Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRK KELİMESİ KALDIRILIYOR

TÜRK KELİMESİ KALDIRILIYOR


Yeni anayasa bahane! İçerikleri şahane! Tam AKP´nin istediği bir anayasa yapılıyor. Başkanlık sistemi ve Türk kelimesinin anayasadan çıkarılması AKP´nin en çık istediği değil miydi? İşte yeni anayasa ile başkanlık sistemine kavuşacak. Türk kelimesinin de anayasadan çıkarılması muradına nail olacaklar. Bir taşla iki kuş vurmuş olacaklar. Hiç kimse bana AKP´nin Türk kelimesinin anayasadan çıkarılması isteği olmamıştır demesin. Bu söylemleri ben söylemedim. İlk kıvılcım AKP milletvekili ve geçen dönem anayasa uzlaşma komisyonu başkanı olan Burhan Kuzudan gelmiştir. HDP´liler anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın isteğini gündeme getirdiklerinde. Burhan Kuzu ?bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken. Anayasada Türk kelimesini kullanamayız? demişti. Bu Türkleri aşağılamak için ilk kıvılcım olmuştur. AKP milletvekili Mehmet Metiner ? Türkçülük bizim ayağımızın altıdır? diyerek. Ortaya çıkmıştır. Bu zat bu dönem yine ? kahrolsun Türkçülük? demiştir. Bu zata hiçbir AKP milletvekili sen ne diyorsun. Bende Türküm diyen çıkmamıştır.  Demek ki AKP´nin içersinde Türk yok. Bülent Arınç ? Türklük herkesi kapsamayan bir noktaya geldi ise. Türk kelimesini kullanamayız. Ben Türküm demelerini ve Türkçülük yapmalarını kabul edemeyiz? diyerek Türkleri aşağılayanlar kervanında yer almıştır. Ömer çelik ? olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar?.  AKP merkez karara kurulu üyesi profesör unvanlı bir zat ?Türk ırkı diye bir ırk yoktur? diyebilmiştir. AKP İstanbul il başkanı görevinde olan bir zat ise. ?AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk? . Tayyip Erdoğan başbakanlık döneminde ? Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? diyerek Türkleri aşağılama kervanına katılmıştır. Ondan sonrada bir defa olsun ağzından Türk milleti kelimesi çıkmamıştır. Bu millet! Benim milletim ibarelerini kullanmıştır.

Türk ırkı yok diyenlere kendi söylemleri ile kendileri tezat ta düşüyorlar. Türk ırkı yok diyorsunuz da. Tarihte 16 devlet kurmuş Türk devletlerinin askerlerinin üniformalarını neden sembol alarak. Saraya da bu devletlerin askerlerinin üniformalarını taşıyan yabancı misafirleri karşılama takımı kurdunuz? Bu bir tezattır! Her milletin bir adı vardır. Bizim milletimizin adı da Türk milletidir. Nereden gelmiştir Türk milleti ismi?  Cumhuriyet kurulduktan sonra Osmanlıdan gelen gurupların içerisinde en fazla Türkler olduğu için Türk milleti ismi konmuştu. Bütün devletlerin kuruluşlarını incelerseniz bütün devletler isimlerini bu esasa dayalı olarak almışlardır. Anayasa yapılırken de. Anayasada ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese Türk milleti denir şeklinde yer almıştır.

Şimdi Burhan Kuzunun söylemine bakalım. Ne diyor? Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Bunlar varken anayasada Türk kelimesini kullanamayız diyor. Bu ülkede 15 bin Rum var. 20 binde Yahudi var. Siz bu iki etnik guruba dayanarak mı Türk kelimesini anayasadan çıkarıyorsunuz? Bu ülkede 55 milyon Türk var. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını kim istedi? Kürtçü parti istemedi mi?  Onlar istedi! Burhan Kuzuda onlara cevap niteliğinde Rumları ve Yahudileri öne sürdü. Kürtçü partinin isteğine dayanarak yaptık diyemediler. Şayet öyle demiş olsaydılar. Tepki alacaklardı. Bu ülkede 9 milyon 300 bin de Kürt vardır. 3 milyonda Zaza vardır. 55 milyon Türkü bu etnik guruplara feda etmeye çalışıyorlar.

Bir ülkede bir ırk yok edilmeye çalışılıyorsa. Başka bir ırk öne çıkarılacak demektir. O zaman hangi ırkı öne çıkarmak istediklerini de söylemiyorlar. Türk kelimesinin anayasadan kalkması demek Türk kimliğinin yok edilmesi demektir. Bu gün bu terör örgütü Kürt kimliğinin tanınması için ortaya çıkmadı mı? Kürt kimliğini elde etmek için bu olaylar olmuyor mu? Yarı Türklerde biz kimliğimizi istiyoruz derlerse ne diyeceksiniz?  Bir ülkeyi param parça etmek etnik gurupların kimlikleri ile oynamaklar yeterlidir. Ülkenin kimliklere göre bölünmesini mi istiyorsunuz?

Ben internette Türk ırkını araştırdım. Bulduğum bulgulara göre Türk ırkı ta NUH peygamberin torununa dayanıyor. Nuh peygamberin torunlarında birisinin ismi Türk han´dır. Böyle bir ırkı yok saymak o kadar kolay değildir. Yaptığım araştırmada İtalyanlarında Türk olduğu görünüyor. Ve İtalyanlar Türk olduklarını kabul ediyorlar. Fakat tarihe İtalyan milleti olarak geçtik. Bu aşamadan sonra dönüş olmaz diyorlar. Rahmetli Süleyman Demirel bir zamanlar şöyle bir şey söylemişti. ? Türkiye cumhuriyeti devleti yıkılırsa, beyaz Türkler gelir Türkiye cumhuriyeti devletini tekrar kurarlar demişti. Acaba rahmetli bu günleri o zaman görmüşte onun için mi? Öyle söylemiş? Bu konuya daha çok değineceğim. Bakalım şu anayasanın diğer maddelerinin de ortay çımasını bekleyelim. Ben Türkoğlu Türk olarak doğdum. Türkoğlu Türk olarak bu yaşa kadar geldim. Aslını inkâr eden haramzadedir. Haramzade olmadım. Olmamda mümkün değildir. Türkoğlu Türk olarak da öleceğim. Türklüğümü hiç kimse unutturamaz. Unutturamayacaktır da. AKP´ye oy veren Türklere sesleniyorum. Türklüğünüzün yok edilmesini içinize sindirebilecek misiniz? Atalarınız bu Türklük uğruna canlarını verdiler. Onların kemiklerini sızlatacak mısınız? 2016 yılı Türklerin var olma veya yok olma yılı olacaktır. Ona göre tarafınızı şimdiden belirleyin. Türk kelimesinin yerine vatandaş kelimesi kullanılacakmış. Nasıl kullanılacaksa! Bunu da merak ediyorum. Kırık yıllık kani! Ne zaman oldu yani diye bir deyim vardır. Bu Türk kelimesi de öyle olacak saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44