Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE İÇİN İLERİDE BELA OLACAK ÜÇ OLAY

TÜRKİYE İÇİN İLERİDE BELA OLACAK ÜÇ OLAY


Bu konuyu daha önce yazmıştım. Topraklarımızın yabancı şirketlere satılması da bu üç olaydan birisi idi. Üç kişi telefonla beni aradı. Toprakların yabancı şirketlere satılması hakkın yazmamı istediler. Yazdığımı söyledim. Bu millet bu toprak satışının sonunda nelerin olacağını bilmiyor. Bu milletin bunu anlaması için 5 defa daha kardeşim dediler. Bu günkü yazımı istek üzerine bir defa daha yazmak durumunda kaldım.

Üç dört vilayetlerdeki arkadaşlarımı aradım. Bu toprak satışı olayını sordum. Oralardaki arkadaşlarımda bu konudan dert yandılar. Piyasada birileri yabancı bir şirkete veya şirketler adına toprak alımı yapıyor. Bu toprakları alanlar bildiğim kadarı ile kendileri adına alıyor. Parayı şirket bunlara ödüyor. Yani satın alınan araziler yabancı bir şirkete alınıyor. Bu konuyu ziraat odası başkanımız Sami Sözat başkanıma da sordum. Size köylüler çok gelip gidiyor.

Bu konuyu onlara sordunuz mu dedim. Sorduğunu söyledi. Aldığı cevap benim bin liralık merama yüksek bir fiyat veriyorlar bende satıyorum olmuş. Ah köylü kardeşim. Neden? Senin merana yüksek fiyat verdiğini bir düşünsen pişman olacaksın. Bu gün kullanmadığın meranı alacak. Sana hayvan otlatacak yer bırakmayacak. Sonrada kullandığın arazine göz dikecek. Parayı bastırıp oraları da senin elinden alacak. Sonra o köyünde sana yaşama hakkı vermeyecek. Araplar kullanmadığımız yerler diye topraklarını İsrail vatandaşlarına sattılar. İsrail para ile aldığı yerlerde devlet kurdu. Şimdi topraklarınızı satarsanız sizinde başınıza, Filistin´in başına gelen gelecektir. Baba yadigârı toprak satılmaz.

Toprağı olmayanın vatanı da olmaz. Para her zaman bulunur Fakat toprak bir defa elden çıktı mı bir daha zor bulunur. İktidar bu konuda çok duyarsız davranıyor. Bu toprak alımlarında haberlerinin olmaması mümkün değil. Şehitlerimizin kanları ile yoğrulmuş bu vatan toprakları yabancılara satılamaz. Bir vilayetin topraklarının belli bir orana kadar satışına izin vardır. Bu konuyu araştırdım. Yabancılara köylerde arazi satışını engelleyen köy yasasının 87´ci maddesinin kaldırılması işi çığırından çıkarmıştır. Yabancıya satılan her arazi ülkenin milli servetinden çıkıyor. Yabancıların milli serveti oluyor.  Bu konuda daha kapsamlı araştırma yapıp bu konuyu tekrar gündeme getireceğim. Şimdi başlıktaki diğer iki Konuya dönelim.

Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılması bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. İleride çocuklarımızın ve torunlarımızın başına bela olacaktır. Türkiye de 10 civarında etnik gurup var. Bunların içirsin de en fazla nüfusa sahip olan Kürtlerdir. Suriyeliler Türk vatandaşı yapıldığında ikinci en fazla nüfusa sahip olan etnik gurup olacaktır. Bunların ileride Hatay bizimdi. Siz elimizden aldınız verin hatayı biz burana özgülüğümüzü ilan edip devlet kuracağız demeyeceklerini kim garanti edebilir. Onun için ben bunların Türkiye´nin başına ileride bela olacağını tahmin ediyorum. İktidar oy sevdasına bunları Türk vatandaşı yapacak amma geleceği göz önüne almıyor. Her konuda yanılmışız. Birileri kandırdılar diyorlar. Bunda da yanılıyorlar. Türklerin Türk den başka dostu yoktur.

Üçüncü olay: Yunanistan´ın egedeki 18 adayı istila etmesidir. Yunanistan´ın uzun senelerdir. Ege denizinde deniz sahanlığını 12 mile çıkarma isteği vardır. Geçmiş senelerde bu isteğini defalarca dile getirmiştir. O dönemlerin iktidarları her defasında sert şekilde cevap vermişlerdir. Kardak olayı bu olayın bir parçası idi. Kıyıya ne kadar yakın adayı işkâl edebilirse Türkiye´yi o kadar sıkıntıya sokacaktır. Kardak olayını onun için denemeye kalkıştılar. Çünkü Kardak kayalıkları kıyıya oldukça yakın. Bu iktidar döneminde bir iki adayı işkâl ettiler. Ses çıkaran olmayınca 18 adayı işkâl ettiler. Bu adalara savunma tesisleri kurdular. Yarın ileride bu adalardan itibaren deniz sahanlığını 12 mile çıkardığında İzmir limanından gemi. Hava üssünde uçak kaldırılamaz. Çünkü burnumuzun dibindeki adaları işkâl ettiler. Bu işkâl ettikleri adalar bizim sahillerimiz yakın. Buradan 12 mili başlattığında bizim sahillerimiz onların kontrolüne geçer. İktidarın bu olaya sessiz kalması bana manidar geliyor. Acaba diyorum. İktidar bu adalar konusunda yunanlılarla anlaşmamı yaptı? Siz ne yapıyorsunuz diyen bir Allahın kul çıkmadı. Bu üç konu ileride ülkenin başına bela olacak olaylardır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-10- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44