Hedef (GÜNDEM)


Türk yurdu neresi?

Türk yurdu neresi?


“TÜRK YURDU “ neresi?

Açılım sürecini yaşıyoruz. “Açıl susam açıl” der gibi ama ne hikmetse çekildiği iddia edilen PKK çekilmemiş. Bir bakıyorsunuz şehirde, bir bakıyorsunuz mezarlıkta. Hani PKK çekiliyordu? Diyarbakır’da, Faraşin yaylasında, Kendi kolluk kuvveti ile şehirde araba ve yol kontrolünde, son olarak resmen şehitlik açılışında;

Hadi birisi bana söylesin. PKK çekiliyor. Süreç, AKP – PKK – BDP ortak kararıydı. Bu şovu yapanlara göz yumuluyorsa farklı düşünmek saflık olur. Hükümet ısrarla dikkatleri güneydoğudan farklı yönlere çekerek planlarına ortak olduğu süreci gizleme çabasında. Bir kısım hala bunu göremiyorsa bu saflığın adı ihanettir.

Teröristler aslında çekilmediler açılım sürecinde daha güçlendiler. Güneydoğuda hâkimiyet kurmaya başladılar. Erdoğan hükümetinin sayesinde istekleri oluyor. Ordu sahipsiz pasif durumda.

Türk milleti ise Türkiye’de göçmen konumuna getirildi. Bölücüler, yıkıcılar vatanın gerçek sahipleri gibi davranıyor. Türk milletini sindirmek için gerekeni yapıyorlar. Ama inanıyorum "ki bizler ayağa kalktıkça onlar panikliyor. Kazanan yine bizler yani Türk milleti olacak. Yeter ki pes etmeden çoğalarak kenetlenip hedefimize yılmadan yürüyelim.

Bunları söylerken TBMM’den geçen bir kanun içerisine dikkatlice yerleştirilmiş, Türk milletinin bin yıldır vatan yaptığı Anadolu’dan artık vatansız olarak dünyanın neresine sürgün edileceğinin kanunu TBMM’den geçti.

Kanuna göre Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu`nda `Türk vatanını, istiklal ve Cumhuriyetini korumak için harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyeti` şeklinde yapılan askerlik tanımı, `Harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyeti` olarak değiştirildi. Vatan uçtu. Vatanımızda harp sanatını öğrenemeyeceğiz. Harp sanatını nasıl öğreniyorduk. Askere giderek, askerlik hizmeti yaparak öğreniyorduk. Şimdi vatansız olarak harp sanatını öğreneceğimiz kanuna konulmuş. Nerede? Nasıl? Birilerinin askeri olarak. Orada, burada.

Darbelere dayanak olarak gösterilen İç Hizmet Kanunu`nun 35. maddesinde yer alan, `Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" ifadesi ise, `Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" olarak değiştirildi.

Madde darbelere dayanak diyerek kaldırıldı. O halde Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletini korumayacak. Yarın Lübnanlaşacak olan Türkiye için bir adım daha böylece atılmış oldu.

Lübnan yıllarca iç savaşı yaşarken ordu sadece sınırlardan gelecek saldırılara karşı koruma görevini yapmaya çalışmıştı. Beceremeyince Lübnan yolgeçen hanına döndü. Binlerce insan öldü. AKP bu kanunun kaldırırken her ne kadar darbelere engel olacağı iddiasında olsa bile maalesef Türkiye Cumhuriyeti devletini güçsüzleştirme gayretlerine devam ediyor.

Biz Türk vatanı ve Türk milleti kavramlarının son on yıl içerisinde şüpheli seçimler sonucunda bu hale geleceğini düşünmemiştik. Belki ama son seçimde oy veren % 50 hiç düşünmemiş.

Türk yurdu neresi?

Bin yıl önce nereden geldiysek orası. Türk vatanı neresi? Kanla kazandığımız Kurtuluş savaşından sonra elde ettiğimiz bu topraklardı. Şimdi yurdumuz yok. Yurtsuz bir milletiz. Kanun öyle diyor. Çünkü vatanımız bir kanunla elimizden alındı. Artık vatansız, ismi bile zikredilmeyen bir millet olduk. Bin yıldır Anadolu’dan Türk milletini çıkarmak isteyen Yunanistan’ın yapamadığını, Vatikan’ın haçlı seferleri ile beceremediğini ;% 50 denilen bir kitle sayesinde becerdiler.

Bunun sorumlusu kim? TSK dâhil burada yurt yerine vatan yazdıramayan ve oylarıyla kabul eden herkestir. O halde TSK’nin açılımı bundan sonra “ TÜRK SİVİL KUVVETLERİ “ yani Türk milleti olması elzem bir hal almıştır.

Hüseyin Hakkı Kahvesi  25 Temmuz ANKARA

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44