Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRK IRKI DİYE BİR IRK YOK

TÜRK IRKI DİYE BİR IRK YOK


Son senelerde AKP'nin üst düzeye yöneticileri tarafından Türk ırkı tartışılır hale geldi. Bunu defalarca yazdım. Pazartesi gün bir AKP'li ile bu konu üzerinde tartıştık. AKP Türk ırkı yok diyor. Benim Türklüğümü yok sayıyor dediğimde. Böyle bir şey yok! O zaman sen Türk değilsin demesi üzerine. Bu konuyu bir defa daha yazmaya karar verdim.

Bu söylemlerin fitilini AKP milletvekili Burhan Kuzu ateşlemiştir. Şimdinin HDP'si o zamanın BDP'si anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını istediler. Akabinde Burhan Kuzu bir beyanda bulundu. Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız” dedi. Kendiside anayasa uzlaşma komisyonu başkanı idi. Burhan Kuzu bu sözleri ile fitili ateşledi. Artık söylemler bir birini takip etmeye başladı.

AKP milletvekili Mehmet Metiner Türkçülük bizim ayağımızın altıdır” deyiverdi. Bülent Arınç Türklük herkesi kapsamayan bir noktaya geldi ise. Türklüğe devam edemeyiz. Ben Türküm demelerini ve Türkçülük yapmalarını kabul edemeyiz” dedi. Eski milli eğitim bakanı Ömer Dinçer. Olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyor”. AKP'nin İstanbul il başkanı Pabuççu AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk.” AKP'nin merkez karar yönetim kurulu üyesi Profesör olan bir bey efendi. Türk ırkı bir ırk yoktur” dedi. Artık Türk kelimesi bazı kişiler tarafından kullanılmaz oldu. Dönemin başbakanın Tayyip Erdoğan doğudaki bir mitingde biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz” sözleri ile bu Türk kelimesinin yok sayılmasına katılmış oldu. Artık o dönemin başbakanı olarak Türk kelimesini kullanamaya başladı. Türk milleti yerine bu millet, benim milletim ifadelerini kullanır oldu.

Türkiye cumhuriyeti devleti kurulduğunda, Osmanlıdan gelen toplumların içersinde en çok nüfusa sahip olan Türkler olduğu için. Türk milleti denilmiştir. Anayasaya da ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk milletidir denilmiştir. Bir devlet kurulduğunda en fazla nüfusa sahip olan topluluğun ismi ile devletin ismi konmuştur. Bu söylemleri ben uydurmadım. Bu söylemler söylediğim kişilerin ağzından çıkmıştır. Önümüzdeki seçimler için seçim beyannamesi hazırlayan AKP seçim beyannamesine anayasadan Türk kelimesinin çıkaracağını koymuştur. Seçimlerde anayasayı meclisten geçirmek için. 400 milletvekili istiyorlar. Şayet anayasayı meclisten çıkaracak çoğunluğu elde edemezlerse. En azından anayasayı referanduma götürecek rakamı hedeflemekte dedirler. Bu da olamaz ise HDP ile koalisyon kurup anayasayı kendi isteklerine göre yapıp değiştireceklerdir. Seçim çalışmalarına işte bunun için. İki koldan çalışıyorlar. Cumhurbaşkanının devamlı miting yapmasının amacı hedeflerine ulaşmak içindir. Bir anayasayı kendi istedikleri gibi değiştirmek, ikincisi ise başkanlık sistemini getirmek içindir.

AKP'ye oy veren vatandaşlar. Böyle bir şeyin olmadığını istedikleri kadar inkâr etsinle? Bu sözleri AKP'nin üst düzey yöneticileri söylemiştir. Burhan Kuzunun bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız” demesine. Bir açıklık getirelim. Ülkemizde 15 bin Rum ve 20 bin Yahudi vardır. Buna karşılık olarak da 50 milyon Türk vardır. İkisinin toplamı 35 bin olan etnik bir gurup yapıyorlar. Böyle bir etnik guruba 50 milyon Türk feda edilmeye çalışılıyor.

Fakat kendi söylemeleri ile tezat'a düştüklerinin farkında değiller. Hem Türk ırkı diye bir ırkın olmadığını söylüyorlar. Hem de tarihte 16 devlet kurmuş Türklerin askerlerinin giysilerini sembol olarak seçiyorlar. Bu askerlerin giysilerini taşıyan 16 kişilik bir gurup oluşturuyorlar.  Yabancı devlet adamlarından Türkiye'ye misafir olarak gelenlerin bu gurupla karşılanması bir tezattır.

AKP seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ettiğinde. Türk kelimesi anayasada yer almayacaktır. Anayasada yer almayan Türk kelimesi kullanılmayacaktır. Belki de ben Türküm demek yasaklanacaktır. Zaten işler istedikleri gibi olduğunda. Cumhuriyeti unutacağız! Bunun sinyalini AKP'nin milletvekili Tülay Babuçcu verdi. Hatırlayalım cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne kadar geçen zamanın reklam arası olduğunu söyledi. Sonra sözleri tepki çekti. Buna rağmen sözlerimin arkasındayım. Kabul etseniz de! Kabul etmeseniz de bu film 2023 de vizyona ( gösterime) girecektir demişti”. Bu söylemin anlamı 2023 senesinde cumhuriyetin kaldırılacağıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Türkoğlu Türk olarak doğduk. Türkoğlu Türk olarak yaşadık! Türklüğümüzle gurur duyuyoruz! Herkesin ırkı ile gurur duyması doğal hakkıdır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

26 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44