Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-1-

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-1-


Bir ülkenin yer altı ve yer üstü milli servetleri vardır. Milli serveti olmayan ülke dışa bağımlı olur. Yer altı servetleri madenler ve petroldür. Madenlerimizin bazıların kendimiz işliyoruz. Petrolü çıkarılan petrol kanunu ile yabancı ülkelere verdik. Bu çıkarılan kanun ile yabancı şirketlere çok büyük imkânlar sağlandı. Çıkarılan bu kanun ile yabancı şirketlerin çıkardığı petrolün % 12,5 bize veriliyor. Bu oran orta doğuda en düşük orandır. Irak da dahi %30 dur. Ayrıca ülkenin her yerinde Petrol arama yetkisi verilmiştir. İstedikleri yerde petrol çıkarma ruhsatı veriliyor.

Daha önce Petrol arama yetkisi Türkiye Petrol arama ortaklığında idi. Bu petrol ile ilgili yabancı şirketlere verilen imtiyazları saymaya gerek yok. Aklınıza ne gelirse bu yetki yabancı şirketlere verilmiştir. Bu petrol yer altı serveti olduğu için yazıma aldım. Yer altı servetlerimizin yabancılarda olduğunu belirtmek için aldı. En önemli yer altı servetimiz bordur. Bor içinde proje hazırlandığı ve Amerika ile anlaşma yapıldığı iddia ediliyor. Elimizden gidecek gibi gözüküyor. İstanbul da bir kanal projesi var. Bu kanal projesi ile Trakya´nın yer altı servetlerinin yabancıların eline geçeceği sosyal medyada dolaşıyor. Bir ülkenin yer altı ve yer üstü servetleri olmaz ise. Dışa bağımlılığı kaçınılmazdır.

Şimdi gelelim yer üstü mili servetlere. Şimdiye kadar geçmiş iktidarlar tarafından yapılmış onlarca milli servetimiz olan tesisiler AKP iktidarı döneminde birer ikişer özelleştirme adı altında satılmıştır. Elimizde kalan ve milli servetimiz olan şeker fabrikalarının satışı da gündeme geldi. Yer üstü milli servetlerimiz iktidar tarafından satıldı. Kalanlarda satılmaya başlandı. Yer altı, yer üstü servetlerimiz iktidar tarafından satılıyor. Bir de en acısı olan ve ileride ülkenin başının belası olacak. Vatandaşlar tarafından satılan araziler var.

Geçtiğimiz seneye kadar toprak satışları bu kadar revaçta değildi. Son bir senedir billâhsa kırsal kesimde bu toprak satışı hız kazanmıştır. Bir yerin sınırlar içersindeki topraklarının % 10´dan fazlası yabancılara satılamaz. Yanlış hatırlamıyorsa 7 ile bu oran aşılmış. Birçok ilçede de bu oran aşılmış durumda. Eskiden yabancılara satış da Karşılıklılık diye bir madde konmuş.  Yabancı birisi ülkemizden bir arazi aldığında, bizim de onlardan o kadar arazi alma hakkımız var idi. Fakat iktidar o kanunda değişiklik yaparak bu karşılıklılık olayını kaldırmış.

Dünyanın neresinden olursa olsun birisi gelip Türkiye de arazi satın alabiliyor. Her il kendi sınırları içersindeki arazisinin % 10´dan fazlasını yabancılara satamıyordu. Kanunda yapılan değişiklik ile Türkiye yüzölçümünün % 10´nun geçemez diye değiştirilmiş. Bu toprakları kimler alıyor? Alıcısı belli değil. Birileri biriler adına alıyor. Alanların yabancı birkaç şirket olduğu söyleniyor. Yani kırsal kesimde satılan arazilerin alıcılılarının yabancı şirketler olduğu iddia ediliyor.

İktidar yer altı ve yer üstü mili servetlerimizi satarken.  Vatandaş da milli topraklarımızı yabancı şirketler satıyor. Bu satılan arazilerin tapuları yabancı bir ülkenin tapusuna geçmiş oluyor. İleride ülkenin başına bela olacak bir satış olayları gerçekleşiyor. Bu satışlara dur diyen olmuyor. İleride köylü hayvanını otlatacak mera bulmayacak. Sonra arazileri kalmayacak köyden göç etmek mecburiyetinde kalacaklar.

Milli topraklarımıza dahi sahip çıkamıyoruz. Suriye de Şah Süleyman türbesinin bulunduğu yerin arazisi ülkemizin sınırlarımız dışında tek toprak parçamız idi. Şah Süleyman türbesini oradan başka yere naklederek o toprak parçamızı da kaybettik.

Ege denizinde milli topraklarımız olan 18 ada ve adacık Yunanistan tarafından işgal edildi sesimiz çıkmadı. Bir iki tane olsa ne ise 18 ada ve adacık. Siz ne yapıyorsunuz diyen olmadı. Bunun acısı ileride çıkacaktır. Biz yerli ve milliyiz diyenler. Yer altı ve yerüstü milli servetlerimiz satılıyor. Milli arazilerimiz yabacılara satılıyor. Ses çıkaran yok. Milli topraklarımız başka bir ülke tarafından işgal ediliyor. Bu yerli ve milli olanlardan ses çıkmıyor. Yerli ve millilik sözle olmaz icraat ile olur. Ülkeye sahip çıkmayanlardan ne yerli olur. Nede milli olur. Bu ülkeni tek sahibi Türk milletidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-02 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44