Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-2-

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-2-


Dünkü yazımda Türkiye´nin yer altı ve yer üstü milli servetlerini inceledik. Bu günde siyasi, ekonomi ve sosyoloji yönünden inceleyelim. Cumhuriyet kurulduğundan buyana parlamenter sistem ile yönetilen Türkiye. Şimdi tek adam yönetimine gidiyor. 2019´dan itibaren başkanlık sistemine geçilecekti. Fakat referandumdan sonra başkanlık sistemi uygulanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı partili cumhurbaşkanı oldu. Hem cumhurbaşkanı hem de parti genel başkanı görevini yürütüyor. Güya şimdi parlamenter sistem var.

Yetkisiz bir başbakan ile yönetime devam ediliyor. Ayrıca terör ile mücadele edilmesi için. OHAL ilan edildi. OHAL ne ile mücadele edilmek için ilan edilmiş ise yalnız onun ile KHK çıkarılır. Fakat OHAL genel için ilan edilmiş gibi her şey KHK ile yürütülüyor. KHK bir tek nedeni vardır. Terörle mücadele için çıkarılacak kanun beklemeden yürürlüğe sokulmak içindir. Kanun yürürlüğe girer. Meclise gönderilir mecliste görüşülerek kanunlaşır. KHK´ler meclise de gelmiyor. Bunun anlamı da başkanlık sisteminin fiilen uygulanıyor olmasıdır.

Ülke her sene cari açık veriyor. Bu cari açık borçla kapatılıyor. Dış ve iç borç devamlı artıyor. Ülkenin borcu 425 milyar dolar. Fakat Amerika verilerine göre 600 milyarın üzerinde gösteriliyor. Türkiye bu borcu zor öder. Borcun ödene bilmesi için. İhracat olması gerekir. İhracatın olması için. Üretin olması gerekir. Üretimin artırılması için yatırım olması gerekir. Tarımın ekonomiye desteği olması gerekirken, bütün tarım ürünlerini ithal ediliyor. Hayvancılık deseniz ona keza. Dışarıdan canlı hayvan ithal edildi. Hayvanların çoğu hastalıklı çıktı. Sonra dönüldü dışarıdan et ithal etmeye. Bu et ithalatı gündemi günlerce meşgul etti.

Fakat birden gündemden düştü. Başarı ile ithalat yürüyor mu? Bilmiyoruz! Tarımı ve hayvancılığı dışa bağımlı bir ülkede kalkınma olmaz. A dan Z´ye bütün tarım ürünleri ithal ediliyor. Saman dahi ithal ediliyorsa gerisini siz düşünün artık. Keza havya ürünleri de ithal ediliyor. Dışarıdan sakatat ithal edildi. Bu sakatatları hayvan yemine karıştırmak amacı ile ithal edilirse gümrük vergisi yok. Yani ucuza geliyor. Ne yapmışlar? Yem için ithal ettikleri sakatatı millete satmışlar. Bunu haberle de gündeme getirdiler. Fakat hükümet yetkililerinden bu konuda bir açıklama ben duymadım. Devleti borçlu vatandaşı borçlu bir ülke durumundayız.

Sosyolojik durma gelelim. Ülke vatandaşları o kadar bölündü ki? FEÖ´CÜ olanlar FETÖ´CÜ olmayanlar. Milliyetçi olanlar milliyetçi olmayanlar. Türk olanlar Türk olmayanlar. Bizden olanlar bizden olmayanlar. Yerli ve milli olanlar. Gayri yerli gayri milli olanlar. Dinciler, dinci olmayanlar. Atatürk ve cumhuriyetçi olanlar. Atatürkçü ve cumhuriyetçi olmayanlar diye öyle bölünmeler oldu ki? Herkes kendisini neci olduğunu dahi bilemez hale geldi. FETÖ´yü yaratan iktidarın kendisidir. Senelerce iktidar ile cemaat can cana idiler. İktidar cemaat kol kola iken, milli ordumuza kumpas dahi kurdular.

15 Temmuzu milletin başına bela ettiler. Neden? Cemaate verilen imtiyazdan dolayı değil mi? Ne istediniz de vermedik? Dediler mi? Şimdi rakiplerini cemaatçi olmakla itham ediyorlar. Milliyetçi partiler vardı. Bunlara karşılık olarak, iktidar partisi, ?Bize kimse Türkçülükle gelmesin. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? diyerek. Hem milliyetçilikten hem de Türklükten kendilerini soyutlamadılar mı? Bu bir ayrımcılık değil midir? Referandum da hayır diyenler. Hem dinsizdir hem de Türk değildir diyenler çıkmadı mı? Bilhassa dinci geçinenler hayır diyenler kâfirdir diyen dinciler çıkmadı mı? Atatürk ve cumhuriyete saldıranlar olmadı mı? Hayır diyenler, teröristtir, FETÖ´CÜ dür denilmedi mi?

Türk ırkı diye bir ırk yoktur demediler mi? Olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar denilmedi mi? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk denilmedi mi? Türk ırkı yok sayılmadı mı? Cumhuriyet dönemine reklam arsı denilmedi mi? İsteseniz de, istemeseniz de 2023 bu film gösterime girecek( cumhuriyet kast edilerek)  denilmedim mi? Bir ülkenin vatandaşları bu kadar ayrıştırılsa, ekonomisi bozulursa, milletin tüketim maddesi olan tarım ürünleri ve hayvansal ürünler dışarıda geliyorsa? Türkiye nereye gidiyor diye sormak gerekmez mi?

İki gündür ayni konuyu işledim. Ülkenin gerçekleri bu dur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MURLU TÜRKÜM DİYENE! 27-02- 2018 Mustafa KOÇAL

     

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44