Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE İTTİFAKI

TÜRKİYE İTTİFAKI


Önce ısınan demiri soğutma beyanı geldi. Arkasında Türkiye ittifak geldi. Bu konuya girmeden önce bu demiri kim ve kimler ısıttı. Bunun sorgulanması gerekir. ?82 milyonla ittifak yapacağız? denildi. Bu ülkenin vatandaşlarının hepsini bir ittifakta birleştireceğiz demektir. Bu ittifak çok güzel bir ittifaktır. Amma söylem ile icraatta farklılık var. En son olan olaydan başlayalım. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğluna saldırı yapıldı mı?

Bu ülke için kara bir lekedir. Saldırgan Çubuktan kaçıyor. Sivrihisar da yakalanıyor. Oğlunun telefonuna emniyet ulaşıyor. Teslim olun deniliyor. Her halde o telefon geldikten sonra teslim oluyorlar. Çubuğa getiriliyorlar. Ve serbest bırakılıyor. Gözaltına alınan 9 kişide serbest bırakılıyor. İyi güzelde ?evi yakın? diyen kadın nasıl bırakılıyor. Ayni kadın kafa gibi taşları arabaya atıyor. Bu cinayete teşebbüs değil midir? 

Cinayete teşebbüs eden kişi bırakılır mı? Hadi yumruk vuran serbest bırakıldı. Fakat yumruk vuran kahraman ilan ediliyor. Buna ne demeli! AKP milletvekili adayı ne diyor. ?Kahraman görsünler? deyip elini öpüyor. Saldırganda ?devlet büyüklerime selam ediyorum? diyor. Başka bir AKP belediye başkan adayı da saldırganın yanında onunla birlikte tebrikleri kabul ediyor. Şimdi bu hareketler demiri soğutur mu? Yoksa demiri ısıtır mı? Demirin nasıl ısıtıldığını Saldırganın sözlerinden anlamak mümkündür. Ne diyor?

?Haberlerde terör örgütleri ile iş birliği yaptıklarını duydum. O duyduklarım aklıma geldi. Birden sinirlendim. Yumruğu vurdum, pişmanım? diyor. Saldırgan devlet büyüklerime selam ediyorum diyor. Bu ne demek? Kendisine birileri tarafından bir şey söylenmiş ki? Bunu çok rahatlıkla söylüyor. Kendisine hukuk dili ile dilekçe yazan dahi olmuş. Sağlığının bozuk olduğunu dilekçe ile iletmiş. Bu dilekçeye istinaden gözaltında kalamazmış. Gördüğüm resimlerden hiçte sağlığı bozuk gibi görünmüyor. Gözaltında kalmaya dayanamayacak kadar sağlığı bozuk olan bir kişinin o kalabalığın içinde ne işi var? Ayrıca nasıl Sivrihisar´a kadar geldi. El öptürürken hiç sağlığı bozuk gibi

Gözükmüyordu. Anlaşılan bu saldırgan koruma altına alınmış. Bir iddia var. Koruma verildiği iddia ediliyor. Şimdi şu soruyu sormadan edemeyeceğim. Bu saldırı iktidarda olanlardan birisine yapılsaydı? Dininize, imanınıza bu kişi ve kişiler serbest bırakılır mıydı? Günyüzü göremezlerdi. Bu olay toplumu derinden yaralamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu olduğu için değil. İnsanlık adına toplumu endişeye düşürmüştür.

Saldırgan bile seçim sürecinde söylenenlerin etkisinde kaldığını söylüyor. Demek ki seçim propagandalarında her gün akşam sabah söylenen o ilet zillet kelimeleri. Ve kandilden emir alıyorlar. Teröristlerle birlikteler söylemleri toplumu hem ayrıştırmış. Hem de son derece germiş. Ayrıştırılmış gerilmiş toplumu bir araya getirmek zor olur. Millet bu söylemler için. Birbiri ile konuşmuyor. Konuşmayı bırakın selam bile verip almıyorlar.

Millet zaten ikiye bölünmüş durumda. Sebep nedir? Cumhur ittifakında olan iki liderin söyledikleri sözlerdir. Cumhur ittifakının iki ortağından birisi olan AKP genel başkanı Türkiye ittifakından bahsediyor. Ve 82 milyon bu Türkiye ittifakında olacak diyor. Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP genel başkanı Devlet Bahçeli bu ittifakı kabul etmiyor. Şimdi bu Türkiye ittifakı devlet Bahçelinin kabul etmemesine rağmen kurulacak mı?

Devlet Bahçeli ?ben erken seçim istiyorum? derse? Erken seçime gidilecek mi? Bu erken seçimde AKP ile MHP ittifak yapabilecekler mi? Çünkü bu iki parti birbirine muhtaç durumdalar. Devlet Bahçeli olumsuzluklar var kafamızda diyor. Bu Türkiye ittifakının olabilmesi için. Önce cumhur ittifakında olmayanların kırılan kalpleri kazanılmalıdır. Oda ortamın gerginliğinin giderilmesi ile mümkündür.

Kırıcı, aşağılayıcı dil kullanmaktan vazgeçilip. Yapıcı birleştirici dil kullanılmalıdır. Ayrıştırıcı, bölücü, parçalayıcı dil kullanılmamalıdır. Herkes eteğindeki taşları döküp birleştirici, yapıcı olabilecek. Dostluk elini birbirine uzatmalıdır. Yoksa bu Türkiye ittifakı ancak söylemde kalır. Bunun olabilmesi içinde adaletin bütün kuralları devriye girmelidir. Zaman neyi gösterecek bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye Laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığım armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

                                                                05-05- 2019 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44