Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKÇÜLÜĞÜ KABUL EDEMEYİZ

TÜRKÇÜLÜĞÜ KABUL EDEMEYİZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

AKP milletvekili anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Profesör Burhan Kuzu bakın ne diyor? “ Anayasada Türk kelimesini kulanlayız. Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Türkçülük yapılmasını kabul edemeyiz”.  Evet, sayın kuzu! Türk kelimesini anayasada kullanamayacağınızın mazereti olarak Rumları ve Yahudileri gösteriyorsunuz. Buna inanmamızı beklemiyorsundur? Çünkü bunu isteyen terör örgütüdür. Onların isteğini yerine getirmek için bahane aramayın. Bu ülkede 15 bin Rum ve 20 bin Yahudi yaşıyor. 50 milyon Türkü 35 bin Rum ve Yahudi’ye feda etmek akıl karımıdır? Bunu siz benim külahıma anlatın. İş birliği yaptığınız terör örgütünün isteğini yerine getirmek için. Rumlar ve Yahudiler bahane ediliyor.

Gelelim Türklüğü inkâr etmenize: Türkleri yok sayıyorsunuz. Bunu AKP yöneticilerinden birkaç kişi dile getirdi. Türk ırkı diye bir ırk yoktur dediler. Tarihi incelediler mi acaba?  Hakikaten Türk ırkı diye bir ırk yokta bizim atalarımız bizi kandırdılar mı? Cumhurbaşkanı da “yalancı bir tarih öğrettiler bize” demişti. Siz geçmişe kurşun atıyorsunuz.

Profesör DR. Alâeddin Mehmetoğlun’dan alıntı bir incelemeyi dile getireceğim.  Türklerin tarih boyunca büyük devletler kurması. Çığırlar açması, bugünün çağdaş dünyasında dünya ölçüleriyle kimliğini koruması ve dünya kültürünü etkilemesi bizim için kâfi değil mi? Kaşgarlı Mahmut’un 1072 tarihli divan-ı lügatin Türk eserine göre: 900 yıl önce atalarımızın ipek mendil taşıdıklarını, elbise kırışıklıklarını yatıştırmak için ütü kullandıklarını da görüyoruz. Hele yeryüzünün efendisi olan Türk askerlerinin o vakitler bile haiz olduğu şartların derme çatma olmadığı, her erin adını sanını, aylık bütün bilgilerini gösteren bir defterden öğrenmemiz dünyaya değer bir faydadır.

Tahsili, diplomalı adamların kendi tarihlerine, kendi medeniyetlerine bigâneliğine birçok sebebi vardır. Bazıları: 1- Eğitim sisteminde, milletinin tarihini, medeniyetini bilmemekten. Türk kültürünün dünya medeniyetini etkilemesinde habersiz olmasından,  2- Batı kültürüne esir olup kendi diline, dinine ve soy köküne saygısızlıktan. 3- Soysuzluk hastalığına tutulmak ve bu sebeplerini göstermek mümkündür. Milattan önce beşinci asırda yaşamış ve tarihin babası olarak bilinen Heredot; “Tarih” eserinde Türklerden bahseder. Hammer; “ tarih Türklerden çok şey öğrendi. Onların elinden çıkan öyle eserler vardır ki. Bunlar medeniyetin birer ziynetidir,” demektedir. Rusların ilk milli kahramanlık destanı olan; “ İgor Polku hakkında destandaki kelimelerin % 30’undan fazlasının Türkçe olduğunu biliyor muyuz? Türkler 9.yüzyıldan itibaren İslamiyetli şereflenmiş ve onunla bütünleşmişlerdir. Bu kaynaşma öyle derin ve ihlâslı olmuş ki, dünya üzerinde Türk denildiğinde, Müslünamlık anlaşılmakta dadır. Biz istesek de istemesek de ecdadımız bizim varlık sebebimizdir. Vatanımızın ve bizim oluş sebebimiz. Onlara dil uzatmak, karalamak, kötülemek kendi soysuzluğumuzu haykırmaktır. İşte tarihin derinliklerinde gelen Türklerin hikâyesinden bir alıntıdır.  (Alâeddin Mehmetoğlu)

Bu tarihi olayları siz hiç duymadınız mı? Ve hiç okumadınız mı? nasıl olurda geçmişi tarihin derinliklerinden gelen bir Türk ırkı yok sayılabiliniyor. Bu dünyada sizden akıllı kimse kalmamış. Bizde sizin söylediklerinize inanarak Türklüğümüzü unutacağız öyle mi? Aslını inkâr eden haran zadedir. Siz ve sizin gibi Türk ırkı yok, diyenler. Önce kendi soyunuzu açıklayın da? Hangi ırkı öne çıkarmak istediğinizi bilelim. Size bu Türk ırkını kabul ettirecek olan. Yok, etmeye çalıştığınız Türk milleti olacaktır.

Herkese soyunu soruyorsunuz. Kendi soyunuzu neden açıklamıyorsunuz?  Bildiğim kadarı ile bu Burhan Kuzu Trabzonlu.  Rum Pontus hükümdarlığı ile bir bağı olabilir mi acaba? Ne derseniz deyin, bize Türk ırkını unutturamayacaksınız.  Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 – 12 – 214 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44