekinmeyen, Türk Milletini a..na koydukları için Başbakan’dan plaket alan sepet iş adamlarını, hiç çalışmadığı halde aylık kirası 60 Bin TL olan evde oturan çocuğun 7 adet para kasasını, ayakkabı kutularında ve yatak odalarındaki milyon-milyon avroları, nereye sokacaksın eyy TÜBİ TAK-TAK-TAK?

-Bir baba oğluna vakıf bağışlasa, adı bilinmeyen biri de, bu vakfa bir defada 100 Milyon Dolar bağış yapsa, o oğlan eline yayı ve oku alıp, utanmadan “Ya Hak” deyip ok atsa, o ok kimin kıçına batar?

-Ey TÜBİ TAK-TAK-TAK, bu hafta Süper-Loto’daki tutacak rakamlar hangileridir?
Sakın bilmiyorum deme, inanmam. Hayvanat Bahçesinden Müdür almayı biliyorsun, buz gibi sağlam tapeleri montaj-dublaj yapmayı biliyorsun da,
altı tane rakamı mı bilmiyorsun!
Bak küserim ama haydi söyle, söyle…

Sağlık ve başarı dileklerimle 11 Haziran 2014
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22